language

Intézmények:

System Consulting Rt. highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [40]  Oldalak:   1 2 3 4   >  >>

Tanúmeghallgatások Kocsisék perében

Hétfőn tanúmeghallgatásokkal folytatódott a Kocsis István volt MVM-vezér és öt társa ellen indított per a Kaposvári Törvényszéken. A bíróság elsősorban arra kereste a választ, hogy ki készítette elő a hűtlen kezelés vádjában érintett szerződéseket, és 2008 után miért maradtak abba ezek a projektek.

Kapolyi nem ismerte el bűnösségét

Nem ismerte el bűnösségét csütörtökön tett vallomásában az MVM-ügyben folyó perben Kapolyi László, a System Consulting Zrt. tulajdonosa, aki harmadrendű vádlott a bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős kárt okozó hűtlen kezelés miatt folyó eljárásban.

A Vértesi Erőmű titkolhatja a Kapolyi-iratokat

A Fidesz-kormány egyik első intézkedéseként úgy döntött, hogy az állami cégek leányvállalatai nem minősülnek közfeladatot ellátó szervnek. Így most az állami MVM tulajdonában lévő Vértesi Erőmű jogerősen megtagadhatja Kapolyi László baloldali vállalkozóval közös, a céget tízmilliárdos vagyonvesztésbe és csődeljárásba sodró ügyleteinek nyilvánosságra hozatalát.

Dörzsölhetik a markukat a pártpénztárnokok!

Egy hatályon kívül helyezett jogszabályra utalva döntött úgy a Kúria, hogy a közvetett állami tulajdonban álló Vértesi Erőmű Zrt. nem közfeladatot ellátó szerv, ezért nem köteles kiadni Bodoky Tamás (atlatszo.hu) újságíró kérésére a Vértesi Erőmű milliárdos veszteségeit megalapozó szerződéseket és ezekhez kapcsolódó belső vizsgálati anyagokat.

Döntött a Kúria: Nem megismerhető a Vértesi Erőművet tönkretévő ügylet

Egy hatályon kívül helyezett jogszabályra utalva döntött úgy a Kúria, hogy a közvetett állami tulajdonban álló Vértesi Erőmű Zrt. nem közfeladatot ellátó szerv, ezért nem köteles közérdekű adatként kiadni a Vértesi Erőmű milliárdos veszteségeit megalapozó szerződéseket és az ezekhez kapcsolódó belső vizsgálati anyagokat.

Gyanúsított lett Kapolyi László

Hűtlen kezelés gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatta ki a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) Kapolyi Lászlót, a szociáldemokrata párt elnökét, az MSZP volt országgyűlési képviselőjét.

Másodfok: egyelőre homályban marad a Vértesi Erőmű-ügy

Másodfokon a Komárom-Esztergom Megyei Bíróság úgy döntött, elutasítja Bodoky Tamás és az atlatszo.hu adatok kiadására vonatkozó kérelmét azzal az indokkal, hogy kizárólag az állami vagyonról szóló törvényben tételesen megjelölt cégeknek kell elszámolniuk a tevékenységükkel a nyilvánosság felé.

Vértesi Erőmű: a pert elbuktuk, a nyomozást megszüntették, a Kapolyi-ügy elsikálva

Az állami tulajdonú Vértesi Erőművet csődközeli helyzetbe hozó 2008-as System Consulting-ügyletek nyilvánosságával kapcsolatban is túl korán örültünk az információszabadság és az átláthatóság érvényesülésének.

Pert vesztett Bodoky és a TASZ a Vértesi Erőművel szemben

A megyei bíróság Vértesi Erőmű fellebbezése után a mostani ítéletével megváltoztatta az első fokon eljáró tatabányai városi bíróság döntését,a kért dokumentumok kiadását rendelte el.
Találatok: [40]  Oldalak:   1 2 3 4   >  >>