language

Lapok:

Szabad Európa highlight_off

Szabad Európa

A Szabad Európa Rádió 1993 végéig üzemelt. 27 évvel később, 2020 szeptemberében indult el újra a médium, de az új korszaknak megfelelően már nem rádióként, hanem online multimédiás szolgáltatásként (hírek, cikkek, audio podcastok és videós tartalmak) üzemel Szabad Európa néven.(Wikipédia)

Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [245]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  >>

Polgármester: "Harminc autóval szállították az embereket, volt, amelyik huszonegyszer fordult egy választókörzetben"

Délelőtt nyolcezer forintot fizettek a szavazatokért a borsodi Szendrőn, délután már csak hatezret értek az ikszek – állítja Szaniszló János. A város polgármestere szerint az önkormányzati választáson egyik ellenfele összesen hatmillió forintot költött a szavazatokra.

El nem készült munkákat vehetett át az állam valótlan tartalmú jegyzőkönyvek alapján Mészáros Lőrinc cégétől

Valótlan tartalmú, de legalábbis a kivitelezői szerződésnek nem megfelelő úgynevezett készre jelentési dokumentumok alapján vehette át az állam 2021 végén Mészáros Lőrinc cégétől a GSM-R vasúti fejlesztés optikai hálózatát több szakaszon is – legalábbis erre utalnak a Szabad Európa birtokába jutott dokumentumok és részben nyilvánosan is elérhető információk.

Tizenötezermilliárd forintos üzletet kötöttek Mészáros Lőrincék az állammal

A Szabad Európa kiperelte az autópálya-koncessziós szerződés mellékleteit, és kiderült, hogy 15-17 ezer milliárd forintba kerülhet az adófizetőknek az, hogy a kormány kiszervezte a hazai gyorsforgalmiút-hálózat nagy részét. Az üzletet elnyerő hét magántőkealapról kiderült, hogy négy Szíjj László, három pedig Mészáros Lőrinc kormányközeli üzletember százszázalékos tulajdonában van.

Először felügyelheti EU-testület a lobbiszabályok betartását

Az alkotmányügyi szakbizottság után a héten várhatóan az EP plenárisa is támogatni fogja egy uniós szintű etikai testület felállítását, amely egyelőre hét EU-intézményben felügyeli majd a választott politikusokra és tisztviselőkre vonatkozó magatartási szabályok betartását.

A túlárazás csak az egyik trükk – így tarol Balásy Gyula az állami megrendeléseken

A Magyar Péter által említett sokszoros túlárazás csak az egyik olyan eszköz, amellyel az állami reklámköltéseket kezelő cégcsoport százmilliárdos bevételre tesz szert. A Balásy Gyulához köthető cégcsoport többnyire az óra- és darabszámokkal trükközik forrásaink szerint. Az árajánlatok, amelyekkel az állami szervek kénytelenek dolgozni, teljesen abszurd tételeket is tartalmaznak – derül ki egy, a Szabad Európa birtokába került dokumentumból. A cégcsoport Rogán Antalnak köszönhetően vált egyeduralkodóvá a kommunikációs és rendezvénypiacon.

Napi 295 ezer forintért szerződtette vendégkutatónak a kormányközeli intézet a jobboldali brit újságírót

Egy internetes videókonferencián vett részt egy magyar kormányközeli intézet vendégkutatójaként Douglas Murray három éve. A migráció kérdésében Orbán Viktor pártját fogó brit szerzőt az adófizetők pénzéből fizették, huszonhét napra több mint hétmillió forintot kapott.

Tovább bővült az alcsútdobozi Orbán-birodalom: újabb földeket szerzett a miniszterelnök édesapja

Újabb szántóföldeket vett Orbán Győző – derült ki az állami online adatbázisból. Az ő nevén lévő hatvanpusztai birtokkal együtt mostanra legalább nyolcvanhektárnyi föld van a miniszterelnök édesapjának tulajdonában a Felcsúttal szomszédos Alcsútdobozon.

Feljelentést tesz a légszennyezettségi adatok miatt Göd polgármestere

Kammerer Zoltán, akit tavaly tavasszal választottak polgármesterré, ismeretlen tettes ellen tesz feljelentést azután, hogy az Átlátszó a Samsung gyár által kibocsátott nagy mennyiségű mérgező oldószerről és az üzem dolgozóinak súlyos veszélyeztetéséről írt. A polgármester szerint tisztázni kell, hogy környezetkárosításról vagy rémhírterjesztésről van-e szó.

A korábban valószínűsíthetőnél is nagyságrendekkel szennyezőbb volt a gödi akkumulátorgyár

A gödi Samsung gyár a korábban megismerhető érték sokszorosát, 88 tonna mérgező, magzatkárosító hatású oldószert bocsátott ki a levegőbe 2019 és 2022 között. Az üzemen belül a rákkeltő nehézfémek megengedett mennyiségének sokszorosa volt kimutatható, a dolgozók kitettsége a mérgező anyagoknak nőtt az évek során.
Találatok: [245]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  >>