language

Helyek:

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [582]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  >>

Elárulta a külügy, hányszor ment helikopterrel dolgozni Szijjártó Péter

Eddig a külgazdasági és külügyminiszter öt helikopteres útjáról tudtunk, most kiderült, hogy volt még négy 2020 óta. Szijjártó Péter számításunk szerint az utóbbi években 12 millió forintot repülhetett így el.

Az Integritás Hatóság nem töri magát, hogy igazán húzós korrupciós ügyekről rántsa le a leplet

Sorra jelent be vizsgálatokat a tavaly létrehozott Integritás Hatóság, ám az Európai Számvevőszék attól tart, Magyarország látszatintézkedésekkel pipálná ki a jogállamisági elvárások teljesítését.

Milliárdokat ölt az állam a csigagyárba, most 160 millióért sem kell a volt gyárterület

Nehezen megy az állam által 2,6 milliárd forintos támogatással, valamint eximbankos és MKB-s hitellel megsegített kisvárdai, csigafeldolgozással foglalkozó cég felszámolása. A Bourgogne Gastronomy Kft. még 2021 nyarán került csődeljárás alá, majd szűk egy évvel később megindult a felszámolási eljárás. Mivel a társaság állami támogatást és hitelt is kapott, a kormány közbeavatkozott és stratégiailag kiemelt jelentőségű gazdasági szervezetté minősítette a céget, így a felszámoló a Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Zrt. lett.

A fél országot alapítványba mentették a leggazdagabb magyarok

A kaszinók és a cigi után a foci környékén is felbukkantak a vagyonkezelő alapítványok. Kisvárdán már a főszponzor és a mindenható sportigazgató is így látta biztosítva a jövőt.

Feljelentést tesz az Integritás Hatóság a gyanús lombkoronasétányok miatt

A testület a projekteknél a folyamat minden fő állomásán súlyos szabálytalanságokat talált, amelyekről megállapította, hogy sértik az európai uniós támogatások felhasználására vonatkozó előírásokat.

A borsodi Disneyland és a kisvárdai másfél milliárdos rom – az elbénázott nemzeti várfelújítás

Rom volt, most viszont csak torzó. Tavaly év végére kellett volna újjáépíteni a Nemzeti Kastélyprogram és Nemzeti Várprogramban részt vevő kisvárdai várat, de egyelőre nem tudni, mi lesz vele. A cél az volt, hogy rekonstruálják a várromot, és kulturális központot faragjanak belőle. Hiába nyert el Kisvárda 2,28 milliárd forintot, a projekt most leállt. A kisvárdai önkormányzat év elején szerződést bontott a kivitelezővel, mert folyamatosan kitolta a határidőket, végül a vár átadásának időpontját is, ráadásul a téten is emeltek. Tény, hogy az sem vitte előre az ügyet, hogy időközben egy mentálisan beteg férfi felgyújtotta az építkezést.

Kapott 7,5 milliárdot az államtól, Seszták exminiszter felavatta, két év múlva bedőlt a kisvárdai csigafeldolgozó

„2019-ben még maga Seszták Miklós mutyiügyi miniszter, Kisvárda korlátlan ura adta át a Bourgogne Gastronomie Kft. új üzemét. 2021-ben aztán a cég csődvédelmet kért, 2022-ben pedig elrendelték a felszámolását. A Külügyminisztérium szűkszavú válaszából kiderül, hogy ők már 2021-ben felmondták a támogatási szerződést. Viszont úgy tűnik, futnak a pénzük után, hiszen a 2,5 milliárd forint megtérülését a felszámolástól és egy ingatlan eladásától remélik” – ezt Hadházy Ákos független képviselő írta Facebook-posztjában, amiben a kisvárdai csigafeldolgozó üzem csődjével foglalkozik.

Lassan minden alapítványi tulajdonban lesz Magyarországon

Most éppen a hazai csirkefeldolgozás legnagyobb szereplőjének NER-es bekötésű tulajdonosa bízta tekintélyes vagyonát egy családi alapítványra.

A kormány idén is az álcivilekre önti a pénzt a Városi Civil Alapból – Németh Szilárd neve is feltűnik

A lista alapján az egyik legjobban támogatott civil nem más, mint a Fidesz „rezsicsökkentésért” felelős képviselője.
Találatok: [582]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  >>