Megújult a K-Monitor sajtóadatbázisa. Mondd el a véleményed róla!
language

Személyek:

Szani János highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [10]  Oldalak:   1

„Ha ez nem szennyezés, akkor micsoda?” – Botrányos mederkotrás Balatonlellén

Hetek óta szivattyúk nyomják a büdös mederiszapot a balatonlellei magánjachtklub melletti társasüdülők strandjára, amelynek lakói hiába kérték, nem tartott helyszíni szemlét egyetlen hatóság sem. A sekély partra beerőszakolt magánkikötő a kezdetektől problémák forrása. A terület jelenlegi tulajdonosa a pulykamilliárdos Gallicoop-vezér, Erdélyi István, az üzemeltető Lelle Marina Kft. finanszírozója pedig a fogyasztói csoportokat működtető Carion Holding. A név ismerős lehet, ugyanis ez az a cég, amelyre a nemzeti otthonteremtési közösségekről, vagyis a Rogán Antal által kilobbizott lakáslottóról szóló törvényt írták.

Bírságolt cégcsoportra szabták Rogánék a nemzeti fogyasztói csoportokat

A Nemzeti Otthonteremtési Közösségek, azaz a nok koncepciója ugyanis lényegében egy új építésű lakásra szabott fogyasztói csoport. A csütörtökön elfogadott törvény szerint legalább 120 tagú, felülről zárt csoportokról van szó, előre meghatározott árú (10-40 milliós) lakás után kell havonta fizetni a részletet, a csoport előre meghatározott, 10-15 éves élettartama alatt. --- Maradt tehát két cég ezek közül, amelyik megfelel a törvény feltételeinek, de azok is egy cégcsoportba tartoznak. Konkrétan a Carion csoportról van szó, annak központi cége ugyanis még a kilencvenes évek végén megvette a Poligrupo nevű versenytársát is.

MEGSZÓLALT A CÉGVEZETŐ, AKIT HELYZETBE HOZOTT ROGÁN

A kormány legújabb lakásépítés-ösztönző módjának, a nemzeti otthonteremtési közösségeknek (nok) a vezetésére gyakorlatilag kizárólag Nyéki Zoltán cégcsoportjának szakemberei lesznek jogosultak. A Carion vezérigazgatója, aki egyben kisebbségi tulajdonos is, kérdésünkre azt mondta: nem tervezik részvénycsomagjuk értékesítését. A Carion azért került kitüntetett szerepbe, mert egyedüliként maradtak a piacon jogszerűen működő fogyasztói csoportként. Ezzel kapcsolatban meglepő válaszokat kaptunk a fogyasztóvédelmi hatóságtól és a versenyhivataltól is.

PANAMAIR – 1. rész

Találatok: [10]  Oldalak:   1