Megújult a K-Monitor sajtóadatbázisa. Mondd el a véleményed róla!
language

Akták:

Századvég tanulmányok highlight_off

Századvég tanulmányok

Századvég tanulmányok

Három évnyi pereskedés, 4,1 milliárd forintnyi közpénz, 77 ezer oldal pdf. A VS.hu újságírója csaknem háromévnyi pereskedés után februárban megkapta azokat az elemzéseket, amelyeket a Századvég készített a kormánynak 2012–2014 között, nem kevesebb, mint 4,1 milliárd forintért. A portál sorozatban ismerteti a több mint 77 ezer oldalnyi iratot, amelynek – mint megállapították – csak a negyede, azaz alig 18 ezer oldal valódi elemzés.

 

A kiperelt Századvég-tanulmányok a TASZ oldalán.


 

 

 

Találatok: [24]  Oldalak:   1 2 3   >  >>

Közbeszerzés nélkül nyert milliárdos "tendert" a Századvég

905 millió forintos megbízást adott közbeszerzés nélkül a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium arra, hogy az EU-lakosság menekültekhez való hozzáállását kutassák. Indoklásként arra hivatkoznak, hogy 2015-ben egyszer már nyert a Századvég.

Itt az 1,8 milliárd forintot érő ajánlat, amit a Nemzeti Bank mindenáron titkolni akart

A Transparency International Magyarország (TI) kiperelte, jogerősen nyilvánosak azok a dokumentumok, amelyek alapján Századvég drágább ajánlata nyert a Magyar Nemzeti Bank (MNB) kutatásra, tanácsadásra és kommunikációra kiírt közbeszerzési pályázatán. Ötletbörze és matematikai alapműveletek nettó hét oldalon: ezzel utasította maga mögé a kormány agytrösztje a Kopint-Tárki kettős 700 millióval olcsóbb ajánlatát.

Fővárosi Ítélőtábla: nyilvánosságra kell hozni a Századvég 1,8 milliárdot érő tanulmányát

Megint elbukott egy adateltitkolási ügyet a Magyar Nemzeti Bank. Ezúttal azt a Századvéges tanulmányt, illetve annak bírálatát zárták volna el a nyilvánosság elől, amely alapján az MNB 3 évre a Századvég Politikai Iskola Alapítványt bízta meg konjunktúrkutatással és tanácsadással. Csakhogy a Századvég egy olyan mintatanulmánnyal utasította maga mögé a Kopint-Tárki vezette konzorciumot, amely több ponton sem felelt meg a kiírásnak. A pályázat dokumentumainak kiadásáért indított per tegnap zárult le: a jogerős ítélet szerint az MNB-nek 15 napon belül ki kell adnia az 1,8 milliárdot érő tanulmányt is. Előbb egy kis századvéges tudomány, majd tömény matolcsyzmus következik.

Üstökösszerű karriert futott be a közbeszerzési piacon 2010 óta a Századvég-csoport

A kormányközeli szellemi műhelyként számon tartott Századvég Politikai Iskola Alapítvány és Századvég Gazdaságkutató Zrt. a Fidesz 2010-es kormányra kerülése óta összesen 12 milliárd forint értékű közbeszerzésen lett nyertes egyedül vagy konzorcium tagjaként. Az összeg nagy részét az MNB, a Miniszterelnökség, és az NFM milliárdos megbízásai teszik ki.

Ezt át kellene engedni a liberálisoknak - Századvég-akták IX.

Többévnyi pereskedés után lapunk hozzájutott az Orbán-kormány munkáját segítő Századvég-csoport több tízezer oldalnyi tanulmányához. Cikksorozatunk itt érhető el. Mostani cikkünkből kiderül, hogy mit gondoltak az elemzők a minisztériumok félidei teljesítményéről 2012-ben. Már akkor figyelmeztettek a megállíthatatlan orvoselvándorlásra, a kulturális életben folyó harcok veszélyeire és a kormány rossz nemzetközi kommunikációjára.

A sport mint Orbán szuperfegyvere - Századvég-akták VIII.

Többévnyi pereskedés után lapunk hozzájutott az Orbán-kormány munkáját segítő Századvég-csoport több tízezer oldalnyi tanulmányához. Cikksorozatunk korábbi részeiben a cég közvélemény-kutatásairól, politikai kockázatokra figyelmeztető elemzéseiről és szókimondó bírálatairól írtunk. Mostani cikkünkből kiderül, hogy politikai csodafegyvert, a fiatal jobbikos és LMP-s szavazók visszahódításának lehetőségét láttak a sport népszerűsítésében.

Hivatalossá tett hálapénz, szándékos várólisták - Századvég-akták VII.

Többévnyi pereskedés után lapunk hozzájutott az Orbán-kormány munkáját segítő Századvég-csoport több tízezer oldalnyi tanulmányához. Cikksorozatunk korábbi részeiben a cég közvélemény-kutatásairól, politikai kockázatokra figyelmeztető elemzéseiről és szókimondó bírálatairól írtunk. Mostani cikkünkben azt mutatjuk be, hogyan képzelték az egészségügy megreformálását. Vizitdíj helyett például orvosválasztási díj bevezetését javasolták, a szíre-szóra orvoshoz szaladgálókat pedig elrettentő hatású várólistával tartották volna otthon, vagy terelték volna magánorvoshoz.

Elhibázott kitüntetések, veszélyes kultúrharc – Századvég-akták VI.

Többévnyi pereskedés után lapunk hozzájutott az Orbán-kormány munkáját segítő Századvég-csoport több tízezer oldalnyi tanulmányához. Cikksorozatunk korábbi részeiben (itt, itt és itt) a cég közvélemény-kutatásairól és politikai kockázatokra figyelmeztető elemzéseiről írtunk, a legutóbbiban pedig arról, mennyire rossznak és károsnak tartották esetenként a kormány médiapolitikáját. Most a kultúrát érintő bírálatokat vesszük végig, a kormány kitüntetéspolitikájától a személyi döntéseken át a Magyar Művészeti Akadémiáig.
Találatok: [24]  Oldalak:   1 2 3   >  >>