language

Intézmények:

Széchenyi István Egyetemért Alapítvány highlight_off

Kapcsolódó szervezetek:

Széchenyi István Egyetemért Alapítvány

A győri Széchenyi István Egyetemet fenntartó alapítvány.

Kuratóriumi elnöke Palkovics László.

Kuratóriumi tagjai:

Tarlós István, Budapest volt főpolgármestere.

Dézsi Csaba András, győri polgármester.

Horváth Péter, a Magyar Pedagógus Kar elnöke.

Hetzmann Béla, a Rába Járműipari Holding Nyrt. elnök-vezérigazgatója.

Az alapítvány tulajdonába került többek között a Rába Járműipari Holding részvényeinek 20 százaléka, a Győr-Pér Repülőtér Kft., majd később Palkovics kuratóriumi elnöki kinevezése után a HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség, a Techtra Technológiai Transzfer Intézet és az Autóipari Próbapálya Zala Kft. százszázalékos állami üzletrésze is a győri egyetemi alapítvány tulajdonába kerül.

Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [17]  Oldalak:   1 2   >  >>

Havi 2,3 milliós állásáról mondott le Palkovics bizalmasa, miután vádat emeltek ellene

Távozott posztjáról Barta-Eke Gyula, aki a Palkovics László volt miniszter irányítása alatt álló Autóipari Próbapálya Zala Kft. cégvezetője volt – derült ki a vállalat cégbírósági dokumentumaiból. Barta-Eke azután mondott le az államtól több más céggel együtt a Széchenyi István Egyetemért Alapítvány alá kiszervezett társaság vezető posztjáról, hogy vesztegetés elfogadása és befolyással üzérkedés miatt vádat emelt ellene az ügyészség.

A győri egyetemnek is jól fekszenek a NER-es cégek

Újabb üzletben talált egymásra a győri egyetem és egy olyan magáncég, amelynek tulajdonosa otthonosan mozog a kormányhoz közel álló körökben.

Néhány fidelitasos megmutatta, hogyan kell a NER-ben sokmilliárdos cégbirodalmat építeni

Milliárdos állami támogatások és megrendelések egyengették a Fidelitas egy maroknyi csapatának útját, hogy hat év alatt a nulláról építsen fel egy nagy vállalatcsoportot, háttérben a legfelsőbb politikai körökből érkező mentorokkal.

Megkapja a ZalaZone-t a Széchenyi István Egyetem

Rengeteg meglepetést tartogatnak azok a törvénymódosítási javaslatok, melyeket Csák János kulturális és innovációs miniszter terjesztett be november 14-én. A legrelevánsabb érdekesség, hogy a ZalaZone Zrt. a Széchenyi Egyetemhez kerül, az ózdi Digitális Erőművet a vadonatúj Magyar Kultúráért Alapítvány kapja meg, egy főiskolát pedig egyetemmé neveztek át.

Felállt a miniszteri székből, majd tető alá hozta a tökéletes NER-üzletet Palkovics László

Fideszes körök megszerezték, Mészáros Lőrinc bankja megfinanszírozta, Palkovicsék beköltöztek, az adófizetők pedig majd kifizetik.

370 milliót kaptak Dzsudzsákék a győri egyetemtől a cégükért

Soha nem vett ki osztalékot, majd 370 millió forinttal szállt ki egészségügyi cégeiből a társaival Dzsudzsák Balázs. A vevő a győri egyetem volt, a tranzakciót pedig annak a kuratóriumnak kellett jóváhagynia, amelynek tagja volt a futballista jó barátja, Szijjártó Péter külügyminiszter.

Kétmilliárdos veszteséget termelt tavaly a MotoGP-pálya építéséért felelős HUMDA Zrt.

Május végén a HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. is közzétette a tavalyi évről szóló pénzügyi beszámolóját. A kormányzati megszorítások miatt határozatlan időre elhalasztott hajdúnánási MotoGP-pálya építésében is aktív szerepet vállaló, a magyar autó- és motorsportért felelős cég 2022-ben valamivel jobb eredményt ért el, mint két éve, de még így is veszteséges volt a működése.

Miniszterként már nem kellett Orbánnak Palkovics, de rábízott félezer milliárd forintnyi vagyont

Palkovics László gyorsan növekvő jármű- és hadiipari, illetve egyetemi birodalma több mint száz, jellemzően minisztériumi és Fidesz-közeli embernek ad zsíros vezetői állást.

Újabb, százmilliárdos vagyonnal gazdagodik a Palkovics-birodalom

A Széchenyi István Egyetemet fenntartó és Palkovics László exminiszter elnökletével működő alapítvány új holdingcéget hozott létre egyebek mellett a 50 milliárdból megépített zalai járműipari tesztpálya vagyonkezelésére.

Nemcsak Palkovicsot kapja meg a győri egyetem, hanem a kedvenc állami cégeit is

Palkovics László miniszteri lemondását követően a győri egyetemet fenntartó Széchenyi István Egyetemért Alapítvány elnökeként folytatja munkáját, ráadásul az egyetem mellett működő vagyonkezelő vezetésével járó feladatok is rá várnak mostantól. A vagyonelemek gyarapodása is várható, a törvényi keretek ugyanis lehetővé teszik, hogy az állam átadja többek között a ZalaZONE tesztpálya tulajdonjogát az egyetemhez kötődő szervezet számára.
Találatok: [17]  Oldalak:   1 2   >  >>