Megújult a K-Monitor sajtóadatbázisa. Mondd el a véleményed róla!
language

Személyek:

Szegedi Csanád highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [13]  Oldalak:   1 2   >  >>

Ügyészség: 143 milliót sikkasztott a volt magyar EP-képviselő

Üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás és vesztegetés, továbbá hamis magánokirat felhasználása miatt gyanúsítottként hallgatta ki a Központi Nyomozó Főügyészség Sz. CS. volt magyar európai parlamenti képviselőt – tájékoztatott a vádhatóság. A csupán monogrammal jelölt gyanúsított a volt jobbikos politikus, Szegedi Csanád lehet, akinek ügyében évek óta nyomoztak.

Több mint 143 milliót kérnek számon Szegedi Csanádon

Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás és más bűncselekmények miatt hallgatta ki gyanúsítottként a Központi Nyomozó Főügyészség Szegedi Csanád volt jobbikos európai parlamenti képviselőt. A gyanú szerint Szegedi a 2009-14-es uniós ciklusban EU-képviselőként visszaélt az Európai Parlamenttől igénybe vehető költségtérítésekkel, illetve a parlamenti asszisztensek alkalmazásával.

Szórják a pénzt, ott lehet csalni az EP-ben, ahol akarnak

Többéves tétlenség után lassan elfogy az uniós szervek türelme az EP-képviselők pénzügyi visszaélései – hamis számlákkal, alkalmazottakkal lehívott támogatások, pártjaik illegális finanszírozása – miatt. Az elmúlt években számos szabályon szigorítottak, miközben az OLAF és egy nemzetközi újságírócsoport is kutakodni kezdett. A vizsgálatokban több tucat személy, köztük magyar képviselők és az Európai Néppárt frakcióvezetője is képbe került. A fellépést ugyanakkor nehezíti, hogy a képviselők hétszer is a saját átvilágításuk ellen szavaztak.

Álgyakornokai miatt kerülhet bajba a kémkedéssel gyanúsított Kovács Béla

Polt Péter legfőbb ügyész újabb indítványt tett az Európai Parlament elnökénél a kémkedéssel is gyanúsított Kovács Béla jobbikos európai parlamenti képviselő mentelmi jogának felfüggesztésére, jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és hamis magánokirat felhasználásának vétsége megalapozott gyanúja miatt.

Jobbikosok után nyomoz a csalás elleni hivatal

Vizsgálatot indított az EU csalásellenes hivatala a kémkedéssel is vádolt Kovács Béla jobbikos képviselő és egykori párttársa, Szegedi Csanád ellen. Azzal gyanúsítják őket, hogy fantomalkalmazottakat vettek fel. Brüsszeli munkájáról megkérdeztük Kovács Béla egyik volt gyakornokát és megszereztük a gyakornoki program hivatalos dokumentumát is.

Egy tanyasi beszélgetés miatt jelentették fel Szegedi Csanádot

A Lenhardt Balázs által indított blogon szerdán közzétették a Polt Péter legfőbb ügyészhez címzett feljelentést Szegedi Csanád, volt jobbikos európai parlamenti képviselő ellen. A feljelentést a Jobbik frakcióból most kilépett Lenhardt Balázs, és a frakcióban maradó Kulcsár Gergely képviselő írta.
Találatok: [13]  Oldalak:   1 2   >  >>