language

Akták:

Széll Kálmán tér felújítása highlight_off

Széll Kálmán tér felújítása

Széll Kálmán tér felújítása
Csődeljárást rendelt el a Wicha József miskolci milliárdos nagyvállalkozó érdekeltségébe tartozó WIS Holding Befektetési és Kereskedelmi Kft. ellen a bíróság. A Wis Holding az utóbbi években több állami beruházás kivitelezésében is részt vett: a legismertebb, a KÉSZ Zrt.-vel közös közpénzes – eredetileg 5,3 milliárd forintból tervezett – munkája a budai Széll Kálmán tér 2016 nyarán zárult átépítése volt. A Széll Kálmán teret felújító alvállalkozók egy részének nem fizették ki maradéktalanul az elvégzett munkájukat. Az ügyben érintett a WIS Holding és a cégvezető vagyoni részesedését lefoglalták.

Támogass minket rendszeres adományoddal,

hogy a korrupciós ügyek ne tűnjenek el a süllyesztőben!


Az ügyben az Index sikerrel kérte ki az alvállalkozói szerződéseket, a szerződési szintű, sikeres adatigénylés fontos mérföldkő volt a közpénzes beruházások társadalmi ellenőrzésében. 

Fotó: vezess.hu
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [12]  Oldalak:   1 2   >  >>

Széll Kálmán tér - Árnyék vetül a díszkivilágításra

Rég átadták a megújult Széll Kálmán teret, de a beruházás valójában máig nem zárult le. A késést okozó ügyben kicsit félrevezették az EU-t, kifizetetlenül hagytak egy vállalkozót, néha pedig elsötétülnek a lámpák.

3 cég felelős a felújított Széll Kálmán tér elhanyagoltságáért

Az egy évvel ezelőtt felújított Széll Kálmán téren az átadás óta nem működik a nyilvános vécé, kiégtek a térburkolatba épített LED-csíkok, a növénykazetták szemetesek. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a Magyar Időkkel azt közölte: a tér üzemeltetését több cég végzi.

Gyerekeire íratta palotáját a Széll Kálmán tér csődbe ment kivitelezője

A Széll Kálmán tér 5,3 milliárd forintos felújítását végző Wis Holding Zrt. ellen csődeljárást rendelt el a bíróság. A cég tulajdonosa, Wicha József ellen a rendőrség egy korábbi ügyből kifolyólag gazdasági bűncselekmény gyanújával nyomoz. Az NNI az eljárás során lefoglalt egy ezer négyzetméteres miskolctapolcai házat, ám azt Wicha már korábban a gyerekeinek ajándékozta, így a bíróság hamarosan feloldotta a hatósági zár alól a palotát.

Csődvédelmet kért a Széll Kálmán teret felújító cég

Csődeljárást rendelt el a Wicha József miskolci milliárdos nagyvállalkozó érdekeltségébe tartozó WIS Holding Befektetési és Kereskedelmi Kft. ellen a bíróság szerdán. Egyben kirendelte a vagyonfelügyelőt, a Bonum Sanatio Kft.-t is. A csődvédelmet a nagyvállalkozó cége kérte maga ellen.

Ki kell adni, mi kerül 22 milliárdba az Úszópalotán

Az általunk indított adatkikérési perben a bíróság első fokon arra kötelezte a Market Zrt.-t, hogy adja ki a Dagály Uszodakomplexum költségvetését, számláit, alvállalkozói szerződéseit. A per egy közérdekű adatkikérési sorozat része, aminek során nyilvánosságra hoztuk a Széll Kálmán tér felújításának számláit. Januárban a stadionépítő ZÁÉV Zrt. pere következik. Ott a Puskás Stadion 4 milliárd forintos költségének részleteit szeretnék eltitkolni.

Nyomozás a Széll Kálmán téri felújítás fővállalkozója ellen

Kifizetetlen alvállalkozók, rendőrségi vagyonlefoglalás, nyomozás tartozás fedezetének elvonása miatt - ezek az állomásai a fűtésszerelőből lett milliárdos cége utolsó hónapjainak.

Ettől dagad a Széll Kálmán téri bronzbuksza

Esetenként négyszázszoros eltérés is mutatkozott a Széll Kálmán tér átépítését végző konzorcium számláján szereplő összeg és a teljesítést igazoló mérnök által jóváhagyott ár között. A Népszabadság igencsak meglepő tételekre bukkant az elszámolásokban. Majd 2,4 millió forintot fizettek például egy diszpécserasztal szétbontásáért.

Széll Kálmán tér: a BKK tagadja az Együtt vádjait

A Budapesti Közlekedési Központ cáfolja, hogy lemondott volna mintegy 600 millió forintnyi kötbérről, miközben csúsznak a Széll Kálmán tér felújításával kapcsolatos munkák.

Titkolózik a BKK - mire megy el 5,3 milliárd?

Nemcsak a költségvetése, hanem a részletes elszámolása is titkos a Széll Kálmán tér 5,3 milliárd forintba kerülő rekonstrukciójának. Az adatok kiadását azzal utasítják el, hogy az aránytalan sérelmet okozna a kivitelezőknek.
Találatok: [12]  Oldalak:   1 2   >  >>