Megújult a K-Monitor sajtóadatbázisa. Mondd el a véleményed róla!
language

Intézmények:

Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [7]  Oldalak:   1

Okosba' ment a különmunka a szabadalmi hivatalnál

Az Állami Számvevőszék vizsgálatából az derült ki, hogy nem volt minden rendben 2008 és 2013 között a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának működésével: hiányosságokat találtak a hivatal gazdálkodásában, de különösen az nem volt rendben, hogy újdonságkutatási munkákat szerveztek ki a Hipavilonnak, egy állami cégnek, amin keresztül visszafoglalkoztatták a saját munkavállalóikat. Ez még annak a gyanúját is felvetheti, hogy így csináltak közpénzből magánpénzt, de az ügyészség nem nyomoz az ügyben.

Orbán: Aki a családomra hivatkozik, azt zavarják el

A parlament keddi ülésén Orbán Viktor válaszolt Schiffer András azonnali kérdésére, aki azt firtatta: a kormányfő is részt vett-e azokban a döntésekben, amelyeknek köszönhetően a veje is közbeszerzésekhez jutott. Orbán azt felelte: senki nem élvezhet előnyt vagy hátrányt amiatt, mert a családtagja.

Kalózkodással vádolják a közérdekű bejelentőt

A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának (SZTNH) honlapján hosszú időn keresztül elérhetők voltak még nyilvánosságra nem hozott szabadalmi bejelentések. Az erre a figyelmet felhívó Pintz György ellen azóta fegyelmi eljárásat folytatnak és feljelentették, az ombudsman friss jelentése viszont neki ad igazat. Az SZTNH szerint egyéni érdekeket szolgáló rosszhiszemű lejárató kampány folyik a Hivatal ellen; a szövevényes ügynek nincsenek igazi felelősei.

Magyar harc a korrupcióval: hallgasson, aki jót akar

Bár a Fidesz-kormányzat nem győzi hangsúlyozni, mennyi mindent tesz a rendszert átszövő korrupció és bűnözés ellen, az elmúlt négy év gyakorlata mégis az: aki kinyitja a száját, mert visszaélést, esetleg a közpénzek felszívódását látja, az hamar bajba kerül.

Semmi nem védte a szabadalmi titkokat, pedig kellett volna

Hónapokon át hackertámadás nélkül is bárki hozzáférhetett olyan magyar szabadalmakhoz a szellemi tulajdon hivatalának oldalán, amelyeket csak a bejelentést követő másfél év múlva lehetett volna nyilvánosságra hozni. A hivatal vezetői arról nem beszélnek, hogy nekik mi a felelősségük az ügyben, csak azt hibáztatják, aki a problémát észrevette és figyelmeztetett.
Találatok: [7]  Oldalak:   1