language

Helyek:

Szentendre highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [40]  Oldalak:   1 2 3 4   >  >>

Ingyenlaptop aranyáron: ki jár jól az állami pályázattal?

Kampánycélokra használtak fideszes politikusok egy diákokat és tanárokat informatikai eszközökkel kisegítő pályázatot. A beszerzés részleteit takargatják, de a boltban bárki vehet olcsóbban gépeket, mint amennyit az állam átlagosan költ a laptopokra.

A Kúria szerint nem kampányolás, ha egy képviselőjelölt-államtitkár a kampányidőszakban vett laptopokat osztogat

Szombaton a Kúria felülbírálta a Pest-3-as körzet választási bizottságának korábbi döntését, ami még elmarasztalta a Fidesz helyi jelöltjét, Vitályos Esztert, amiért február 16-án személyesen adata át az uniós pénzből megvalósuló digitális oktatásstratégia laptopjait az egyik szentendrei iskolában. Vitályos arra hivatkozott, hogy államtitkárként osztogatott, de a Momentum panaszt tett ellene, mivel a köznevelési törvény kifejezetten tiltja az óvodákban, iskolákban történő politikai célú tevékenységet.

Ami Szentendrén jogsértés, az Orosházán rendben van

Az egyik fideszes jelöltet elmarasztalták az iskola laptoposztás miatt (Szentendrén), a másik ugyanezzel a cselekedetével nem sértett törvényt (Orosházán).

A nagy fideszes laptoposztogatás

Noha a helyi választási bizottság egy múlt heti szentendrei iskolai laptoposztás után kimondta, hogy a fideszes Vitályos Eszter megsértette az idevágó törvényt, ugyanezt tette most a szintén kormánypárti színekben, a Simonka György helyén induló Erdős Norbert. Aligha véletlenül.

Elmarasztalta a választási bizottság az iskolában kampányoló fideszes jelöltet

Panaszt tett a Momentum Vitályos Eszter ellen, aki amellett, hogy az EMMI államtitkára, egyben a Fidesz képviselőjelöltje is a Pest-3-as körzetben, így megsérthette a választási szabályokat, amikor a kampányidőszak alatt az egyik állami program laptopjait osztotta egy szentendrei gimnáziumában. A választási bizottság határozatban állapította meg, hogy a fideszes jelölt jogsértést követett el, de a bírság kiszabását már nem tartották indokoltnak.

Egyedi beépítési szabályok szerint, kiemelt beruházásként fog építkezni a Hauszmann Alapítvány Szentendrén

Hiába rendelt el változtatási tilalmat a szentendrei önkormányzat azokra az Annavölgyben és a Lajos-forrás közelében lévő ingatlanokra, amelyek tavaly áprilisban a Hauszmann Alapítvány tulajdonába kerültek. Egy december végi kormányrendelet szerint ugyanis kiemelt beruházásként fog sor kerülni építkezésekre az alapítvány tulajdonába került 5,5 hektárnyi, Natura 2000-es besorolású telkeken. Ráadásul a rendelet még egy újabb 90 hektáros, szintén természetvédelmi védettségű ingatlant is „beruházási célterületként” határoz meg. Az „Annavölgyi fejlesztések” pontos terveiről azonban hiába kérdeztük az Alapítványt. Időközben viszont megindult egy, a beruházás helyszínén megépülő szakiskola gyorsított engedélyezési eljárása.

Előkerült egy újabb ingatlan, amit az V. kerületi önkormányzat adott el Schadl Györgynek

Az V. kerületi önkormányzat korábban úgy nyilatkozott, hogy csak egy ingatlant adtak a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar vezetőjének. Most felbukkant egy újabb.

"A vagyonkezelő alapítványokba kimentett közvagyon nem sokban különbözik a 90-es évek rablóprivatizációjától"

A Hauszmann Alapítvány létrehozásáról is szintén ekkortájt döntött a kormányzat, amely Szentendre városát is érzékenyen érintette, hiszen ezzel az alapítvány kezelésébe került Szentendre külterületén lévő, tíz helyrajzi számon jegyzett, Lajos-forrás és környékén, valamint az Annavölgyben mintegy 5,5 hektárnyi terület is. Ezek az ingatlanok többsége NATURA 2000 területen vannak.

Komoly ingatlanbirodalmat ad Demeter Szilárd kezébe az állam

A Zichy-kastély után most Andrássy-palotát kapja meg Demeter Szilárd, amit a Hajógyári-sziget déli csücskével együtt az egyetemekhez hasonlóan közérdekű vagyonkezelő alapítványba szerveznek ki.

Lupa-tó: közokirat-hamisítás miatt tett feljelentést a Párbeszéd a parkoló engedélyezése kapcsán

Ismeretlen személy ellen tett feljelentést Béres András, a Párbeszéd Magyarországért Párt elnökségi tagja közokirat-hamisítás bűntettének megalapozott gyanúja miatt. A feljelentés szerint a Pest Megyei Kormányhivatal olyan dátumra hivatkozott a Lupa Beach parkolójára kiadott engedély kiállításakor, amely – más dokumentumok alapján – nem felelhetett meg a valóságnak. A strand körüli hercehurca ezzel tovább folytatódik.
Találatok: [40]  Oldalak:   1 2 3 4   >  >>