language

Személyek:

Szepesi Richárd highlight_off

Szepesi Richárd

Magyar szállodás vállalkozó, akit jelentős állami hátszél segít a terjeszkedésben. Idegenforgalmi körökben Szepesit jó képességű szakemberként tartják számon, de abban is teljes az egyetértés, hogy karrierje nagyban köszönhető annak, hogy nagyon jól házasodott: Matolcsy György korábbi bizalmasának, Nagy Rózának a lánya Kante Awa Szepesi Richárd felesége.

Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [36]  Oldalak:   1 2 3 4   >  >>

Tényleg nem lehet már megkerülni Tiborczot a magyar szállodapiacon?

A vállalkozó, aki saját állítása szerint apósa támogatása nélkül is ugyanott tartana, ahol most, pár év alatt építette fel szállodabirodalmát. Állami milliárdok itt, állami százmilliók ott, de Mészáros Lőrinc neve is feltűnik a nagy építkezésben.

Megpróbáltunk bejutni a szántódi Balaland kerítéssel elzárt Balaton-partjára

Hogyan foglalnak teret a NER-közeli körök a Balatonnál, esetenként bírósági ítéleteken, törvényi tiltásokon, rendeleteken is átlépve, újabban ezt már nyíltan is felvállalva? A Narancs.hu cikksorozatában néhány eset felvillantása mellett a nagy nyomulás hátterével, módszereivel foglalkozunk, arra keresve a választ: hogyan jutottunk el a máig, amikor már-már a NER maga a törvény. E cikkünkben arról írunk, hogy a tavasszal átadott szántódi Balaland építtetője szerint a tó úgysem körbejárható, miért pont nekik kéne biztosítaniuk a szabad parti sétányt. A luxusberuházás ugyanis egy komplett partszakaszt elfoglalt és kerítéssel zárt el, ahova ugyan a köznép állítólag bemehet, de fürdeni, napozni nem szabad. Megnéztük, milyen az úgynevezett szabad bejutás a Balaland területére.

Itt a lista: mutatjuk az Orbán–Tiborcz-kör 36 luxusingatlan-projektjét

Közel 30 milliárd forintos vissza nem térítendő állami támogatás, bő 133 milliárdnyi kormányzati „ajándékbefektetés”, majd’ 29 milliárd forint MFB-kölcsön és 151 milliárdnyi „baráti” hitel. Az elmúlt néhány évben ezek a csillagászati források repítették az Orbán Ráhel–Tiborcz István házaspárt (és társaikat) a szállodai, irodaházas szektor élére. Noha a kormányfő veje egyre több iparágban tör előre, egyértelműen a hozzá köthető luxusingatlan-fejlesztések a leglátványosabbak – és egyben a legtitkosabbak is. Csak az utóbbi hónapokban kezdett világossá válni, hogy nemcsak a BDPST Group nevű központi érdekeltségét érdemes figyelni, hanem egyes magántőkealapokat, ingatlanalapokat is. A Válasz Online most összeszedte azt a 36 projektet, amely bizonyíthatóan a Tiborcz-kör tulajdonában vagy kezelésében áll.

Átadtak egy újabb NER-es luxus szállodát Tokajban

Lázár János építésügyi és közlekedési miniszter vágta át a szalagot az ötcsillagos tokaji Minaro Hotel MGallery szállodánál. A beruházó a NER oszlopos tagja, a Dreamland Holding.

Kivásárolták a milliárdosokat a balatonfüredi kikötő- és szállodaprojektből

Már Szepesi Richárd szállodaipari szakember az egyedüli tulajdonosa a BalaPort Investment Kft.-nek.

A Gellért Hotel megvételén már senki sem lepődik meg: megnéztük, milyen szállodabirodalma lett mára Tiborcz Istvánnak

Bemutatjuk, hogyan vált a kormányfő vejének cége hét év alatt a magyar turisztikai piac megkerülhetetlen szereplőjévé.

Célegyenesben a szántódi BalaLand ingatlankomplexum

A projekt kulcsfigurája Szepesi Richárd, akinek volt szerepe abban is, hogy a kormányfő vejének, Tiborcz Istvánnak a tulajdonába is kerültek hotelek.

Hoteleit kiszolgáló cége is lett a NER nagyágyúival üzletelő befektetőnek

Szabadidős és sporteszközök kölcsönzésére újabb vállalkozást indított az egyik legdinamikusabban növekvő szállodaipari befektető, Szepesi Richárd.

A külvilág számára egyelőre ismeretlen forrásból vett pénzgyárakat Tiborcz István

Összehangolt stratégia jegyében szerezte meg Orbán Viktor veje a Gránit Bank mellé a Diófa Alapkezelőt is. A kettő együtt tág teret kínál a kreatív pénzteremtésre.
Találatok: [36]  Oldalak:   1 2 3 4   >  >>