language

Intézmények:

Szigetvár Város Önkormányzata highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [9]  Oldalak:   1

Szigetvárnak nincs pénze kifizetni a dupla elszámolás miatt visszatartott 262 millió forintot

A városi rekreációs parkban végzett bizonyos munkákért kétszer is fizetne az önkormányzat, amit az irányító hatóság nem fogad el. A polgármester kérdésünkre megerősítette, hogy a visszautasított számlák fedezete nem áll a város rendelkezésre.

Rendőrségi nyomozás, duplán számlázás a szigetvári önkormányzat beruházásainál

A duplájára drágult, tartalmában csökkentett, játszótér nélkül megépült rekreációs parknál több tételt kétszer akart elszámoltatni az önkormányzat, amit az irányító hatóság megtagadott, 262 millió forintot nem fizet ki a városnak. A bölcsőde felújításánál 72 millió kötbért nem érvényesített a vállalkozóval szemben a helyhatóság, emiatt nyomozás indult. Az önkormányzat tisztségviselőit is meghallgatta a rendőrség.

Szigetvári látványfürdő: költségvetési csalás miatt feljelentést tett az önkormányzat

Költségvetési csalás miatt feljelentette szigetvári önkormányzat azt a vállalkozást, amely szerintük nem teljesítette megfelelőn a városi látványfürdő építési munkáit. A cég 75%-os készültséget jelentett, de a szakértők szerint alig az egyharmada van kész a leendő fürdőnek. A vállalkozó ezzel szemben állítja: ők elvégezték a munkát, amelynek egy részét ráadásul saját zsebből finanszírozták. Most új közbeszerzést írt ki az önkormányzat, de ehhez plusz pénzre van szükségük. Az ATV Híradó riportja.

Hivatali vesztegetés: egy év felfüggesztett Szigetvár volt fideszes polgármesterének

Kolovics János „csupán” a harmadrendű vádlottja a hivatali vesztegetés és hűtlen kezelés miatt indult büntetőpernek. A határozat nem jogerős, mert Kolovics János fellebbezett az ítélet ellen. A határozatot pénteken, a Pécsi Törvényszéken hirdette ki a háromfős büntetőtanácsot vezető bíró, dr. Barkaszi Attila.

Elítélték Szigetvár korábbi, fideszes polgármesterét

Egy év, három évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a Pécsi Törvényszék pénteken, nem jogerősen a volt szigetvári polgármestert a hivatali vesztegetés és más bűncselekmények miatt ellene, valamint egy korábbi önkormányzati képviselő és egy önkormányzati cég volt vezetője ellen indult eljárásban - írja az MTI.

Kocsit küldött a képviselőért, mert nem volt meg a szavazattöbbség

Egyebek mellett hivatali vesztegetésért vádat emeltek Szigetvár volt polgármestere, a nevelt fia és egy önkormányzati képviselő ellen, közölte a Baranya megyei főügyészség.

Berkecz: a Fidesz állami szintre emelte a korrupciót

Berkecz Balázs, az Együtt országos elnökségi tagja szerint a Fidesz állami szintre emelte a korrupciót, emiatt átláthatósági biztosokra lenne szükség, valamint transzparens módon kellene az önkormányzatoknak működnie.
Találatok: [9]  Oldalak:   1