Megújult a K-Monitor sajtóadatbázisa. Mondd el a véleményed róla!
language

Kulcsszavak:

támogatás highlight_off

Személyek:

Leisztinger Tamás highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [32]  Oldalak:   1 2 3 4   >  >>

Lehagyták a Habsburgokat a mai oligarchák

Példátlan méretű nagybirtokok alakulnak ki az országban, az új agrártőkések pedig a földet és a támogatási forrásokat is elvonják a mezőgazdaság többi szereplőjétől.

A miskolci önkormányzat 250 millió forinttal menti meg Leisztinger csapatát

Miközben hétfőn bokrétaünnepséget tartottak az évek során horribilisra növekedett, most már 14 milliárd forintos költségvetési támogatásból épülő diósgyőri stadionban, az a veszély fenyeget, hogy csődbe megy a csapat, amelyik játszana a hamarosan elkészülő arénában.

Zöldbárók toplistája: ők söpörték be a legtöbb agrártámogatást 2016-ban

Új földemberek tollasodtak meg vagy léptek elő a semmiből Orbán Viktor közvetlen környezetében. Ez derül ki a Magyar Államkincstár napokban véglegesített tavalyi adataiból. Az uniós és nemzeti forrásból származó agrártámogatásokból még mindig elsősorban Csányi Sándor, Simicska Lajos és Leisztinger Tamás cégbirodalmai profitálnak, de a kormányzati propagandával szemben 2016-ban nem elsősorban a hazai kistermelők, hanem a külföldi származású gazdák erősödtek meg.

Már nem Csányi, de még nem Mészáros a legtöbbet kaszáló földesúr

Az agrártámogatásokban még nem látszik az elmúlt év nagy oligarchacseréje, sőt, a legtöbb támogatást az inkább az MSZP-hez kötődő Leisztinger Tamás cégei vitték el - ez derült ki a K-Monitor elemzéséből, amiben az agrártámogatások eloszlását vizsgálták. Csányi és Simicska kevesebbet, Mészáros Lőrinc viszont már jóval többet kapott az államtól és az EU-tól tavaly, mint 2014-ben.

Nem csak Mészárosék nyertek sok földet Fejérben

Nem Mészárosék voltak az egyetlenek, akik nagybirtokosként hagyták el az árverési termet. A nagy nyertesek között van egy agrárcég topmenedzsere és egy fiatal budapesti testvérpár is.

Lázár kimondta: Simicska a jövőben biztos nem kap ennyi pénzt

Lázár János a kormányszóvivői tájékoztatón bejelentette, hogy a kormány jövő héten átnézi a legnagyobb földbirtokosok támogatási szerződéseit. Hozzátette: a támogatások 75 százaléka került a birtokosok 5 százalékához, ezt a kormány nyilvánosságra is hozta nemrég. A kormány célja, hogy a jövőben ez ne így legyen.

Megvan, mennyit tarolt a három nagy mezőgazdasági mogul

Csányi Sándor, a Simicska–Nyerges-duó, valamint Leisztinger Tamás érdekeltségei évek óta tarolnak az uniós agrártámogatások osztásánál, ez közismert. Az Index által a Miniszterelnökségtől megszerzett összesítés szerint a három nagy cégcsoport 2007 és 2015 között a különféle mezőgazdasági alapokból az országban kiosztott 1500 milliárd forint 6 százalékát nyerte el. Az uniós támogatási ciklus legnagyobb nyertese a Csányi-birodalomhoz tartozó Bólyi Mezőgazdasági Zrt. volt, amely egymaga 21,6 milliárdot kapott.

Orbán megtalálta a következő ellenséget

A kormány a nagybirtokok arányát húsz százalékban maximalizálná. Orbán Viktor erre vezeti vissza a Simicska Lajossal való ütközetét. A területalapú támogatásokra most kell bejelentkezni, így hamarosan kiderül, mely nagybirtokosokba és mekkorát rúgtak. De veszélyben vannak a kisgazdák is.

Miért fáj a hatalomnak Kishantos?

A 452 hektárnyi biogazdaság ellehetetlenítésére nincs racionális magyarázat. Hacsak nem az, hogy kapcsolatban áll Ángyán József egykor államtitkárral. De miért büntetik Ángyánt?

Ángyán: 20 milliárdnyi támogatást kaptak a kedvencek

Csaknem 20 milliárdnyi támogatást kapott az agrárkasszából a hat legnagyobb mezőgazdasági cégcsoport – ezt állapítja meg Ángyán József legfrissebb tanulmánya.
Találatok: [32]  Oldalak:   1 2 3 4   >  >>