Megújult a K-Monitor sajtóadatbázisa. Mondd el a véleményed róla!
language

Kulcsszavak:

támogatás highlight_off

Személyek:

Szőcs Géza highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [4]  Oldalak:   1

Mégis újraépítik a botrányos magyar pavilont

Lendületet vett a 2015-ös milánói világkiállítás magyar pavilonjának újraépítése Karcagon. A beruházást az állam több mint egymilliárd forinttal támogatja. Az önkormányzat 378 milliót költ az épületnek kiszemelt terület rendezésére és közművesítésére.

Szőcs Géza sámándobos cége még mindig nyeli a milliárdokat

Raktáron henteregnek még mindig a csak Sámándobként emlegetett, a 2015-ös milánói világkiállításról hazaszállított magyar pavilon darabjai. Az expónak két és fél éve vége, az első alkatrészek nagy késéssel, tavaly júliusban értek Karcagra, de a pavilon kormányhatározatban előírt újjáépítésének nyoma sincs. Nem számítva azt, hogy a 2018-as költségvetésben ilyen címen szerepel 1,1 milliárd forint támogatás Karcagnak. Az összeg felét a támogatási szerződés megkötését követő 30 napon belül előlegként le is hívhatja az önkormányzat.

Mi volt Szőcs Géza utolsó döntése?

A kulturális államtitkár lemondása előtt két nappal kapott hárommilliós NKA-támogatást az a Forrás galéria, amelynek kiállításait korábban Szőcs nyitotta meg, majd az ismeretlenségből állami kiállításszervezővé tette.

Így kerültek az alternatív ősmagyarok Pekingbe

A Forrás galéria egyedül szervezett 100 milliós állami reprezentációs kiállítást Pekingben. Tóth Norbert galériás a szakmai közönségnek elmagyarázta, miért jó, hogy nem volt pályáztatás, hogy nem tudható, kik a szponzorok, hogy titkos a szakértők névsora, hogy galériája végül egymillió jenes eladás közelébe került.
Találatok: [4]  Oldalak:   1