language

Kulcsszavak:

tanácsadás highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [1643]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  >>

Völner kinevezése után megakadt a végrehajtói kar egyik legnagyobb szerződése

Évek óta új szoftvert kellene használnia a Magyar Bírósági Végrehajtói Karnak, mégis a régivel dolgoznak, amelyről tudják, hogy elavult és sebezhető. Pedig milliárdokért készült egy új, csak nem fizették ki teljesen, így most pereskednek. A Schadl György vezette kar történetének legdrágább beszerzése után kutatva felbukkant Völner Pál, Rogán találmányos cége, a szerverterembe pedig betört a víz.

Három év alatt 714 százalékos növekedés - mit tudnak ezek a NER-cégek?

A szinte semmiből pillanatok alatt százmilliárdos árbevétel – ezt produkálta az a két kommunikációs cég, amelyeket Magyar Péter állami hátszelű túlárazással vádol, és amelyeknek az utcai óriásplakát-kampányai elől 2017 óta elmenekülni is lehetetlen volt.

Izgalmas előélete van a lombkoronasétány-botrányban felbukkanó cégnek

Újabb állami hivatalban születhet elmarasztaló jelentés a lombkoronasétány-pályázatokról.

Sajátos módszerekkel söpri ki a kormány a naperőműpiacról a neki nem tetsző külföldieket

A szuverenitás jegyében a kormány immár állami elővásárlási joggal is korlátozza a hazai naperőművek eladását, de az extraprofitadó is riasztja a külföldi befektetőket. Így a napelemparkok csak a kivételezettek számára csábító beruházások, mindenki más legfeljebb hőgutát kaphat a jelenlegi megtérülési számok láttán.

Ultrakonzervatív keresztény jogász adhat „stratégiai tanácsokat” Novák Katalinnak

A Novák Katalinnak adott tanácsok előtt foglalkozzunk kicsit a külsőségekkel: ismert, hogy az elnök asszony szereti az esztétikus virágdíszítéseket. A palota virágdekorációit sokáig egy monori cég, a Kruchió Design biztosította – így volt ez már Áder János elnöksége idején is – 2022-ben azonban egy új, tehetséges dekoratőr is megbízást kapott. Ágostházy Borbála egyéni vállalkozóként készít protokolldekorációkat: a nyilvános szerződéslisták alapján a Sándor-palota 2022 novembere és 2023 decembere között közel 16 millió forintot fizethetett összeállításaiért.

Csak 120 milliós megbízást nyert Mészáros ügyvédjének irodája a Miniszterelnökségtől

Egy mindössze négyéves cég, a fővárosi EQUIS VIRIS Fejlesztési Tanácsadó Kft. ötből négyszer olcsóbb tudott lenni, mint a Mészáros Lőrinc ügyvédjeként elhíresült dr. Kertész József Tamás ügyvédi irodája. A háromfős társaság ezzel 350 millió forint értékű megbízást nyert el a Miniszterelnökségtől, míg a Kertész és Társai Ügyvédi Irodának „mindössze” egy 120 millió forintos keretmegállapodással kell beérnie. Az Átlátszó közbeszerzési szakértője szerint a tender jó példája lehet annak, hogy a NER-cégekkel szemben is van értelme elindulni a tendereken. Ugyanakkor azt egyelőre nem tudni, hogy végül ki és milyen értékű feladatot végezhet el.

Megvan, ki lesz havi ötmilliós fizetésért a Szuverenitásvédelmi Hivatal elnöke

Az Orbán-kormány egyik volt helyettes államtitkárára, a Századvég egykori politikai elemzőjére esett a miniszterelnök választása. Januárban teheti le az esküt a Sándor-palotában.

Kutatóintézetek az Orbán-kormány árnyékában: tudósok közt rezsimszolgák

A legújabb “kurzusműhely”, a Szuverenitásvédelmi Kutatóintézet még csak most születik, de számos elődje már évek óta építgeti önmagát az Orbán-kormány szolgálatában. Állami pénzből kutatnak őstörténetet, nemzetstratégiát, magyarságot, lényegében bármit: múltat, jelent és jövőt. Némelyik komolyan vehető munkát is végez, mások tényleg csak bohócok a politika színpadán.
Találatok: [1643]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  >>