language

Kulcsszavak:

tanulmányírás highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [478]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  >>

Rogán-közeli és más NER-es cégekhez szórt ki százmilliókat a végrehajtói kar Schadl idejében

A Magyar Bírósági Végrehajtói Kar nyolc év alatt több mint 15,5 milliárd forintért szerződött különböző cégekkel, derül ki abból a szerződéslistából, amelyet a hvg360 bíróságon perelt ki. Jelentős megbízásokat kapott több NER-es “udvari szállító” is, feltűnik a cégek körül Habony Árpád egy rokona, Orbán Győző egy ismerőse és birkózótársa, itt van egy jól ismert Balásy Gyula-cég, de még a Rogán "találmányáról" elhíresült Hunguard is.

Kutatóintézetek az Orbán-kormány árnyékában: tudósok közt rezsimszolgák

A legújabb “kurzusműhely”, a Szuverenitásvédelmi Kutatóintézet még csak most születik, de számos elődje már évek óta építgeti önmagát az Orbán-kormány szolgálatában. Állami pénzből kutatnak őstörténetet, nemzetstratégiát, magyarságot, lényegében bármit: múltat, jelent és jövőt. Némelyik komolyan vehető munkát is végez, mások tényleg csak bohócok a politika színpadán.

Miről tudott az agrárminiszter? Hadházy Ákos Svájcban keresi a milliárdos hűtlen kezelési ügy kulcsát

Az egykori helyettes agrárállamtitkár közreműködésével elsíbolt milliárdok egy része Nobilis Kristóf panamai cégéhez került – robbantott a vádhatóság a büntetőper egyik tárgyalásán. Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő szerint az alapügyről a miniszter is tudhatott.

Menetrend szerint érkeznek a Szerencsejáték-milliók Patakyhoz, Tiborcz közelébe és Szijjártó testvéréhez

Bő félmilliárd forintot szórt szét az elmúlt két hónapban a Szerencsejáték Zrt. támogatásosztó cége, méghozzá zömében már jól ismert, NER-kedvenc vállalkozásoknak. Ezek évek óta visszatérően és rendszeresen megkapják a maguk sokmilliós szponzorpénzeit: a kormányfő vejéhez közeli érdekeltség éppúgy, mint Szijjártó Péter testvérének vagy éppen az Edda énekesének a cége.

Motorpályát vett Finnországban Szijjártó Péter sógora

Három magyar és egy finn üzletember van abban a cégben, amelyik megvette a dél-finnországi Iitti melletti motorpályát, a KymiRinget, írja a Kouvolan Sanomat. A lap szerint a 4,6 kilométeres pályát az augusztusban alapított Finland Motorsport Circuit Holding szerezte meg, aminek az igazgatótanácsában ott ül Mika Wilska, Rabb Sándor és Őry Tamás, utóbbi Szijjártó Sarolta férje, azaz a magyar külügyminiszter sógora.

Kammerer Zoltán alapítványa meginterjúvolta saját magát arról, hogy együtt kell működni a Samsunggal

18 millió forintot kapott a koreai vállalat iparűzési adójából Kammerer Zoltán alapítványa még jóval a volt sportoló polgármesterré választása előtt, hogy vitaanyagot dolgozzon ki Göd fejlesztési lehetőségeiről. A tanulmány meglepő következtetésre jutott: együtt kell működni az akkumulátorgyártó céggel.

Szerencsejáték-pénzeső a Rogánt és Kövért is reptető családi vállalkozásnak és Szijjártó testvére cégének

A maga 40 milliójával a NER-potentátokat légiszállító családi vállalkozás különösen jól járt, de a Szerencsejáték Zrt. támogatási keretéből május-júniusban jutott pénz Szijjártó Péter miniszter testvére cégének, az ex-MIÉP-es zenész Schuster Lórántnak, továbbá egy szélcsatorna-fejlesztő cégnek, az úszószövetségnek és egy nemzeti érzelmű kultúrát terjesztő alapítványnak.

Volt fideszes képviselővel íratott tanulmányt a debreceni akkugyár hatásairól Hajdúszoboszló önkormányzata

A településtől 15 kilométerre épülő CATL akkumulátorgyár veszélyeiről és a védekezés lehetőségeiről íratott tanulmányt Hajdúszoboszló önkormányzata. A dokumentumot egy olyan cég készítette, amelynek egyik tulajdonosa, ügyvezetője és szakértője Parragh Dénes, aki korábban fideszes politikus volt. A tanulmány szerint a fürdővárosra gyakorolt hatás értelmezhetetlen. A Párbeszéd vitatja a Magyar Mérnöki Kamara alelnöki tisztségét is betöltő szakértő függetlenségét, a polgármester szerint nincs probléma vele.
Találatok: [478]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  >>