Megújult a K-Monitor sajtóadatbázisa. Mondd el a véleményed róla!
language

Személyek:

Tarsolyné Rónaszéki Erika highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [6]  Oldalak:   1

Nagy pofont kapott a Quaestor-vád

Ha létezik olyan, hogy névleges ügyvezetés, akkor szeretném kérni védencem felmentését – mondta az ügyvéd, aki Tarsolyné Rónaszéki Erikát, a Quaestor-ügy másodrendű vádlottját képviseli, a 210 milliárdos csalás körül forgó ügy csütörtöki tárgyalási napján.

Hülye vagy, én vagyok a tulajdonos, enyém itt minden, saját magamtól nem tudok lopni

Tarsoly Csaba a bíróságon előadott védőbeszéde alapján még mindig nem akarja megérteni, cégcsoportjával milyen hatalmas kárt okozott. Máig érthetetlen, hogyan mehetett évtizedekig egy ilyen, végül 210 milliárd forintos kárt maga után hagyó csalássorozat a magyar hatóságok szeme előtt. De a nyomozás során összegyűjtött anyagból sok kérdésre választ lehet kapni. Kiderül, hol hibázott a felügyelet, és az is, milyen szálon nem indult el az ügyészség. Ebben a cikkben a Quaestor börleszkszerű történetéről lesz szó: arról, hogyan tékozolta el a begyűjtött milliárdokat a cég döbbenetesen ügyetlen vezetése. A Quaestor-ügy, első rész.

Megkezdődött a Quaestor-per

Megkezdődött Tarsoly Csaba és a tavaly becsődölt Quaestor Értékpapír többi vezetőjének a büntetőpere a Fővárosi Törvényszéken. Az ügyészség szerint húsz éven át folyt a csalás és pénzügyi mismásolás a cégnél, Tarsoly viszont semmilyen megbánást nem tanúsított, és a tárgyalás lefújását kérte, mert nem olvashatta el a bizonyítékokat.

Tarsolyék életvitelszerűen bűnözhettek

Tarsolyné R. Erika jelenleg házi őrizetben van, kapott egy nyomkövetőt is, Tarsoly Csaba pedig előzetesben várja az elsőfokú tárgyalást. A védőik azt szerették volna, ha óvadék ellenében szabadlábra helyezik őket, de a törvényszék szerint a házaspár életvitelszerűen rendezkedhetett be a bűnözésre.

Miért nincs kártalanítás?

A Buda-Cash és a Hungária kártalanítása sehol sem tart, de még az eddig irigyelt Quaestor-kötvényesek is csak 6 millió forintig kapnak egyelőre térítést.
Találatok: [6]  Oldalak:   1