language

Személyek:

Tasó László highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [32]  Oldalak:   1 2 3 4   >  >>

3D virtuális modellen mutatjuk be, mi került 64 millióba a lombkorona sétányon az uniós adófizetőknek

A részletes költségeket tartalmazó uniós támogatói okirat és a kivitelező cég által kiállított részteljesítési számlák nemrég jutottak el a polgármestertől az Átlátszóhoz. Elkészítettük hozzá a lombkorona sétány 3D modelljét, amin bárki tehet egy virtuális sétát, miközben megcsodálhatja, hogy egyes erdei létesítményekre mennyit szórtak el a lomb nélküli pusztaság közepén a bruttó 64 millió forint uniós támogatásból. Végre azt is ki tudtuk számolni, hogy egy lépés a sétányon mennyibe került az uniós adófizetőknek. Az is kiderült, hogy Nyírmártonfalva polgármestere és a térség fideszes országgyűlési képviselője pont ugyanazon a napon írta alá a szerződést, ugyanazzal a kivitelezővel a saját lombkorona sétányára.

Háromszoros áron vásárolt élelmiszert a kormány a szegényeknek szánt segélycsomagokba

10 milliárdos uniós programban például a tejet 519 forintért szerezték be, pedig a KSH szerint az akkori átlagár 205 forint volt. A korrupció ellen küzdő Transparency International szerint az Integritás Hatóságnak kellene vizsgálni az ügyet.

Misi megmutatta, mit tud. A lombkoronasétány falujában is létezik civil kurázsi

Már 2006-ban polgármester akart lenni Nyírmártonfalván Filemon Mihály agrárvállalkozó, de csak 2019-ben jött össze neki, 19-cel kapott több szavazatot elődjénél. A lomb nélküli lombkoronasétány gazdája most zárt ajtók mögött azt kérte az önkormányzati dolgozóktól, védjék meg őt. Azt is megmondta, kiktől.

Lomb nélküli fákkal és két vödör lazúrral próbálják elfedni a lombkoronabotrányt

Újratelepítették a fákat a lombkorona sétány körül Nyírmártonfalván, azok helyére, amiket építkezés közben kivágtak. A katasztrófaturistáknak azonban nincs miért aggódniuk, a frissen telepített suhángok nem létező lombjai egy jó darabig nem takarnak el semmit. Cikkünk után minden látható hiányosságot megpróbálnak kijavítani. Érthető, hiszen a polgármester által elnyert uniós pályázat utófinanszírozású, azaz csak akkor kapja kézhez a 60 milliós összeget, ha mindent rendben találnak.

A Transparency az Integritás Hatósághoz, Hadházy és Donáth az OLAF-hoz fordult a lombkoronaösvények ügyében

Hivatalos bejelentést, kivizsgálás iránti kérelmet küldött a Transparency International Magyarország az Integritás Hatóságnak a „részben erdő nélküli lombkoronaösvények” ügyében. Bejelentésükben az Átlátszó tényfeltáró cikkére hivatkozva azt írják, hogy az ismertté vált esetekből arra lehet következtetni, hogy az Európai Unió által biztosított források felhasználásával megvalósuló egyes projektek kiválasztása során „rendszerszintű hibák fordulnak elő”. Hadházy Ákos és Donáth Anna hasonló tartalmú bejelentéssel fordultak az Európai Csalás Elleni Hivatalhoz.

Tarra vágták az erdőt az uniós támogatásból épült lombkorona sétány építése közben

Kitermelte az erdőt a 60 milliós uniós támogatásból épített lombkorona sétány építése közben a nyírmártonfalvai polgármester. A fideszes Filemon Mihály szerint semmi közünk hozzá, hogy mire költi az uniós támogatásokat. Az alföldi településeken dübörög a lombkorona sétány építési láz, még a térség országgyűlési képviselője, Tasó László is építtetett egyet. Videóriport.

Tele van hajdú-bihari Fidesz-közeli szervezetekkel a Városi Civil Alap támogatási listája

Közel 273 millió forintot osztottak ki a megyében. A pénzből olyan szervezet is kapott, amelyiknek az elnöke korábban fideszes politikusok portréit készíttette el és akasztotta ki egy középületben. Lakosságarányosan Nyíradonyban osztották ki a legtöbb pénzt. Tasó László városa mellett Debrecenben és Hajdúböszörményben is több szervezet kapcsán mutatható ki valamilyen kormánypárti kötődés.

Közel 7 milliárd forintért építtet 40 szobás wellnesshotelt Nyíradonyban a Tasó Lászlóhoz köthető egyesület

Január 17-én a debreceni önkormányzati hírportál, a Dehir.hu írta meg, hogy a Gúth-Keled Idegenforgalmi és Természetvédelmi Közhasznú Egyesület eredményt hirdetett a Nyíradonyban általuk építtetendő negyvenszobás, háromcsillagos, különböző wellness-szolgáltatásokkal ellátott szálloda és gasztrofalu kapcsán kiírt európai uniós közbeszerzésen. A közbeszerzés elnevezése „Látogatóközpont fejlesztése Nyíradonyban”.

Állami támogatásból vásárolt ingatlanokat a Tasóhoz kötődő egyesület a képviselő feleségétől és a cégétől

Alaposan bevásárolt idén a Tasó László fideszes országgyűlési képviselőhöz kötődő nyíradonyi Gúth-Keled Idegenforgalmi és Természetvédelmi Közhasznú Egyesület: tavaly 150 millió forint támogatást nyert a Kisfaludy-programban, amiből ingatlanokat is vett, többek között a képviselő feleségétől, illetve a neje cégétől. Az egyesület által elnyert támogatás egy része így végső soron az országgyűlési képviselő családjához került. Az ingatlanok egyesülethez vezető útját a tulajdonlapok és térképek alapján göngyölítettük fel. Tasó László azt mondta: a 2015-ben történt kilépése óta nincs köze az egyesülethez, az pedig szerinte valótlan provokáció, hogy a családjánál landolt a támogatás egy része.
Találatok: [32]  Oldalak:   1 2 3 4   >  >>