Megújult a K-Monitor sajtóadatbázisa. Mondd el a véleményed róla!
language

Helyek:

Találatok: [29]  Oldalak:   1 2 3   >  >>

0,05 százalék: tanítani valóan trükköznek a közbeszerzésekkel

Még Magyarországon is ritkán látni annyira kicentizett közbeszerzést, mint amilyenből a Nemzeti Sportközpontok (NSK) kettőt is bemutatott a napokban. Az állami sportberuházásokat irányító szervezet olyan eljárásokat írt ki, amilyet legfeljebb 300 millió forintig lehet, és annyira pontosan lőtték be a projektek értékét, hogy mindkét esetben alig 150 ezer forinttal, azaz nagyjából 0,05 százalékkal volt ennél kevesebb a legalacsonyabb ajánlat. Ráadásul a megbízásokat ugyanaz a vállalkozói kör nyerte, két semmilyen iparági tapasztalattal nem rendelkező vállalattal, pedig rajtuk kívül még hat cég pályázott.

Az ügyészség szerint Lagzi Lajcsi 25 évig lopta az áramot

Galambos Lajost azzal vádolják, hogy összesen 50 millió forint értékben lopott áramot, gázt és vizet. Rajta kívül az ügyben még tíz embert vádolnak, köztük a feleségét is. Mellettük vádlott még négy tulajdonostársuk és több közműszolgáltató ellenőre is, mert kenőpénzeket fogadtak el.

Közpénzből vásárolt telket az eladósodott tatai önkormányzat

Az atlatszo.hu birtokába került szerződés tanúsága szerint a tatai önkormányzat közpénzből segített meg többször egy tisztán magánkézben lévő vállalkozást azzal, hogy a cég által működtetett ipari parkban telket és közművet vásárolt több mint 200 millió forintért. Az önkormányzat szerint ez a város érdekeit szolgálja.

Wieszt kilép, de marad

Nemcsak felfüggesztette párttagságát a korrupciógyanús ügybe keveredett szocialista Wieszt János, hanem kilép a Fővárosi Közgyűlés és a XI. kerületi képviselő-testület MSZP-frakciójából is. Önkormányzati képviselői mandátumáról és az általa viselt tisztségekről ugyanakkor nem mond le.

Sikkasztott az edzőtábor volt vezetője

A Tatai Edzőtábor volt vezetőjét, Orbán Istvánt 50 millió forintot meghaladó összegű károkozással, vesztegetéssel, hűtlen kezeléssel, sikkasztással és csalással vádolja a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség - közölte a szervezet sajtószóvivője hétfőn.

Számviteli bűncselekmény gyanúja Tatán

A számvitel rendje megsértésének bűncselekménye gyanújában nyomoz a Komárom-Esztergom Megyei Rendőrkapitányság a Tatai Honvéd Atlétikai Club (THAC) sportlétesítményének eladása, illetve a klub létesítményeinek felújítása ügyében – mondta el a Magyar Hírlapnak Miskolczi Ivett, a megyei főügyészség szóvivője.

Összejátszottak az MSZP-s igazgatóval?

Lázár Ottó létesítményvezető-helyettest és Horváth Noémi gazdasági vezetőt is gyanúsítottként hallgatta ki a rendőrség Orbán István, a Komárom-Esztergom megyei MSZP volt alelnöke, a tatai edzőtábor korábbi igazgatójának ügyében.

Vádemelés ötvenkétmilliós károkozás miatt

Ötvenkétmillió forintos károkozás: hűtlen kezelés, ötrendbeli vesztegetés, háromrendbeli sikkasztás és egyrendbeli csalás megalapozott gyanúja miatt vádemelést javasolt tegnap Orbán István, a tatai edzőtábor volt MSZP-s igazgatója a város lemondott önkormányzati képviselője ügyében indított nyomozás lezárásaként a rendőrség.
Találatok: [29]  Oldalak:   1 2 3   >  >>