Megújult a K-Monitor sajtóadatbázisa. Mondd el a véleményed róla!
language

Személyek:

Tiner György highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [6]  Oldalak:   1

Tavasszal százmilliókat vágtak zsebre, most alig kaptak szavazatot

Nem szerepeltek fényesen a tavasszal még országos listát állító és százmilliós kampánytámogatásban részesülő kisebb pártok az önkormányzati választáson. A 14 szervezet mérlege összesen 11 képviselői és egy polgármesteri hely, meg 40 ezer szavazat. 4 párt eltűnt, 2 pedig egyetlen jelöltet sem állított.

Bujkálnak a bizniszpártok képviselői

Megpróbáltunk részleteket megtudni a kispártok nyilvánosságra került, és néhol egészen irreális kampányköltéseiről. Nem volt könnyű dolgunk. Az ÚMP vezetője lecsapta a telefont, mondván, nyaral. Ugyanerre hivatkozott a SEM egyik képviselője is, bár a pártelnök végül tájékoztatott több részletről is. Az Együtt 2014 párt első embere szintén nem elérhető, az ÚDP elnöke pedig igen érdekes magyarázattal állt elő a 41 milliós reklámfilmjüket illetően.

"Ezt nevezzük a korrupció legalizálásának"

40 millió forint reklámfilmre, 60 millió utazásra, vagy 28 millió léghajóbérlésre - ilyen, és ezekhez hasonló tételeket találni a választási biznisz-kamupártok elszámolásaiban.

Kampánymilliárdok: soha nem látott káosz jöhet

Arra voltunk kíváncsiak, hogy állnak az országos listát állító kispártok jelöltjei az államtól kapott 1 millió forintos támogatás visszafizetésével. Kásler Árpád annyira ideges lett, amikor erről faggatuk, hogy ránk csapta a telefont. A NAV-nak nem lesz könnyű dolga a behajtással, több pártnak fogalma sincs, hogy miből fogja visszafizetni az esetenként több tízmillió forintra rúgó összeget.

Szigetvári: 100 ezer eurót kért a visszalépésért az Együtt 2014

Hajlandó lett volna az Együtt 2014 párt visszalépni a választásokon, ha Bajnai Gordonék decemberben adnak nekik 100 ezer eurót - állítja Szigetvári Viktor, az Együtt-PM társelnöke. Szigetvári az ATV-nek azt mondta, hogy mivel kiröhögte az ajánlatot, elindult a választáson az Együtt 2014, amelynek semmi köze a baloldali szövetséghez és Bajnaihoz. Tiner György, az Együtt 2014 elnöke nem emlékszik semmilyen találkozóra és ajánlatra.
Találatok: [6]  Oldalak:   1