language

Intézmények:

TMT Technics Kft. highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [16]  Oldalak:   1 2   >  >>

Senkinek sem kellettek a külügyminisztérium töredékáron árult lélegeztetőgépei

Hétfőn zárult az árverés, de a több mint hétszáz gépre még ajánlat sem érkezett.

Nem kellettek senkinek az árverésre bocsátott lélegeztetőgépek

Hétfőn lezárult az árverés azokért a kínai lélegeztetőgépekért, amelyeket eredetileg darabonként több mint 10 millió forintért vett a kormány a koronavírus-járvány alatt.

A közpénzelherdálás csúcsa: már 13 000 forintért kaphatók a 10 milliós lélegeztetőgépek

Miután december 28-a óta hiába próbálják egy végrehajtás részeként eladni őket, az eredetileg darabonként 10 760 000 forintért vett kínai lélegeztetőgépek egy 500 és egy 249 darabos tételét már darabonként 13 ezerért meg lehet venni a végrehajtói kamara árverési oldalán (ez az utolsónak szánt árverési kör február 26-ig tart). Vagyis ebből az egykor 8 060 738 000 forintos, azaz több mint nyolcmilliárd forintnyi közpénzből vett pakkból, ha legalább ez a licitlépcső sikeres lesz, 9 737 000, tehát kevesebb mint tízmillió forint visszakerül az államhoz.

Darabonként már csak 650 ezerért kínálják a lélegeztetőgépeket, amik a magyar államnak 10,76 millióba kerültek

A múlt héten eldőlt, hogy darabonként 975 ezer forintért senkinek sem kell az az 500+249 darab lélegeztetőgép, amelyekre a koronavírus-járvány kezdetén még darabonként 10,76 millió forintot költött a magyar állam. Egy végrehajtói árverésben most darabonként 650 ezres áron lehet rájuk licitálni, ha ez a január 27-ig tartó árverési szakasz sem lesz sikeres, február 11-ig már darabonként 325 ezres áron kínálják eladásra.

Kiesett három hónap, épp amikor 23 milliárd forint huppant be a lélegeztetőgép-bizniszbe

Milliárdok sorsa maradt elvarratlanul a Covid-járvány és az óriási állami lélegeztetőgép-biznisz idejéből. Ezúttal a legtöbb gépet szállító TMT Technics Kft. esete került elő. A Magyar Judo Szövetség elnökének érdekeltségében álló cégnek hatalmas nyereséget hozott az állami megrendelés, de megmaradt egy rakás gép, és úgy fest, nem sikerült maradéktalanul elszámolnia a vásárláshoz a külügyi tárcától kapott előleggel. Mérlegéből pedig épp a legizgalmasabb három hónap számai hiányoznak.

Megnéztük a Covid alatt rendelt, most töredékáron árverezett egyik lélegeztetőgépet

„Tizenharmadik nap. Befutott a keleti portyázók újabb szállítmánya” – ezzel a címmel rakott ki győzedelmes hangvételű videót a Facebookra Orbán Viktor 2020. április 24-én, a Covid-járvány elején. A kisfilmben a miniszterelnök példamutatóan könyököt érintett kézfogás helyett, mosolygós kínaiakkal szelfizett, és elégedetten szemrevételezte az egyebek mellett lélegeztetőgépekkel dugig pakolt repülőt: „De jól néz ki!” – állapította meg. Messze nem volt ennyire diadalmas pillanat, amikor csütörtök reggel egy ceglédi vámáruraktár bemutatótermében kipakoltuk a csillogós terítőre egy több mint három éve rendelt, soha nem használt kínai lélegeztetőgép alkatrészeit.

Momentum: Fillérekért árverezik el a tízmilliós lélegeztetőgépeket

Anno 13 milliárdért vett az állam 1000 darab gépet, most darabját az eredeti ár tizedéért árverezik el, de ha nem viszik el, még olcsóbb lesz a kikiáltási ár.

Árverésre írtak ki 749 darab lélegeztetőgépet, amiket még a Covid miatt szereztek be

Elektronikus árverésen próbálnak túladni azon a mintegy 749 lélegeztetőgépen, amelynek beszerzésére a TMT Technics Kft. nevű, eredetileg optikai eszközökkel foglalkozó vállalkozás kapott megbízást a Külgazdasági és Külügyminisztériumtól, a koronavírus-járvány idején. A Magyar Bírósági Végrehajtói Kar által közzétett hirdetmény szerint az árverést megelőző végrehajtási eljárást a külügyminisztérium kezdeményezte, hogy így szerezze vissza a cégnek közbeszerzési eljárás során kifizetett mintegy 4 milliárd forint előleg egy részét.

Elképesztő indoklással védte meg a rendőrség a sokszorosan túlárazott maszkgyártó gépet

A friss rendőrségi határozatból derült ki, hogy a TMT Technics nevű cég tavaly tavasszal 226 ezer euróért vette azt a kínai maszkgyártó gépsort, amit 600 ezerért adott tovább azonnal a magyar államnak. Vagyis majdnem pont háromszoros áron.Szintén kínai, hasonló kapacitású gépet ugyanabban az időben netes piactereken ennek az árnak az egytizedéért, 60 ezer euróért lehetett találni. Több kereskedő is jelezte, hogy a biznisz megkötésének idején konkrét üzleteket lehetett kötni a 600 ezres ár tizede és negyede közötti összegért.

Nagyot szakítottak a lélegeztetőgépeket beszerző cégek

Nagyon sok pénzt hozott a konyhára a koronavírus-járvány azoknak a cégeknek, amelyek a magyar kormány megbízásából lélegeztetőgépeket szereztek be az első hullám idején. Ezen cégek egy részének korábban semmi köze nem volt az orvosi berendezésekhez, találunk köztük főtevékenységként tanácsadással vagy optikai eszköz gyártásával foglalkozó vállalkozást is, melyek gyorsan rástartoltak a feladatra, és sokat is kerestek vele.
Találatok: [16]  Oldalak:   1 2   >  >>