language

Személyek:

Torgyán József highlight_off

Kulcsszavak:

vesztegetés highlight_off

Torgyán József

Torgyán József† (Mátészalka1932november 16. – Budapest2017január 22.) magyar politikus és ügyvéd. 19902002 között országgyűlési képviselő, 1991-től 2002-ig az FKGP elnöke, 1998 és 2001 között földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter.

Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [19]  Oldalak:   1 2   >  >>

Meghosszabbították a nyomozást Torgyán Attila ügyében

Az ügyészség meghosszabbította a nyomozást Torgyán Attila ügyében. Mint ismeretes, a Népszava egy, a birtokába jutott hangfelvételt küldött a Legfőbb Ügyészségre, amit az a Fővárosi Főügyészséghez továbbított. A hangfelvételen öt személy az akkori földművelésügyi miniszter fiának, Torgyán Attilának szánt 3 millió forint kenőpénz célba juttatásának körülményeiről tárgyalt.

Tanúként hallgatták meg Torgyán Attilát

A Népszava információi szerint ifjabb Torgyánt tegnap nem a kazettaügyben, hanem az FVM felügyelete alá tartózó, botrányairól elhíresült Agrárinnovációs Kht. ügyében indult büntetőeljárásban hallgatták meg tanúként. A lap úgy tudja: Torgyán Attilát hamarosan gyanúsítottként hallgatják ki a Szervezett Bűnözés elleni Igazgatóságon a kazettaügyben.

Deésy: közpénzekből vették Torgyán telkét

Interjút adott a tv2-nek a kazettabotrányról elhíresült Deésy Géza. A vállalkozó azt állította, hogy - áttételesen - közpénzekből vásárolta az Agrármarketing Centrum Torgyán József Tállya utcai telkét. Deésy állította: a földművelésügyi tárca több osztályánál is voltak szabálytalan kifizetések.

A rendőrség a feljelentettet leszámítva bárkitől kérhet információt a kazetta-üggyel kapcsolatosan

A Népszava által közölt cikksorozat szerint megpróbálták megvesztegetni Torgyán Attilát, a kisgazda pártelnök-miniszter fiát. A Fővárosi Ügyészség, miután meghallgatta a megvesztegetési kísérlet előkészületeit rögzítő kazettát, és kihallgatták a felvételt készítő és az ügyben feljelentést tévő Deésy Gézát, elrendelte a feljelentés kiegészítését.

Meghallgatták a koronatanút

Hat órán keresztül hallgatták meg tegnap az ORFK Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatóságának nyomozói Deésy Gézát. A kazettabotrány önmagát is feljelentő koronatanúja részletesen beszámolt az általa rögzített megbeszélés részleteiről.

Tímár György nem emlékszik arra, hogy Deésy Géza az ügyfele lett volna

Torgyán József Tímár György mielőbbi meghallgatását kezdeményezte a "kazetta-ügyben", mert a képviselő korábban Deésy Géza jogi képviselője volt. Deésy készítette a magnófelvételt arról a megbeszélésről, mely során Torgyán Attilához hárommillió forintot juttattak el, a pályázati támogatás elnyerésének zálogaként.

A rendőrségen a kenőpénzkazetta

A Fővárosi Főügyészség a feljelentés kiegészítését rendelte el a Népszava által a Legfőbb Ügyészségnek eljuttatott kazetta ügyében, és ennek teljesítésével az ORFK Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatóság nyomozó főosztályát bízta meg. Torgyán József az Info Rádióban a hírre úgy reagált, jól tette az ügyészség, hogy ezt a döntést hozta.

"Megrémültek, hogy tönkreteszem a kisgazdapártot"

Deésy Géza, a kazettaügy koronatanúja válaszol Torgyán Józsefnek: -Tudom, hogy bűncselekményt követtem el, de ehhez nem mérhető annak a nagyságrendje, amit föltárok.
Találatok: [19]  Oldalak:   1 2   >  >>