Megújult a K-Monitor sajtóadatbázisa. Mondd el a véleményed róla!
language

Személyek:

Tóth János (Ud Zrt.) highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [30]  Oldalak:   1 2 3   >  >>

Gazságszolgáltatás, avagy az UD-ügy utóélete

Az UD-ügy – ha a „nemzeti” média és a vádhatóság tudatformáló erőfeszítései ellenére még emlékszünk a lényegre – klasszikus megfigyelési história volt: egy magáncég (és/vagy annak néhány munkatársa), jelentős részben politikai megrendelésre, a köznyelvben titkosszolgálatinak nevezett módszerekkel adatokat gyűjtött politikusokról, közrejátszva egy ellenzéki párt belső erőviszonyainak átalakulásában. A következmény az elmúlt 22 év egyik legfurcsább bűnügye lett.

Tokfalvi Elek: UD-ügy: elhallgatási botrány

A héten felmentették Dávid Ibolyát, Herényi Károlyt, Szilvásy Györgyöt és Tóth Károlyt UD-ügyben. A PKKB-nak az ügyben eljáró bírója élesen kritizálta az ügyészség munkáját. Tokfalvi Elek véleménye az UD-botrányról.

Lassan, de biztosan

Ma már legfeljebb egynapos hír, ha az UD Zrt.-ügyből lett Dávid-Herényi-Szilvásy-Tóth-perben újabb fejlemény van - pedig a történet egyre érdekesebb.

Lehallgatási botrány: bűnös, aki pletykál?

Ártatlannak mondták védőik az UD Zrt.-perben megvádolt volt szocialista és MDF-es politikusokat, és bűncselekmény hiányában a felmentésüket kérték a Pesti Központi Kerületi Bíróságon szerdán folytatódott perben.

Boross bírálta Dávid Ibolyát

Nem osztotta volna meg az MDF-et, ha Almássy Kornél végül valóban megméretteti magát az elnökválasztáson, viszont Dávid Ibolya, a párt elnöke felháborítónak és méltánytalannak tartotta Almássy indulását – vallotta a lehallgatási ügy tárgyalásán Boross Péter egykori miniszterelnök.

Boross az UD-ügyről: 'bűzlik ez az egész, úgy ahogy van'

Boross Péter volt miniszterelnök, egykori MDF-es politikus az UD Zrt.-ügy büntetőperének szerdai tárgyalásán, a Pesti Központi Kerületi Bíróságon, tanúként arról beszélt, hogy ez az eset egy "otromba beavatkozási kísérlet" volt a párt életébe, és ő emberileg jobban megértette a vádlottak padjára került Dávid Ibolyát, mint a feljelentőket.

Szilvásy szivárogtatását vitatták a tárgyaláson

Adatvédelmi biztos és informatikai szakértő meghallgatásával folytatódott Szilvásy Györgynek és az UD Zrt.-ügy többi vádlottjának tárgyalása. A nyári szünet után szeptemberben Csányi Sándor forrósíthatja fel a hangulatot a tárgyalóteremben.

Első fokon felmentették az UD Zrt. vezérigazgatóját

Bűncselekmény hiányában felmentette a Fővárosi Bíróság az UD Vagyonvédelmi Zrt. vezérigazgatóját a hivatali visszaélés vádja alól. Az ügyész fellebbezett, az ítélet nem jogerős. A bíró szerint a vádból nem derült ki, hogy mi is volt pontosan a vádlottak célja.
Találatok: [30]  Oldalak:   1 2 3   >  >>