Megújult a K-Monitor sajtóadatbázisa. Mondd el a véleményed róla!
language

Személyek:

Tóth Károly highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [69]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7   >  >>

UD-ügy: Boross jobban megérti a vádlottakat, mint a feljelentőket

Boross Péter szerint Almássy Kornél 2008-ben őszén nem volt alkalmas a párt elnöki posztjára, többek között azért, mert túl fiatal volt hozzá. Az egykori miniszterelnök és MDF-es politikust az UD Zrt.-vel összefüggő büntetőper szerdai tárgyalásán a Pesti Központi Kerületi Bíróságon tanúként hallgatták meg.

UD-ügy újratöltve

Újra kell tárgyalni az UD Zrt. vagyonvédelmi vállalkozáshoz köthető ügyet, és a per kedden kezdődik a Fővárosi Törvényszéken. Szilvásy György volt szocialista titokminisztert hivatali visszaéléssel vádolják, de érintett az eljárásban Dávid Ibolya, az MDF egykori elnöke és volt pártja frakcióvezetője is. Hasonló esetek ma is vannak.

Visszautalták első fokra az UD Zrt.-ügyet

Meg kell ismételni az elsőfokú bírósági eljárást a Dávid Ibolya volt MDF-elnök és Szilvásy György korábbi titokminiszter ellen személyes adattal való visszaélés miatt indított perben. Első fokon felmentő ítélet született.

UD Zrt.-ügy: nyitva maradt kérdések

Megalapozatlanság miatt az elsőfokú ítélet hatályon kívül helyezését és új eljárást kért az ügyészség az UD Zrt.-ügyben, míg a védelem a vádhatóság eljárásával kapcsolatban politikai motivációkra célzott, és az elsőfokú, felmentő ítélet jogerőre emelését indítványozta a Fővárosi Törvényszéken kedden.

Keddtől újra az UD-ügyről tárgyalnak

Január 15-én kezdődik a hivatalosan Szilvásy György és társai ellen Demeter Ervin és Kövér László fideszes képviselők, illetve Almássy Kornél egykori MDF-elnökjelölt személyiségi jogainak megsértése miatt indított büntetőper másodfokú tárgyalása.

Másodfokon Szilvásy György és Dávid Ibolya büntetőügye

Nemzetbiztonsági kockázatok elhárítása, illetve a pártok szabad működésének érdekében lépett fel Szilvásy György egykori titokminiszter és Dávid Ibolya volt MDF-elnök, vagy bűncselekményt követtek el? A per másodfokon folytatódik.

Szilvásyék másodfokon a bíróságon

Kedden kezdődik a Fővárosi Törvényszéken az UD Zrt.-per másodfokú tárgyalása. A Pesti Központi Kerületi Bíróság április végén hozott, elsőfokú ítéletében részben bűncselekmény, részben bizonyítottság hiányában felmentette a személyes adattal visszaélés és a kényszerítés vádja alól Dávid Ibolyát és Herényi Károlyt, az MDF egykori elnökét és frakcióvezetőjét, valamint Szilvásy György volt titokminisztert és Tóth Károly volt szocialista képviselőt. Az ügyészség vádirata szerint Szilvásyék 2008 őszén törvénytelenül hozták nyilvánosságra azokat a titkosszolgálat által lehallgatott telefonbeszélgetéseket, amelyeken egyebek mellett az UD Zrt. vagyonvédelmi cég vezetői beszélnek fideszes politikusokkal.
Találatok: [69]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7   >  >>