Megújult a K-Monitor sajtóadatbázisa. Mondd el a véleményed róla!
language

Lapok:

turizmusonline.hu highlight_off

Akták:

Green Travel csődje highlight_off

Green Travel csődje

Green Travel csődje

2016 nyarán több száz ember indult el nyaralni a Green Travel Kft. szervezésében, de a reptéren kiderült, hogy nem indulnak a gépek. A cég az árak lenyomásával próbálta kiszorítani a konkurenciát a piacról, de ez sikertelen volt és 2015-re már súlyos anyagi gondokkal küzdött. A fiaskó után a Magyar Kereskedelmi és Engedélyezési Hivatal bevonta az engedélyüket, mivel nem tudták felmutatni a működéshez szükséges vagyoni biztosítékot. Ezután a 2011 óta létező Green Holidays nevű iroda folytatta az üzletet. Más közvetítőkön keresztül, de ugyanazt és ugyanolyan áron árulta, mint a Green Travel. Ugyanakkor a Green Holidays már nem csomagban árulta az utazásokat, hanem külön-külön szerződtette az ügyfeleit, megkerülve a szabályozást, amely a vagyoni biztosíték bemutatására kötelezte őket, emiatt 2017 nyarán, az iroda csődje után többszázan Törökországban rekedtek. Az iroda vélhetően már nem is tervezte lebonyolítani az utazásokat, a befizetéseket csak betétgyűjtésre használta. Mindkét cég a török Göktas család tulajdonában van.

 

Azért dolgozunk, hogy a korrupciós ügyek ne tűnjenek el a süllyesztőben!

▶︎ Támogass minket pártolói tagként: patreon.com/kmonitor
▶︎ Adományozz átutalással, vagy PayPalon: k-monitor.hu/tamogatas

 

Az utazási irodákhoz köthető Göktas Merdol neve 2015-ben, a menekültválság idején is felbukkant. A Merdol tulajdonában álló Hotel Seni Stúdium kapcsán nagyüzemi embercsempészet gyanúja merült fel, emiatt a Jobbik feljelentést is tett.  

Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [1]  Oldalak:   1

A Green Travel-sztori

A hét közepére hazatért a Green Holidays csődje által érintett magyar utasok többsége Törökországból, ugyanakkor a történetnek még lesz folytatása, hiszen több száz, akár néhány ezer utas is lehet még, akik befizettek már egy nyaralásra az irodánál, de elutazni már nem tudnak. Az ő teljes vagy részleges kártalanításuk majd csak akkor indulhat el, ha a biztosító összegezte az eddig kifizetett költségeket és felmerülő kárigényeket.
Találatok: [1]  Oldalak:   1