language

Lapok:

TV2

1997 óta sugárzó, országos kereskedelmi tv csatorna. A TV2 a TV2 csoport tagja, ide tartozik pl a Spíler TV, Super TV2 és a FEM3 is. Eredeti tulajdonosa a német ProSiebenSat.1 Media SE volt. 2013-ban a TV2 vezérigazgatója, Simon Zsolt felvásárolta a csatornát Yvonne Dedrick-kel, a TV2 gazdasági igazgatójával karöltve. Ekkor módosult a neve TV2 Média Csoport Kft.-re. 2016 januárjában a TV2 Média Csoportot Andy Vajna filmügyi kormánybiztos vásárolta meg, innentől datálódik az, hogy a TV2 csatorna nyíltan kormányközelivé vált. 2016 óta Dirk Gergens a vezérigazgató. 2017-ben a hatékonyabb működés érdekében a TV2 Média Csoport Kft. és a 100%-os tulajdonában álló INTERAKTÍV Kft. összeolvadásával, általános jogutódként jött létre a TV2 Média Csoport Zrt. A Zrt. igazgatóságának elnöki tisztségét 2019-ben bekövetkezett haláláig Andy Vajna, a Csoport tulajdonosa töltötte be, azóta a Mészáros Lőrinchez köthető Vaszily Miklós vezeti a csatornát.

Aktánk a TV2 eladásáról

Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [21]  Oldalak:   1 2 3   >  >>

Simon: "Tiszta a lelkiismeretem"

"Nincs takargatnivalóm, első pillanattól kezdve tiszta a lelkiismeretem", ezt mondta a Tényeknek Simon Gábor, az MSZP volt elnökhelyettese, akiről tavaly februárban, még a választások előtt derült ki, hogy több százmillió forintot tart osztrák bankszámláján.

Adatokat kérnek a norvég pénzekről

Nem adja ki több civil szervezet a Norvég Alapból kapott támogatására vonatkozó adatokat a KEHI-nek. Azt mondják, a hivatalnak nincs joga ellenőrizni őket, mert nem közpénzt kaptak. A kormány szerint viszont ezek közpénzek, amiről kötelesek beszámolni a civilek.

Civilek a korrupció ellen

Közérdekű bejelentőnként mindannyian küzdhetünk a korrupció ellen. Ugyanakkor az ilyen bejelentéseknek igen magas áruk is lehet: a bejelentő gyakran súlyos veszélynek teszi ki magát. Megszólalása miatt munkáját, sőt egész egzisztenciáját veszélyeztetheti, de még az életével is fizethet. Erről a dilemmáról beszéltek a Mokka vendégei: Ligeti Miklós, a Transparency International jogi igazgatója, és Papp Zoltán, a Bau-Trans cégvezetője.

Ellenőrizze a NAV a vagyonnyilatkozatokat?

Nagyobb átláthatóságot és tényleges ellenőrzést szorgalmaz a Transparency International a politikusi és a köztisztviselői vagyonnyilatkozatok kapcsán. A szervezet azt szeretné, ha a NAV is ellenőrizhetné a vagyonnyilatkozatokat. A Mokka vendége a témában Ligeti Miklós, a szervezet jogi vezetője.

Hende úgy érzi, radar- és korrupciós ügyekben “rávert” az MSZP-re

Hende Csaba csütörtökön a Tv2 Mokka című reggeli műsorában azt mondta, az előző miniszter egy bűntény kivizsgálásra adott utasítást, ez egy századosnak a "pénzátadási aktusa", s ebben az egy ügyben mára 20 ezredes, tábornok, főosztályvezető, vezérigazgató és ügyvezető igazgató szerepel.

A moszkvai ügylethez "nagyobb létszám kellett"

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) igazgatóhelyettese szerint a moszkvai ingatlan értékesítésének megvalósításához "magasabb szinten, oldalági szinten és ügyintézői szinten is nagyobb létszám kellett" - mondta Podonyi László a tv2 Mokka című műsorában.
Találatok: [21]  Oldalak:   1 2 3   >  >>