language

Kulcsszavak:

ügyészség highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [601]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  >>

A bíróság szerint is teljesen rendben van, hogy Orbán honvédségi repülőgéppel utazott magánvakációra

Hadházy Ákos hiába tett feljelentést az ügyben, az ügyészség szerint nem történt hivatali visszaélés, és ezt az indoklást a bíróság is elfogadta.

Vádat emeltek a volt fideszes polgármester által félkészen átadott érdi játszótér ügyében

Az igazságszolgáltatási szervek nem kívánják felfedni annak a két személynek a kilétét, akiket az Érdi Járási Ügyészség foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetéssel vádol. Az ügyészség hosszú nyomozás után, 2023 májusában emelt vádat, az előkészítő ülés októberben lesz. Egy gyermek még 2019 szeptemberében nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett azon a játszótéren, amelyet hivatalosan át sem adtak az önkormányzati választás véghajrájában. Ez a botrányos eset is közrejátszott abban, hogy a Fidesz vereséget szenvedjen Érden. Négy évvel később a játszótér-ügy egyik érintettjét, a fideszes volt polgármestert 33 év politizálás után leváltották a város Fidesz-csoportjának éléről.

Pécsi buszper: az ügyészség hatályon kívül helyezné a felmentő ítéletet

Az elsőfokú ítélet hatályon kívül helyezését indítványozza a Pécsi Fellebbviteli Főügyészség a pécsi buszbeszerzéssel kapcsolatos büntetőügyben.

Négy éve nincs gyanúsítottja az Orbán-kormány legmagasabb szintjéig érő Microsoft-ügynek

Négy év után sincs gyanúsítottja a Microsoft-ügynek, az egyik legjobban dokumentált és legprimitívebb, de a kormány legmagasabb szintjéig érő csalássorozatnak, amelyben az Országos Rendőr-főkapitányság is az elkövetők között van – írja csütörtöki Facebook-posztjában Hadházy Ákos. A független országgyűlési képviselő kézhez kapta Polt Péter legfőbb ügyész – a hivatalos ügyészségi honlapra is feltöltött – válaszát írásos kérdésére a 2019. augusztus 23-án a feljelentésére elrendelt, ám azóta is eredménytelen nyomozás állásáról.

Hadházy Ákos újabb botrányos ügyre hívta fel a figyelmet: "a szálak a kormányig érnek"

Még mindig nincsen gyanúsítottja a Microsoft-ügynek, a rendkívül jól dokumentált, minden bizonnyal a kormány legmagasabb szintjéig érő csalássorozatnak.

Bő fél év alatt alig haladt a nyomozás, amiben egy tankerületi vezető is érintett lehet

Nem sokat haladt előre az eljárás, legalábbis ez derül ki a hatóságok tájékoztatásából, gyanúsítotti kihallgatás például nem történt. Közben a lemondott váci tankerületi vezető elérhetetlenné vált, és a Klebelsberg Központ sem tisztázta a helyzetet, hogy a távozó igazgató és a nyomozás között van-e kapcsolat.

700 milliós áfacsalás miatt emeltek vádat Zala megyében

Különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás és más bűncselekmények miatt emelt vádat a Zala Vármegyei Főügyészség nyolc ember ellen, aki számítástechnikai eszközök értékesítésére hozott létre országos fiktív céghálózatot.

Több mint ötvenmillió forinttal nem számolt el egy szegedi futballklubvezető

A Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség közleménye szerint Szegeden és egy Szeged közeli kistelepülésen két utánpótlás futballklubot is üzemeltető férfi ellen emeltek vádat azért, mert 58 millió forint tao-támogatással nem számolt el az évek során. A férfi két alapítvány és egyesület elnöke is volt, melyek mind jogosultak voltak társasági adó fizetésére kötelezett vállalkozásoktól társasági adó gyűjtésére, amelyben ellenőrző szervezetként a Magyar Labdarúgó Szövetség járt el.
Találatok: [601]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  >>