language

Kulcsszavak:

ügyészség highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [617]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  >>

Miről tudott az agrárminiszter? Hadházy Ákos Svájcban keresi a milliárdos hűtlen kezelési ügy kulcsát

Az egykori helyettes agrárállamtitkár közreműködésével elsíbolt milliárdok egy része Nobilis Kristóf panamai cégéhez került – robbantott a vádhatóság a büntetőper egyik tárgyalásán. Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő szerint az alapügyről a miniszter is tudhatott.

Elítélték a kárászi polgármestert, mert lenyúlta a közmunkaprogramos pénzek felét

Ítélet született egy büntetőperben, amelyben Kárász község polgármesterét és három közfoglalkoztatott személyt vádoltak meg költségvetési csalással és hamis közokirat felhasználásával. Minden érintettet bűnösnek találtak, vagyonelkobzást, illetve pénzbírságot szabtak ki rájuk. A bíró szerint a polgármester azért kaphatott enyhébb büntetést, mert nem csak a maga hasznára követte el a bűncselekményt, a helyi közösségnek is juttatott a nem rendeltetésszerűen felhasznált pénzből. Hadházy Ákos parlamenti képviselő szerint a közmunkásokkal való visszaélés ugyanúgy rendszerszintű, mint a közbeszerzések manipulálása. És bár végre született egy elmarasztaló ítélet, az összkép mégsem örömteli.

A rendőrség sikkasztás és más bűncselekmények gyanúja miatt őrizetbe vette az Audi-szakszervezet két vezetőjét

Az Átlátszó már idén júniusban megírta, hogy az Audi Hungária Független Szakszervezet (AHFSZ) pénzügyi beszámolói miatt közokirat-hamisítás gyanújával nyomoz a Győr-Moson Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság. Arról is írtunk, hogy a beszámolók nincsenek könyvvizsgálattal alátámasztva, holott ezt a törvény előírja. Riportunk októberi folytatásában a Magyar Könyvvizsgálói Kamara is megerősítette ezt a tényt. Valamint kiderült az is, hogy a szakszervezet bizalmi testületének több tagja már tavaly a kamarához fordult az ügyben.

Vádat emeltek a munkásszálló építésébe belebukott újszentiváni polgármester ellen

Százmillióval árazták túl a projektet, a csalással megszerzett pénzből még vadászházra is futotta.

A rendőrség lezárta, az ügyész újraindította a nyomozást az érdi óvoda-közbeszerzések ügyében

Az Átlátszó 2019-ben kezdte feltárni az akkori fideszes városvezetés által kiírt óvodaépítési közbeszerzésekkel kapcsolatos visszásságokat. Az ügyben az ellenzéki polgármester feljelentést tett, majd 2022-ben nyomozás indult. A rendőrség a feljelentésben kért kilenc tanú helyett mindössze egyet hallgatott ki, majd bizonyítottság hiányára hivatkozva a nyomozást megszüntette. Az ügyészség napokban meghozott határozata azonban fordulatot hozott a mutyigyanús ügyben. A megszüntető döntést hatályon kívül helyezték, és a nyomozás teljes körű lefolytatására utasították a vármegyei rendőröket.

Újranyitotta a nagymarosi polgármestert is érintő nyomozást az ügyészség

Hiába szüntették meg a nyomozást pár hetebűncselekmény hiányában, a járási ügyészség megállapította, hogy a nyomozó hatóság egy sor nyomozati cselekményt nem végzett el, így az eljárás folytatásáról határozott.
Találatok: [617]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  >>