language

Kulcsszavak:

vagyonosodás / vagyonnyilatkozat highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [2216]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  >>

Megszavazták a vagyonnyilatkozati rendszer teljes átalakítását

Folytatódik a törvénygyár a parlamentben. 135 igennel és 45 nemmel kedd délelőtt elfogadták az országgyűlési törvény módosítását. A törvénycsomag legfontosabb pontja, hogy módosítják a vagyonnyilatkozati rendszert, és a jövőben a magyar országgyűlési képviselőknek is az Európai Parlament szabályai szerint kell nyilatkozniuk a vagyoni helyzetükről

Már az ügyészség előtt Tordai Bence villabotránya

Miután egy magánszemély feljelentést tett, már az ügyészség vizsgálja Tordai Bence villabotrányát – értesült a Mediaworks–Hírcentrum. A Párbeszéd új társelnökéről a napokban derült ki, hogy az építési előírásokat kijátszva százötvenmilliós villát épített Budapest egyik legdrágább kerületében. Tordai 2018 óta országgyűlési képviselő, azóta minden évben vagyonnyilatkozatot kell tennie, ám az alapján úgy tűnik, nem biztos, hogy megengedhetne magának ilyen értékű ingatlant.

Kijavította vagyonnyilatkozatát az államtitkár, miután tévedésből 9 millió eurós megtakarítást írt be

Szerdán korrigálta tévesen kitöltött vagyonnyilatkozatát Nobilis Márton, az Agárminisztérium élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkára. Pár napja a 24.hu vette észre, hogy Nobilis csaknem 4 milliárd forintnyi megtakarítást vallott be, ami alapján ő lett volna a leggazdagabb politikus Magyarországon.

Helyreigazítás a „Legalább 50 milliárdos ingatlanbirodalmat rejteget a fővárosi közműcégek csúcsvezetője”

Cikkünkben valótlanul állítottuk azt is, hogy Mártha Imre ellen három ügyben indult korábban büntetőeljárás. A valóság ezzel szemben az, hogy Mártha Imre ellen egyetlen ügyben sem indult büntetőeljárás. Cikkünkben valótlanul állítottuk azt is, hogy Mártha Imre egy részvénytársaság révén elsődlegesen tulajdonolja és irányítja az ugyancsak több milliárdot érő balatonalmádi kikötőt és a Vitorlás Kikötő Zrt. aranyrészvényese. A valóság ezzel szemben az, hogy Mártha Imre és egy általa tulajdonolt gazdasági társaság a kikötőt tulajdonló cég részvényeinek 3,45 %-át tulajdonolja, Mártha Imrének a többi részvénytulajdonossal szemben semmilyen tulajdonosi előjoga, többletjoga nincsen, „aranyrészvénnyel” – mivel ilyen a Vitorlás Kikötő Zrt-ben nincs – Mártha Imre nem rendelkezik. Cikkünkben valótlanul híreszteltük azt, hogy Mártha Imre egy magánnyomozó közreműködésével próbálja kideríteni, hogy ki lehet az, aki széles körben elérhetővé tette a fővárosi közműcégek dolgozói számára Mártha posztjait.

Két év alatt megtérült a kaszinóbiznisz Garancsi és Szalay-Bobrovniczky közös cégének

Nincs nyoma annak, hogy a honvédelmi miniszter kiszállt volna az üzletből, már tárcavezetőként vehetett fel milliárdos osztalékot.

Bő egymilliárd forint és kaszinós cég az új honvédelmi miniszter vagyonnyilatkozatában

Három vagyonos minisztert próbál ki Orbán Viktor ebben a ciklusban. Csák János, Szalay-Bobrovniczky Kristóf és Nagy Márton is tetemes megtakarításokról számolt be az első vagyonnyilatkozatában, amit csak a megkeresésünk után tettek közzé. A honvédelmi miniszter kaszinókban érdekelt, a kulturális és innovációs miniszter könyvet írt Amerikáról, a gazdaságfejlesztési miniszter pedig a Mol felügyelőbizottsági tagjaként keres mellékest.

Egymilliárd forint pihen csak a bankszámláján az új honvédelmi miniszternek, akinek Lexusa is van

Nyilvános lett a kormány három új miniszterének (Szalay-Bobrovniczky Kristóf, Csák János és Nagy Márton) vagyonnyilatkozata: ezekből az derül ki, hogy mindhárman igen tehetősek, de magasan a honvédelmi miniszter a leggazdagabb közülük.

Hova vándorolnak a fővárosi kaszinók?

Az öt fővárosi kaszinót üzemeltető, illetve tulajdonló cég adataiban egyelőre nincs nyoma annak, hogy megvált volna részesedésétől az új honvédelmi miniszter. Az kiderül a cégbírósági dokumentumokból, hogy a május 26-i közel ötmilliárdos osztalékfizetéskor még a részvényesek közt volt a Szalay-Bobrovniczky Kristóf által alapított London Capital Zrt.

Megvan, ki veheti át Szalay-Bobrovniczky Kristóf vasúti cégét

Több mint 1,8 milliárd forint – a Magyar Hang nem megerősített számításai szerint legalább ekkora osztalékot vehetett fel céges érdekeltségei után az 5. Orbán-kormány új honvédelmi minisztere, Szalay-Bobrovniczky Kristóf. Vagyis ez az összeg magasabb annál az 1,624 milliárdos tételnél is, amiről múlt héten cikkeztek a lapok.
Találatok: [2216]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  >>