language

Kulcsszavak:

választások - népszavazás highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [910]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  >>

Számvevőszéki vizsgálat indul az ellenzék külföldi kampánytámogatása miatt

Vizsgálatot indított a „guruló dollárok” ügyében az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elnöke, aki az Országgyűlési gazdasági bizottságának fideszes elnökét arról tájékoztatta: „igen erős a gyanú arra, hogy valóban tiltott pártfinanszírozás történt, és megsértették a választási kampányra vonatkozó törvényeket a baloldali ellenzéki pártok".

Tavaly 16,6 milliárd forint közpénz vándorolt a kormánymédiához társadalmi célú reklámként

Öt hónapba telt, mire a Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetirodával eljutottunk odáig, hogy megmutatták, mennyit költöttek 2022-ben a társadalmi célú reklámként futó kampányokra, és hol jelentek meg ezek a hirdetések. Az állami milliárdok legnagyobb része a kormányközeli médiánál landolt, de kapott belőle a Blikk, a Népszava, az ATV és az RTL is.

Milliókat kaptak az Európai Parlamenttől Fidesz-közeli szervezetek

A brüsszeli politika pénzelt éveken keresztül több Fidesz-közeliként ismert szervezetet is. 2018 és 2020 között eurótízezreket érő megbízásokat kaptak az Európai Néppárt képviselőcsoportjától az Alapjogokért Központot működtető, a Remix angol nyelvű orbánista hírszájtot kiadó, és a Nézőpont-csoporthoz tartozó cégek is. DK-s kötődésű cégek is kaptak brüsszeli megbízást, köztük egy olyan is, amelyik az ellenzék amerikai kampánytámogatásainak ügyéhez is kapcsolódik.

Első fokon garázdaságért és választási korrupcióért ítélték el Varju Lászlót

A Fővárosi Törvényszék hétfőn nem jogerős ítéletével választás, népszavazás és európai polgári kezdeményezés rendje elleni bűncselekmény bűntettében, valamint garázdaság vétségében mondta ki bűnösnek Varju Lászlót, és pénzbüntetést szabott ki rá, ugyanakkor a testi sértés bűntette miatt emelt vád alól felmentette a DK országgyűlési képviselőjét.

Megfejtettük a titkosszolgálat svájci rejtvényét dollárbaloldal-ügyben

Megtaláltuk azt a svájci alapítványt, amiről a Nemzeti Információs Központ a titkosítás alól januárban feloldott második, dollárbaloldal-ügyi országgyűlési tájékoztatójában azt állítja, hogy az Action for Democracy korábban ismertté vált, milliárdos támogatásán felül közel 900 millió forintot küldött az Ezalényeg portálok kiadójának a tavalyi választási kampány során. A genfi bejegyzésű szervezet tisztségviselői nem nyilatkoztak az Átlátszó megkeresésére, de nyilvános forrásokból is sok minden megtudható róluk, és az általuk jegyzett alapítványról.

Korányi Dávid: A kormánypártok egyre nyíltabban használják a titkosszolgálatokat politikai céljaik eléréséhez

Az Action for Democracy elnöke az újabb nyilvánosságra hozott titkosszolgálati jelentésre reagált.

Itt az újabb “dollárbaloldal”-jelentés: találtak még egymilliárdot és egy svájci alapítványt

Tovább bogozták a titkosszolgálatok és nyomozó hatóságok az ellenzék tavalyi kampányának külföldi pénzügyi támogatásait, és arra jutottak, hogy egy svájci alapítványon keresztül e célra, de már nem közvetlenül a Márki-Zay-féle MMM-hez további 900 millió forint körüli összeg érkezett.
Találatok: [910]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  >>