language

Intézmények:

Valton-Sec Zrt. highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [131]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  >>

Bankot robbantott Orbán Viktorék kedvenc őrző-védő cége

A Rogán-Gaál Cecíliával baráti viszonyban lévő Sarka Kata férje, Bessenyei István résztulajdonában lévő Valton-Sec Kereskedelmi és Szolgáltató Zrt.-nek kiugróan jó éve volt a 2023-as, azt soha nem látott árbevétellel és nyereséggel zárta.

Így írtok ti… ki tendereket: újabb három esetben találtuk el a végeredményt

Tavaly nyáron indítottuk közbeszerzés-figyelő cikksorozatunkat, amelyben egy akkreditált közbeszerzési szaktanácsadó segítségével már a kiírásnál megpróbáljuk elcsípni és bemutatni az irányítottnak vagy egyenesen versenykorlátozónak látszó tendereket. Előzetes számításaink azóta többször is beváltak: vagy az általunk megtippelt cég nyert, vagy alig akadt jelentkező, vagy az eljárás eredménytelen lett. Most három újabb esetet mutatunk be, amelyeknél egyértelműek voltak a red flagek, és ismét igazunk lett. Az egyikben a Fidesz kedvenc őrző-védő cége, a Valton is felbukkan, amely maximális pontszámot kapott az értékelésnél, mégsem nyerte el a tendert.

Kiderült: 75 milliárd forint értékben kötött keretmegállapodást Balásy cégeivel az NKOH

Február közepén írtuk meg, hogy a Rogán Antal alá tartozó Nemzeti Kommunikációs Hivatal egy újabb, 1 évre szóló (és kétszer meghosszabbítható) keretmegállapodást írt alá rendezvényszervezésre a milliárdos Balásy Gyula cégeivel. Akkor még nem volt tudható, hogy pontosan mekkora összegű a szerződés, mostanra azonban kiderült, hogy az állam ezúttal sem volt szűkmarkú. Az ekr.gov.hu-ra feltöltött eredménytájékoztató szerint ugyanis 75 milliárd forintról van szó.

37 millióba került a Fidesz balatoni frakcióülése – nem csak Mészárosnak fizettek

Összesen 37 millió forintba került a Fidesz-KDNP februári kétnapos kihelyezett frakcióülése Balatonalmádiban – derül ki a 24.hu közérdekű adatigényléséből.

Simicska egykori köréből is lehet üzletelni a mostani NER-elittel

Átrendeződött a tulajdonosi szerkezete annak a cégcsoportnak, amely kormányhoz közeli rendezvényhelyszíneket üzemeltet, és cateringszolgáltatásokat nyújt.

Balásy cégei szervezhetnek szinte minden állami rendezvényt az elkövetkező 1 évben

Varga Judit ex-miniszter volt férjének kifakadása ugyan ráirányította a figyelmet a Nemzeti Kommunikációs Hivatal és a Balásy Gyula által tulajdonolt cégek együttműködésére, de ez sem zavarta az érintett szereplőket abban, hogy egy újabb, 1 évre szóló (és kétszer meghosszabbítható), ismeretlen összegű keretszerződést írjanak alá rendezvényszervezésre. Újabb 12 hónapig tehát senki más nem tud pályázni az eseti megbízásokra – akkor sem, ha olcsóbban tudnák elvégezni az adott feladatot, mint a Balásy-cégek.

Felszállásra kész a NER magánrepülős flottája

A Fidesz kedvenc örző-védő cége bevásárolta magát a Jet-Solution Kft.-be, így végre több Cessna repülőgép közül válogathatnak a NER prominensei is.

Budapest NER-port: Orbánnak személyesen fontos, a haveroknak nagy üzlet lehet a repülőtér megszerzése

A kormány annyira meg akarja szerezni a budapesti repülőteret, hogy szavazatelsőbbségi és egyéb különleges jogokat is kész volt átengedni azoknak a befektetőtársaknak, akik hozzásegítik ehhez. Ha eljutnak a szerződésig, Orbán Viktor barátai újabb üzletekhez jutnak.

Már az egyetemistákat is Mészáros Lőrincék őrzik

A Budapesti Gazdasági Egyetemen (BGE) is a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe került Valton-Sec őrzi az intézmény épületeit, és az ott tanuló diákokat párszáz millió forintért.

Óraműpontossággal érkezett a Szerencsejáték idei 40 milliója Sarka Kata férjének cégéhez

Ha itt az ősz, akkor itt a 40 millió + áfa szponzorpénz is a Netrise Hungary Kft.-nek, amely amúgy aligha szorul rá az „apróra”, mivel a tavalyi évet rekordmagas, 2,5 milliárdos profittal zárta. Ezt az összeget osztalékként ki is fizette magának a tulajdonos Bessenyei István, aki Sarka Kata férje.
Találatok: [131]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  >>