Megújult a K-Monitor sajtóadatbázisa. Mondd el a véleményed róla!
language

Intézmények:

Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága (VPOP) highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [84]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9   >  >>

A Röszkén előállított vámosok fele már előzetes letartóztatásban van

A záhonyi vámos maffia után egy röszkeit is leleplezhettek a nyomozók. A kedden előállított harminchárom pénzügyőr közül már tizenöt előzetes letartóztatásáról is döntöttek. Akár húsz évet is kaphatnak majd, ha bebizonyosodna, hogy valóban szervezetten hagyták magukat megvesztegetni.

Így sikerült az elszámoltatás az első Orbán-kormány bukása után

Azt gondolná az ember, hogy az Orbán Viktor miniszterelnök által rendszere legfontosabb pillérének titulált legfőbb ügyész, Polt Péter az ostorát csattogtatva, perdöntő bizonyítékokat eltüntetve érte el, hogy beosztottai a politikusok számára kínos, kellemetlen ügyeket frappáns indoklásokkal szüntessenek meg, holott az emberi gyarlóság is jelentősen az ügyek kifulladására játszott. A legfőbb ügyész pályaívével, valamint az ügyészség által olykor sajátos indoklással megszüntetett politika-közeli ügyekkel már foglalkoztunk, most jöjjön az, hogy a 2002-es kormányváltás után miként dőlt dugába az előző ciklus gyanús ügyeinek számonkérése. Nem kellett nagyon erőltetni, az elszámoltatásért felelős államtitkárt viszont később elítélte a bíróság.

A magyar szervezett alvilág őstörténete 3.: Trükk a vámon, vödör a vagonban

Igazán súlyos problémák a háztartási tüzelőolajjal (hto) való kereskedelemben jelentkeztek. A legfőbb gondot az jelentette, hogy a piacon egyrészt beszerezhető volt az üzemanyagnak használatos és így adóköteles gázolaj, másrészt pedig az adómentes hto. A két anyag felhasználási paraméterei lényegében azonosak voltak, s mivel a kettő között az árkülönbség egyre nőtt, mind többen vásároltak hto-t dízel gépkocsijukba. Az árkülönbözet milliárdos jövedelmekhez juttatta azokat, akik belföldön - s persze illegálisan - üzemanyagként tudták értékesíteni a tüzelőanyagként importált olajat.

Telefonmegvonással a rendőri korrupció ellen?

Szakmailag indokolatlan és emberileg méltánytalan a Független Rendőr Szakszervezet (FRSZ) szerint a szeptember 30-án hatályba lépett új szolgálati törvény azon kitétele, amely szerint az egyenruhás rendőrök szolgálatban nem tarthatják maguknál a magán-mobiltelefonjukat. Ez az előírás egyaránt vonatkozik az utcai járőrökre, a fogdaőrökre, a határrendészekre, a személy- és objektumőrökre.

Vesztegetés vádjával áll elszámoltatás előtt B. Gyula

Vesztegetéssel állították bíróság elé a vámőrség korábbi pécsi regionális parancsnokát. A vád szerint a férfi csaknem másfél milliárd forint előnyt ígért az Elcoteq Magyarország Kft.-nek, ha a cég a parancsnok barátjának vállalkozására bízza a gyár őrzését.

Részben elismerte bűnösségét a vesztegetéssel vádolt volt pénzügyőrparancsnok

Bakos Gyula, a Vám- és Pénzügyőrség volt dél-dunántúli regionális parancsnoka az első vádpontban tagadta, a másodikban elismerte bűnösségét a csütörtökön kezdődött büntetőper tárgyalásán.
Találatok: [84]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9   >  >>