language

Személyek:

Varga Mihály highlight_off

Varga Mihály

Varga Mihály (Karcag, 1965. január 26. –) magyar közgazdász, politikus. 1990-től (rövid megszakítással) a Fidesz országgyűlési képviselője, 1994–2003 között, valamint 2005-től 2013-ig a Fidesz egyik alelnöke.

1998–2001 között a Pénzügyminisztérium politikai államtitkára, majd 2002-ig pénzügyminiszter. A második Orbán-kormányban 2012 júniusáig a Miniszterelnökséget vezető államtitkár, utána az egyes nemzetközi pénzügyi szervezetekkel való kapcsolattartásért felelős tárca nélküli miniszter, majd 2013 márciusától 2018-ig nemzetgazdasági miniszter, 2018-tól pénzügyminiszter. 2018-tól gazdaságért felelős miniszterelnök-helyettes. 2017. márciusától a Nemzeti Versenyképességi Tanács tagja.

A 2017-es Befolyás-barométer szerint ő Magyarország 9. legbefolyásosabb személye. A Polgári Művelődésért Alapítvány és a Rudolf Kalman Óbudai Egyetemért Alapítvány kuratóriumi elnöke.

Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [109]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  >>

Rogán 204 milliót kapott a találmányáért, a honvédelmi miniszter bankszámlájáról eltűnt 743 millió forint

Állampapír-vásárlási lázban ég a kormány: Rogán Antal mellett Gulyás Gergely, Varga Mihály és Csák János is tekintélyes mennyiségű megtakarítást helyezett el ebben a formában. Szerda éjfél után tették közzé a miniszterek és képviselők vagyonnyilatkozatait. Szalay-Bobrovniczky Kristóf két házat vett, és Lázár János is újabb földekkel gazdagodott, Navracsics Tibornak azonban egy forintja nem maradt.

Megszüntetik a céget, ami luxusházat vett, adott ki, majd adott el Varga Mihálynak

Úgy tűnik, tényleg csak azért jött létre a Gyenes Resort Kft. 2019-ben, hogy megvegyenek egy balatoni luxusingatlant, majd potom pénzért kiadják azt Varga Mihály pénzügyminiszter családjának. Ugyanis miután a legalább 169 millió forintot érő nyaralót Vargáék megvették tőlük, le is húzták a rólót.

Amiről Szijjártó hallgat: a Paks II. legfontosabb engedélye még mindig a levegőben lóg

Majd’ egy év elteltével még zajlik annak a frissített dokumentumnak az elbírálása, ami a Paks II. végleges létesítési engedélyének alapja – az atomhivatal az elbírálást eredetileg 120 napra taksálta. A hosszú gyártási idejű alkatrészek egy része már készül Oroszországban, ezek külön engedélyeket kaptak, de a hivatal a gyártást is ellenőrzi.

A sámándobra már több mint 4 milliárd forint ment el

Varga Mihály augusztusban – Hadházy Ákosra célozgatva – arról számolt be, hogy már majdnem felépült Karcagon a sámándob, ami a 2015-ös milánói világkiállításon volt a magyar pavilon.

Az EU-elnökségre hivatkozva költ furcsán 4 milliárdot új bútorokra a Pénzügyminisztérium

Tovább drágul a Pénzügyminisztérium Várba költözése, ráadásul nem bútorokkal foglalkozó cégek kapják meg a feladatot, hogy bútorokat szerezzenek be az új épületbe.

Nyolcévnyi nyomozásba nem fért bele, hogy miért rakott az állam egy halom pénzt a Fidesz-közeli milliárdos bankjába

A magyar állam 2013 közepén hárommilliárd forintért 49 százalékos tulajdonrészt szerzett a Széchenyi Kereskedelmi Bankban. A pénzintézet az Államadósság Kezelő Központot is vezető Töröcskei István érdekeltsége volt. A Fidesz-közeli bankár a vád szerint az állami tőkeemelés idején törvénytelen pénzügyi manőverekkel is igyekezett fenntartani a bank működőképességét, a Széchenyi Bank azonban minden próbálozás ellenére bedőlt. A hatóságok nyolc évig nyomoztak az ügyben, a kormányzathoz tartozók felelőssége azonban érdemben nem vetődött fel. Az állam által a bank vezetésébe delegált ügyvédet, Vörös Józsefet – aki Mészáros Lőrinc bizalmasa – ugyan őrizetbe vették, de az ügyészség lapunknak küldött válasza alapján bizonyítottság hiányában nem vádolták meg.

Varga Mihály fű alatt módosíthatja a Paks II-szerződést

Az éjjel Orbán Viktor aláírásával megjelent a Magyar Közlönyben egy kormányrendelet, amely a háborús veszélyhelyzetre való hivatkozással Paks II. orosz építésének a hitelezéséről szóló megállapodás módosítását Varga Mihály pénzügyminiszter hatáskörébe utalja, aki a külügyminiszter bevonásával dönthet.

Legalább 169 millió forintba került a pénzügyminiszter balatoni luxusháza

Havi 150 ezer forintért bérelt, majd megvásárolt egy balatoni luxusnyaralót Varga Mihály pénzügyminiszter. Arra nem válaszolt a politikus, hogy mennyit fizetett az ingatlanért, de a frissen nyilvánosságra hozott adatok árulkodnak az összegről. Az előző tulajdonos, a Gyenes Resort Kft. tavalyi mérlege szerint ugyanis 169 millió forintért vált meg egyetlen ingatlanától, továbbá 22 millióért egyéb berendezéseitől. Vagyis Vargáék háza legalább 169 millióba került. Mivel más vagyontárgya és bevétele továbbra sincs cégnek, mindez újra azt a látszatot kelti, hogy a Gyenes Resortot csak a pénzügyminiszter nyaralója miatt hozták létre.

Mészárosék nemrég még besegítettek az orosz banknak, ahonnan kilépett az Orbán-kormány

Teljes hátraarcot hajtott végre az Orbán-kormány az orosz vezetésű, budapesti székhellyel működő Nemzetközi Beruházási Bank (International Investment Bank, IIB) ügyében, miután szerdán az Egyesült Államok szankciós listára helyezte a pénzintézetet. Csütörtökön a kormány bejelentette, hogy kilép az addig általa számos módon segített bankból.
Találatok: [109]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  >>