language

Személyek:

Váry András highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [13]  Oldalak:   1 2   >  >>

Sukoró-ügy: az MNV kérte a telekcserét

Váry András, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. egykori igazgatója szerint Tátrai Miklós, a szervezet vezérigazgatója kérte azt, hogy a Velencei-tó partjára tervezett kaszinóberuházáshoz szükséges állami földek értékesítését ingatlancserével oldják meg. Erről a vagyonkezelő tulajdonosi ügyekért felelős volt vezetője a Szolnoki Törvényszéken, a Sukoró-ügyként ismert büntetőper szerdai tárgyalásán beszélt tanúként.

Sukoró: Jöhet a vádemelés?

Szombaton van a határideje a sukorói telekcsereügy nyomozása lezárásának, amely minden bizonnyal meg is történt, hiszen Keresztes Imre, a Központi Nyomozó Főügyészség vezetője még az iratismertetés előtt közölte a Magyar Nemzettel, hogy nem hosszabbítanak.

Sukoró-per: az érték a mérték

Az ügyben jelenleg négy szakértői becslés szerint arányos volt a csere, kettő szerint nem. Oszkó úgy vélte, semmilyen kár nem érheti a magyar államot.

Gyanúsítottból vádlóvá vált Gyurcsány

"Azt hiszik, engem vádolnak, de én vádolom őket azzal, hogy elárulják Magyarország demokratikus alapjait" - mondta Gyurcsány Ferenc az őt Sukoró-ügyben hivatali visszaéléssel megvádoló ügyészekre utalva. A volt kormányfő tegnapi kihallgatása után szabadon távozhatott. Az utcán rá váró mintegy ezerfős szimpátia-tüntetés résztvevőinek azt mondta: koncepciós eljárást folytat ellene a hatalom, de hiába tanították meg, hogyan kell "kussolni és félni", az Orbán-kormány is bukni fog.

Gyengécske "vádirat" Gyurcsány ellen

A Sukoró-ügyben készülő "vádirat" több elemét is tartalmazhatja az javaslat, amely alapján az Országgyűlés hétfőn szavaz Gyurcsány Ferenc mentelmi jogáról.

Hol vannak az újabb sukorói gyanúsítottak?

Eddig hat gyanúsítottja van a sukorói telekcsere ügyében hűtlen kezelés és más bűncselekmények miatt folyó nyomozásnak, ám a Központi Nyomozó Főügyészség korábban jelezte újabb személyek meggyanúsításának a lehetőségét is. A hatóság előre sosem közöl ilyen típusú információkat, ám a nyomozás eddigi logikája alapján főként azok jöhetnek szóba, akik részt vettek a döntésben.

Gyurcsányt is meghallgatná a bíróság

Minden, a sukorói döntésben résztvevő döntéshozót beidéztek a telekcsere semmisségéért indított perbe tegnap. Az eljárásban Gyurcsány szerepét is tisztázná a felperes, szóban mégsem támogatta az alperes indítványát, hogy tanúként hallgassák meg a volt miniszterelnököt.

Míg Benedek késlekedett, Császy próbálkozott beavatkozással

Benedek Fülöp egykori agrárállamtitkár tanúmeghallgatásával folytatódott a sukorói telekcsereügy tárgyalása a Fejér Megyei Bíróságon. Később a bíróság elé áll Tátrai Miklós, a nemzeti vagyonkezelő volt vezérigazgatója is.

Ez derült ki a sukorói ingatlanpanama csütörtöki tárgyalásán

Már 2007 végén vázolták a Velencei-tó partjára tervezett kaszinóváros koncepcióját a Gyurcsány-kormány illetékeseinek az amerikai-izraeli befektetők. Ez derült ki a sukorói ingatlanpanama csütörtöki bírósági tárgyalásán, ahol ezúttal sem jelent meg Joav Blum.
Találatok: [13]  Oldalak:   1 2   >  >>