language

Helyek:

Vas megye highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [200]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  >>

A magyar McDonald's tulajdonosa 2,5 milliárdos állami támogatással épít hotelt

Scheer Sándor sárvári prémium kategóriás szállodája összesen több mint 10 milliárdból készülhet el.

Polgármesterek bukhatnak bele, mert nem vették észre, hogy változott a róluk szóló törvény

Pártállástól függetlenül sorozatosan törvénytelenül tettek zsebre tiszteletdíjat a polgármesterek különböző cégtisztségeik után, mert a tilalmat fű alatt, egy salátatörvénybe rejtve fogadta el a parlament. A településvezetők meg is bukhatnak emiatt, muníciót adva ellenfeleiknek a választások előtt.

3,1 milliárdot költenek a szombathelyi megyeházára, a ZÁÉV végezheti a felújítást

Három éve jelentette be a kormány, hogy 2,2 milliárd forintot irányzott elő a szombathelyi megyeháza felújítására. Most kiderült, hogy a Modern Városok Program keretében, állami finanszírozásból megvalósuló beruházást a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó ZÁÉV végezheti el.

Megszoksz vagy megszöksz: elviselhetetlen zajra és légszennyezésre panaszkodnak szombathelyiek egy forgácslapgyár miatt

Sok évre nyúlik vissza az ország egyetlen, Szombathelyen működő faforgácslapgyártó üzeme, a FALCO Zrt. és a helyi lakosság közti ellentét: utóbbiak régóta panaszkodnak az egyre nagyobbra növő üzem zajkibocsátása és légszennyezése miatt, a cég viszont folyamatosan bővíteni szeretné a kapacitását. Az évek során számos vizsgálat történt, bírósági perek zajlottak le, a FALCO pedig környezetvédelmi beruházásokat hajtott végre.

Kétmilliárddal több lett, maradhat? Kőszegen épít Campust a WHB

Már márciusban megszületett a döntés, mégis csak most kötöttek szerződést a kőszegi Kutatási és Fejlesztési Központ és Campus kialakítására a nyertes kivetelezővel. A befutó West Hungária Bau a tervezettnél kétmilliárd forinttal drágábban vállalta a munkát, de még így is olcsóbb volt, mint a szintén induló Mészáros-féle ZÁÉV.

A sárvári földek Simicskától Mészáros Lőrinchez való vándorlásának története

A cikkünkben bemutatott, 2002-től 2021-ig tartó időszak tulajdonosváltásai és az ehhez kapcsolódó történések jó példái annak, hogyan követi le az oligarchák tulajdonszerzése, vagyonosodása a Fideszen belüli erőviszonyok változását.

Ángyán-jelentés: A Vas megyei földárverések mutatják meg legélesebben a NER hűbéri rendszerét

Vas megyében ugyan kevesebb állami földet árvereztek el, mint másutt, de az eredményekben nyomon követhető az Orbán–Simicska-háború is.

Mészáros Lőrinc vejének üzlettársa is jól járt a Vas megyei földeladásoknál – itt a legújabb Ángyán-jelentés

A második Orbán-kormány egykori vidékfejlesztési államtitkára, dr. Ángyán József ötödik éve teszi közzé megyénkénti tanulmányait a 2015-2016-os földprivatizáció szerinte korrupciógyanús gyakorlatáról. Ángyán mostanra az utolsó előtti egység, Vas megye adatainak a feldolgozásával is elkészült. A legfrissebb tanulmányból kiderül: a kis, családi gazdaságok helyett itt is sokszor csak a földárverések idejére agrárvállalkozóként bejelentkező mérlegképes könyvelő, könyvvizsgáló, testnevelő tanár, sportmenedzser, ingatlanos nagyvállalkozó, műszaki informatikus, gépjármű javító/-karbantartó, vasárú/ruházati kis- és nagykereskedő, fogtechnikus és panziótulajdonos jutott földekhez.

Gyanúsítottként hallgatták ki a főorvosnőt, aki havi 50 ezer forintot kért, hogy ne rakja ki a betegeket

Lapunknak nyilatkozó alanyaink arról számoltak be, hogy minden kedden borítékkal a kezükben álltak sorban a hozzátartozók a főorvosnő irodája előtt, aki a nem fizetőket telefonon hívta, rosszabb esetben az ápolásra szoruló időseket a hozzátartozók tudta nélkül hazaküldte.

Homlok Zsolt cége 35 millió forinttal szállna be a Haladás focicsapatába

Úgy tűnik, tulajdonosváltás lesz a szombathelyi Haladásnál, egy elég érdekes tranzakció keretében, amiről a Nyugat.hu számolt be. ez úgy realizáldhat, hogy 5 millió forintról 40 millió forintra emelnék a tulajdonosok a Haladás Labdarúgó Kft. törzstőkéjét.
Találatok: [200]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  >>