Megújult a K-Monitor sajtóadatbázisa. Mondd el a véleményed róla!
language

Személyek:

Vereczkey Attila highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [5]  Oldalak:   1

Cikkünk nyomán átfogó vizsgálat indult egy csaló orvos állami támogatása miatt

Júniusban írtuk meg, hogy a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) egyik pályázatán 130 milliós támogatást nyert egy olyan cég, a Humán Reprodukciós Intézet Kft., mely Vereczkey Attila nőgyógyászhoz köthető. Azt is írtuk, hogy Vereczkey Attila eddigi munkássága során többször is szembekerült a szabályokkal, elítélték például 88 rendbeli csalásért, aztán az orvosi működési bizonyítványa meghamisítása miatt, a klinikájának az egyik tevékenységét az ÁNTSZ állíttatta le, és a MOK etikai bizottsága előtt is többször állt. Mellesleg pedig rajta van a nagy adótartozók listáján is.

130 millió közpénzt adott az állam az ország egyik legzűrösebb, csaló orvosának

130 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapott az államtól egy olyan orvos vállalkozása, aki korábban többször is szembekerült a törvényekkel és a szabályokkal. Vereczkey Attila az elmúlt években az alábbi ügyekkel került be a hírekbe: 88 rendbeli csalás miatt emeltek vádat ellene, majd ítélték el első és másodfokon is. A Nyírő Gyula Kórházban dolgozott, amikor két társával együtt pénzt szedtek be a félrevezetett pácienseitől az ellátásra úgy, hogy azokat a tb is finanszírozta, vagyis elvileg ingyenesek lettek volna.

Klinikai eset

Soron kívül jutott engedélyhez Somody Imre új lombikbébiközpontja, noha az üzletember tulajdonostársa korábban egy olyan kórházi osztályt vezetett, melynek ügyében csalás gyanújával folytat nyomozást a rendőrség.
Találatok: [5]  Oldalak:   1