language

Helyek:

Versend highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [8]  Oldalak:   1

Bűnöző is lehet polgármester, de már nem maradhat a helyén olyan könnyen, mint korábban

Nemrég Pál-Árgyelán Elvira, a Békés megyei Pusztaottlaka fideszes polgármestere úgy döntött, mégsem indul a polgármesteri címért, így az egyetlen jelölt a település egykori polgármestere, a költségvetési csalással vádolt korábbi fideszes országgyűlési képviselő, Simonka György lehet – írta meg a 24. Nem példa nélküli az eset.

Riportunk után mennie kellett a versendi polgármesternek, Kárász Istvánt 2010 óta kétszer marasztalta el a bíróság

Immár a kormányhivatal is kimondta, hogy méltatlan a posztjára a versendi polgármester, akit a lapunkban közölt, róla szóló cikk megjelenése után fel is mentettek posztjáról

Városok nem kapnak annyi pénzt, amennyi ebben a faluban eltűnt az utóbbi években

Versend egy kis település Baranya megyében, alig több mint kilencszáz lakossal. A többségében roma lakta falu már többször került a hírekbe, például azért, mert polgármesterét, Kárász Istvánt költségvetési csalás és hamis magánokirat felhasználása miatt tavaly elítélték, igaz, nem jogerősen. Néhány helyi most azt állítja, egy időre a gyerekek sem kaptak meleg ebédet, mert az arra szánt hatmillió forintot a beszállító nem kapta meg. Közben pedig egy sor hasonló beruházást is jelentettek a kormányhivatal és a NAV felé, amelyekre bár tízmilliókat kapott az önkormányzat, mégsem valósultak meg rendesen.

Élettársával sikkasztott Versend polgármestere

Költségvetési csalás, folytatólagosan és üzletszerűen nagyobb értékre elkövetett sikkasztás és hamis magánokirat folytatólagosan elkövetett felhasználása miatt szerdán nem jogerősen 600 ezer forint pénzbüntetésre ítélték Kárász Istvánt, Versend polgármesterét, írja az MTI a Pécsi Törvényszék közleménye alapján.

Elítélték Versend polgármesterét

A Pécsi Törvényszék közleménye szerint a Pécsi Járásbíróság ítéletével K. I. elsőrendű vádlottat üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás bűntette, folytatólagosan és üzletszerűen nagyobb értékre elkövetett sikkasztás bűntette, számvitel rendjének megsértése bűntette és folytatólagosan elkövetett hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt hatszázezer forint pénzbüntetésre ítélte.

Csődbe ment falujától lopott a polgármester?

Csak papíron foglalkoztatott emberek, hamis okiratok, ellopott pénz, eltüntetett fizetési előlegek – mindezt úgy, hogy közben csődben volt a falu. K. István versendi polgármesternek lesz miről elszámolnia a Pécsi Járásbíróság előtt – írja a Pécsi Stop.
Találatok: [8]  Oldalak:   1