language

Helyek:

Veszprém megye highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [361]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  >>

Club Aliga: megsemmisítették kikötőépület építési engedélyét is, új eljárásra kötelezték a kormányhivatalt

A Pécsi Törvényszék kedden megsemmisítette meg a Club Aligába tervezett kikötőépület építési engedélyét, s új eljárásra kötelezte az engedélyt kiadó somogyi kormányhivatalt. Vagyis, miután a bíróság március elején – ahogy arról lapunk beszámolt – visszavonta az aligai magaspart tetejére tervezett 105 lakás építési engedélyét, a Club Aliga tulajdonosának, a Bayer Propertynek nincs egyetlen érvényes építési engedélye sem, köszönhetően a helyi civileknek, az Aligai Fürdőegyesületnek, mely az önkormányzattal ellentétben megtámadta a kormányhivatal engedélyeket.

Nem kiemelt beruházás a Club Aliga-fejlesztés – mondta ki a bíróság

A Pécsi Törvényszék megsemmisítette azt az építési engedélyt, amit a Somogy Vármegyei Kormányhivatal adott ki a Club Aliga-fejlesztők által a magaspart tetejére megálmodott öt, egyenként 16-20 méter magas társasházra. Az ítélet indoklásából egyebek között kiderül: amellett, hogy az építési engedélyt kiadó kormányhivatal több esetben is eljárásjogi jogszabálysértést követett el, a legnagyobbat minden bizonnyal akkor, amikor alkalmazta a beruházást nemzetgazdasági szempontból kiemeltté nyilvánító kormányrendelet előírásait.

A Kádár- és a Castro-villára is lecsaptak Balatonaligán a kiváltságosok

Sokmilliárdnyi közpénzzel támogatta, majd kiemeltté minősítette a kormány a balatoni Aligaliget-projektet, ám az – akárcsak az előd pártüdülő a Kádár-korban – a kivételezetteket szolgálná.

Most a Club Aliga parkjába tervezett kikötő építését függesztette fel a bíróság

A Pécsi Törvényszék szerint jelentős beruházásról van szó, amely a közvetlen parti környezet változását, változtatását vonja, vonhatja maga után.

Pert nyertek az aligai civilek a NER ellen: nem épülhetnek társasházak a magaspartra

A Pécsi Törvényszék megsemmisítette a Somogy Vármegyei Kormányhivatal általi, a balatonaligai magaspart tetejére tervezett társasházak építésére kiadott engedélyt.

A 11,5 milliárd forinttal megtámogatott jobboldali alapítvány megszerezte a balatonszepezdi, Makovecz-féle üdülőt is

Az állami vagyonnal százmilliárdos tételben megajándékozott Mathias Corvinus Collegium korábban 11,5 milliárdos támogatást adott a jobboldali Kommentár folyóiratot kiadó, a Tranzit fesztivált szervező Kommentár Alapítványnak, amely most székhelye közelében, ugyancsak közpénzből terjeszkedik.

Főtanácsadók és volt fidelitasosok is feltűnnek az EKF-pénzek körül

A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa (EKF) rendezvénysorozat forrásaiból részesült a lebonyolításért felelős társaság két főtanácsadójának cége, számos egykori volt fidelitasos érdekeltsége – egyikük egy sushi bár létrehozására kapott támogatást –, továbbá csaknem egymilliárd forint jutott két alapítványnak, amelyeket egy kormánypárti újságíró hozott létre.

Továbbra sem lépne perbe az aligai magaspartra tervezett házak ügyében a helyi önkormányzat

A képviselő-testület ismét leszavazta, hogy perbe lépjen a társasházakra építési engedélyt kiadó kormányhivatal ellen. Az egyik képviselő szerint következményei lehetnek Balatonvilágosra nézve, ha ezt megtennék. Belépett viszont a perbe a kormányhivatal oldalán a NER-közeli Club Aliga-fejlesztő cég.
Találatok: [361]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  >>