language

Helyek:

Veszprém megye highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [436]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  >>

Tanácsadóként kap fizetést a veszprémi kórház tavaly elbocsátott igazgatója, a gazdasági igazgatót pedig többször is figyelmeztették

Nem jelentett fedezetlen kötelezettségvállalás, nem teljesített intézkedési terv, autóbeszerzés, béremelés ellenére csökkenő bérek: ügy ügy hátán a Veszprém vármegyei kórházakban.

Botrány Tihanyban: a leköszönő polgármester lánya 60 százalékkal olcsóbban kaphat meg egy értékes telket

A tihanyi önkormányzat csütörtökön délután dönt egy önkormányzati telek pályázati úton történő értékesítéséről. A március közepén lejárt jelentkezési határidőig egyetlen pályázat érkezett, így most az a kérdés, hogy a fideszes vezetésű önkormányzat elfogadja-e az ajánlatot, értékesíti-e az ingatlant. Mindez látszólag egy hétköznapi történet, ám a mások által felháborítónak tartott momentumok miatt mégsem az.

Kicsiben mutatja Örvényes példája, hogyan csinálunk betonteknőt a Balatonból

Önmagában nem lenne baj az örvényesi nádkoronasétánnyal. Ahogy talán azzal sem, hogy az új csónakkikötőhöz 20-30 méteres szélességben öblöt kotortak, és kivágták a parti füzest. A két közvetlenül egymás mellett megvalósuló beruházás hatása azonban összeadódhat, és ezeknek, valamint az egyelőre csak távoli tervekben létező nagyszabású ingatlanfejlesztésnek a Balaton-szerte már rég pusztuló nádas, a természetes partok, közvetetten fürdővizünk, végső soron pedig megszokott balatoni nyaraink látják majd kárát.

37 millióba került a Fidesz balatoni frakcióülése – nem csak Mészárosnak fizettek

Összesen 37 millió forintba került a Fidesz-KDNP februári kétnapos kihelyezett frakcióülése Balatonalmádiban – derül ki a 24.hu közérdekű adatigényléséből.

Felújította az önkormányzat a Szent György-hegyi turistaházat, de a berendezésre már nem maradt elég pénz

„Kidobná? Ne tegye! Inkább ajánlja fel a turistaházba!” – áll a kisapáti önkormányzat közösségi oldalán. Olyan, jó állapotban lévő bútorokat (asztalt, széket, kisebb szekrényt) és függönyöket keresnek, amiket a turistaház berendezéséhez fel tudnak használni. A ház felújítására 68,7 millió forintot költöttek a Kisfaludy turisztikai fejlesztési program pályázati keretéből, amihez még saját forrást is raktak, tájékoztatott Horváth-Zsédöly Viktória Imola, Kisapáti alpolgármestere. A ház külső-belső felújítása elkészült, de a berendezés befejezésére már nem maradt pénz. Ezért gondolták, hogy ha a faluban amúgy is lomtalanítás lesz, akkor felajánlásokat gyűjtenek a helyiektől.

Íme egy „gyönyörű kilátást és fotó-pontot kínáló”, nagyjából ötven centis „panoráma-sétány” potom 217 millióért

„Na, itt a legújabb FÉL MÉTERES KILÁTÓ 217 MILLIÓÉRT, Tihany mellett, Örvényesen. A változatosság kedvéért ez egy »nádkorona« sétány, bár a zavaró nádkoronát itt is gondosan kiirtották” – így kezdi legfrissebb Facebook-posztját Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő. A politikust egy, részben a 444 korábbi cikkére hivatkozó levélben hívták a Balaton-parti településre, hogy megtekintse az Aktív turisztikai fejlesztés Örvényesen - stég, sétány és pihenőhely kialakítása projekt eredményét (már ha eredményről van szó: a Hadházy által posztolt egyik fotó szerint ez még építési terület, másrészt a beruházás adatlapja szerint a munkálatokat tavaly decemberig be kellett fejezni, ráadásul a 217 388 700 forintos támogatás utolsó részletét is folyósították már 2022. május 19-én).

Szabad prédává vált a Balaton-part, és ezt csak erősítené egy készülő szabályozás

Fonyódon államosítani, majd lezárni terveznek másfél kilométernyi Balaton-partot, a Club Aligában a Kádár-sziget mellé Balaton-meder is jár az új, vízpartig érő telkek tulajdonosainak. Itt a tavasz, élénkül a tó környéke: polgármesterek szólalnak fel sorra a Balaton partját szabályozó új terveket kifogásolva, miközben Fonyódon a Nők a Balatonért Egyesület készül demonstrációra, Balatonvilágoson pedig a helyi fürdőegyesület vívja harcát a Club Aliga partjáért.

Győzött a fölhorgadás, Tihanyban elnapolták a szavazást a félszigetre tervezett nagy építkezésről

Kedden viharos képviselő-testületi ülést tartottak Tihanyban, aminek fő témája az a településrendezési szerződés volt, ami alapján kvázi be lehetne építeni a Tihanyi-félsziget déli csücskének egy részét. A rendkívüli ülés e fő témájában végül akkora ribillió kerekedett az ülésen, hogy Tósoki Imre fideszes polgármester elnapolta a döntést.

Rabosították a badacsonytomaji városháza tucatnyi dolgozóját

A 24.hu információi szerint a NAV február elején gyanúsítotti kihallgatásra hívta be a badacsonytomaji önkormányzat dolgozóinak nagy részét. Az adónyomozók tucatnyi városházi alkalmazottat idéztek be a veszprémi központba, akiket rögtön rabosítottak is.

Három év alatt 714 százalékos növekedés - mit tudnak ezek a NER-cégek?

A szinte semmiből pillanatok alatt százmilliárdos árbevétel – ezt produkálta az a két kommunikációs cég, amelyeket Magyar Péter állami hátszelű túlárazással vádol, és amelyeknek az utcai óriásplakát-kampányai elől 2017 óta elmenekülni is lehetetlen volt.
Találatok: [436]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  >>