language

Kulcsszavak:

2014-2020-as uniós ciklus highlight_off

Helyek:

Veszprém megye highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [8]  Oldalak:   1

Íme egy „gyönyörű kilátást és fotó-pontot kínáló”, nagyjából ötven centis „panoráma-sétány” potom 217 millióért

„Na, itt a legújabb FÉL MÉTERES KILÁTÓ 217 MILLIÓÉRT, Tihany mellett, Örvényesen. A változatosság kedvéért ez egy »nádkorona« sétány, bár a zavaró nádkoronát itt is gondosan kiirtották” – így kezdi legfrissebb Facebook-posztját Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő. A politikust egy, részben a 444 korábbi cikkére hivatkozó levélben hívták a Balaton-parti településre, hogy megtekintse az Aktív turisztikai fejlesztés Örvényesen - stég, sétány és pihenőhely kialakítása projekt eredményét (már ha eredményről van szó: a Hadházy által posztolt egyik fotó szerint ez még építési terület, másrészt a beruházás adatlapja szerint a munkálatokat tavaly decemberig be kellett fejezni, ráadásul a 217 388 700 forintos támogatás utolsó részletét is folyósították már 2022. május 19-én).

Megint szabálytalankodott a kormánypárti vezetésű Sümeg, de a kormány elengedte a pénzvisszafizetést

Sorozatosan marasztalja el a hatóság és a bíróság is a fideszes vezetésű Sümeget különféle, súlyos közbeszerzési szabálytalanságok miatt. Többször a felhasznált EU-s pénz egészét visszafizettették, de a város legutóbb is megúszta, mert “elengedték” a büntetést. A legfrissebb, “házon belüli” közbeszerzés ügyében a rendőrség megszüntette a nyomozást – igaz, a beruházás meg sem valósult.

Navracsics Brüsszelben lobbizik az EU-s pénzekért, közben választókörzetében "lezsíroznak" egy közbeszerzést

A sümegi fideszes polgármester, Végh László előterjesztése szerint az Afrikárium felújításának nyertesét nem közbeszerzési eljárás lefolytatásával választanák ki, hanem azt elhagyva egy ún. in-house eljárás keretén belül döntenék el, hogy ki kapja a felújításra szánt pályázati pénzt. A polgármester szerint csak egy "széles körben alkalmazott eljárásról" van szó.

Leperegnek a botrányok Sümeg fideszes polgármesteréről, akitől 140 milliót követel a pénzügyi tárca

A Pénzügyminisztérium (PM) július közepén úgy döntött, súlyos szabálytalanságok miatt az egyik uniós projekt esetében a teljes támogatási összeget visszafizetteti a várossal.

Fától az erdőt – Hasít a Garancsi nővére résztulajdonában álló veszprémi cég

Az elmúlt tíz évben 43 alkalommal nyerte el veszprémi önkormányzati beruházások kivitelezési jogát a VeszprémBer Zrt., amelyben résztulajdonos Garancsi Mária, Orbán Viktor barátjának, Garancsi Istvánnak a nővére is.

147 milliót nyert lélekemelésre a felcsúti biztos testvére

Na, most akkor rázódjunk vissza a való életbe, és nézzük meg Tessely Karolina esetét. Tessely Karolina annak a Tessely Zoltán fideszes politikusnak a testvére, akit Orbán Viktor Felcsút környékének fellendítésével bízott meg. Tessely Karolina orvos végzettségű, pszichoterapeutaként dolgozik, ő viszi alapító elnökként a Habitus Alapítványt. Ez nem egy óriási szervezet, a legutóbbi beszámolójuk szerint tavaly 1,2 milliós bevételük volt, 1 százalékos felajánlásból pedig összesen egy embertől 11 254 forinthoz jutottak a NAV adatbázisa szerint.

Egymás után építik uniós pénzből a balatoni vitorláskikötőket

Százötven férőhelyes vitorláskikötő épül Balatonfüreden, annak a kempingnek a területén, amelyet a Mészáros Lőrincék tulajdonába kerülő Balatontourist üzemeltet. A fejlesztést Bóka István polgármester jelentette be azon a napon, amikor a Konzum Nyrt. átvette a kempingek működtetését.

Az EU öntötte a pénzt, a talpraesettek pedig házakat építettek belőle

Az EU a falusi turizmust úgy (is) támogatja, hogy szálláshelyek kialakítására ad vissza nem térítendő pénzt, akár több tízmilliót, akár egy érdektelen törpefaluba is Az így épített házakat öt évig kell szálláshelyként üzemeltetni, utána a pályázati nyertesnek van egy bármire felhasználható, részben közpénzből készült ingatlana. Az izsáki polgármester dupla botránya után megnéztük az elérhető pályázati eredményeket.
Találatok: [8]  Oldalak:   1