Megújult a K-Monitor sajtóadatbázisa. Mondd el a véleményed róla!
language

Kulcsszavak:

vesztegetés highlight_off

Intézmények:

Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) highlight_off

Kapcsolódó szervezet:
Találatok: [13]  Oldalak:   1 2   >  >>

Horváth András közzétette a Microsoft-ügyben vevőként érintett állami szervezetek listáját

“Microsoft-ügy, mindenki benne van!”– a legújabb korrupciós botrány részleteit magyarázó Facebook-bejegyzést tett közzé az öt éve zöld dossziéjával a cégláncolatos áfabotrányt kirobbantó Horváth András, egykori NAV-elemző, aki azóta Magyarország legismertebb közérdekű bejelentőjének számít. Horváth jelenleg az uniós forrásból megvalósuló, korrupciógyanús projektek után nyomozó Hadházy Ákos független képviselő munkáját segíti.

Microsoft-botrány: konkrétan megnevezte az érintetteket az amerikai hatóság

Lépett az amerikai tőzsdefelügyelet (SEC) is a Microsoft magyar botrányának ügyében. Jelentésében kiemeli, hogy a NAV és az Országos Rendőr-főkapitányság is érintett a sok százmilliós visszaélésben.

Hadházy: A magyar rendőrség is érintett a Microsoft-botrányban

Korrupcióval vádol az ügyészség egy volt rendőrfőkapitányt

Korrupciós bűncselekmények miatt vádat emelt egy volt címzetes rendőr dandártábornok és társai ellen a Központi Nyomozó Főügyészség a Fővárosi Törvényszék katonai tanácsánál – közölte Keresztes Imre főügyész hétfőn az MTI-vel.

Csak elterelés az egész Kiss-ügy?

Az idézett tanúk nem mentek el pénteken a vesztegetéssel vádolt Kiss Ernő dandártábornok tárgyalására, ahol a bíró felolvasott egy titkosítás alól feloldott iratot, amely szerint az ügy kezdetén felvetődött: Kocsis István az illegális bevételeinek eltüntetését akarta leplezni az eljárással.

A VIZÓ-BIRODALOM TÜNDÖKLÉSE ÉS BUKÁSA

Vizoviczki László legrégebbi riválisa, a belvárosi night clubokat működtető Surnyák Mihály vallomásának külön írást szentelünk nyáron megkezdett cikksorozatunkban, mivel a férfi igen szabad szájú nyilatkozata több figyelemre méltó körülményre mutat rá. Szerinte Vizó erőszakos terjeszkedését az oroszok finanszírozhatták, ugyanis Boros Tamás „oroszai” védték, sőt az éjszaka császára jóban volt Szemjon Mogiljevics rettegett végrehajtó emberével, Igor Korollal is. Surnyák azt fejtegette, hogy az oroszoknak azért kellett Boros és a többi rendőrspicli, köztük Vizoviczki, hogy rajtuk keresztül be tudjanak épülni a magyar rendőrségbe. Vizó emellett azért számított még az éjszakában „támadhatatlannak”, mert olyan titkosszolgálati kapcsolatai voltak, „akiktől a rendőrök is féltek”, és ezek a „nemzetbiztonsági tisztek úgy ugráltak, ahogy ő akarta”.

Őrizetbe vettek több budapesti rendőrt és ügyvédet

Az alezredes és rendőr társa egy budapesti piac üzemeltetőinek ajánlotta fel, hogy pénzért megszerzik nekik a szükséges engedélyeket. Rendőröket gyanúsítanak azzal is, hogy pénzért cserébe folyamatban lévő ügyekben adtak át nyilvántartási adatokat ügyvédeknek.

A vamzerek fénykora volt az elmúlt két évtized?

A legnagyobb maffiózók a rendőrség besúgói voltak. Néhány információval biztosítani tudták, hogy éveken át szinte háborítatlanul irányíthassák szervezeteiket a hatóságok szeme előtt.

Korrupciós ügy: elrendelték a főrendőrök letartóztatását

Elrendelték annak a két, fontos beosztást betöltő rendőrnek a letartóztatását, akiket kedden vett őrizetbe a Központi Nyomozó Főügyészség a múlt héten kirobbant korrupciós ügyben. A döntés nem jogerős, mivel a gyanúsítottak fellebbezést jelentettek be.
Találatok: [13]  Oldalak:   1 2   >  >>