Megújult a K-Monitor sajtóadatbázisa. Mondd el a véleményed róla!
language

Akták:

Visszaélés a földpályázatoknál highlight_off

Intézmények:

RTL Klub highlight_off

Kapcsolódó szervezetek:

Lapok:

RTL Klub highlight_off

Visszaélés a földpályázatoknál

Visszaélés a földpályázatoknál

Ángyán József, a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti ügyekért felelős volt államtitkára 2012 januárjában mondott le posztjáról, döntését azzal indokolva, hogy "a társadalom túlnyomó többsége által támogatott programmal szemben mohó, zsákmányszerző gazdasági érdekcsoportok, maffiacsaládok, spekuláns nagytőkés oligarchák és volt tsz-eket, állami gazdaságokat a többiek elől elprivatizáló nagybirtokos zöldbárók koalíciója jött létre", illetve, hogy "az évtizedek alatt kialakult, ellenérdekelt maffiahálózat mindent vinni akar a földtől, az erőforrásoktól a támogatásokon át a piacokig".

 

Azért dolgozunk, hogy a korrupciós ügyek ne tűnjenek el a süllyesztőben!

▶︎ Támogass minket pártolói tagként: patreon.com/kmonitor
▶︎ Adományozz átutalással, vagy PayPalon: k-monitor.hu/tamogatas

 

Ángyán József lemondása óta a média rendszeresen beszámol a földhaszonbérleti pályázatok körüli anomáliákról, a Professzorok Batthyány Köre pedig a miniszterelnökhöz írt nyílt levelében hívta fel a figyelmet az aggályos földpályázati gyakorlatra. A kormánypárti politikusok szerint a föld pályázatok körül viták ugyan vannak, visszaélések azonban nincsenek.

Az Ángyán-jelentések az alábbi linkenolvashatóak.

 

RTL Klub

Magyarország legnagyobb országos kereskedelmi televízióadója az 1997-ben indult RTL KLUB. A Magyar RTL Televízió Zrt. tulajdonosai: 80%-ban az RTL Group Central & Eastern Europe GmbH, 20%-ban KOS Beteiligungs- und Verwaltungs GmbH. Az RTL Group 2011-ben a csatorna részvényeinek még magyar tulajdonban lévő 31 százalékával növelte eddigi tulajdonrészét, továbbá másik hét kábelcsatorna 100%-os tulajdonrészét is megvásárolta. A terjeszkedést a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) is jóváhagyta. 2012-ben elindult még egy kábelcsatorna RTL II néven. Az RTL Klub műsorát Magyarország minden műsorszolgáltatója az alapcsomag részeként továbbítja, valamint az Antenna Hungáriával aláírt hosszútávú szerződés értelmében ingyenesen érhető el az ország szinte teljes területén a MinDig TV szolgáltatás részeként. Műsora a szolgáltatóknak köszönhetően minden magyarok által lakott országban, így például Románia, Szerbia és Szlovákia egész területén elérhető egy több csatornát tartalmazó vagy kiegészítő csomag részeként. A kormánypárti oldalon ellenzéki csatornaként tekintenek a televízió hírműsorára, miután a reklámadó körüli viták óra a csatorna hírműsora politikaibb, a kormánnyal kritikusabb hangvételre váltott. Az RTL vezérigazgatója 2015 óta Vidus Gabriella. A legtöbb kereskedelmi csatornával ellentétben (kivétel Comedy Central) az RTL KLUB a 2018-as választási kampány idején sugárzott politikai reklámokat.

Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [0]  
Nincs találat!
Találatok: [0]