language

Személyek:

Witzmann Mihály highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [14]  Oldalak:   1 2   >  >>

Új meccs kezdődik a Club Aligáért és a Balaton-partért

Hogyan foglalnak teret a NER-közeli körök a Balatonnál, esetenként bírósági ítéleteken, törvényi tiltásokon, rendeleteken is átlépve, újabban ezt már nyíltan is felvállalva? A Narancs.hu cikksorozatában néhány eset felvillantása mellett a nagy nyomulás hátterével, módszereivel foglalkozunk, arra keresve a választ: hogyan jutottunk el a máig, amikor már-már a NER maga a törvény. E cikkünkben arról írunk, fordulat történhetett Balatonvilágoson: a Club Aliga-nyomulást eddig sikerrel hátráltató helyi civil szervezetet „kiiktató”kormányrendelet-módosítás siethet a NER-közeli ingatlanfejlesztő segítségére.

Gyurcsány lopta el az aligaiak Balaton-partját, vagy most lopják el?

Azért nem épül luxusszálloda az aligai magaspart tetejére, mert az állam visszavonta a 7,3 milliárd forintos támogatást.

Pár irodával több, maradhat? A siófoki fideszes képviselő furcsa irodabérletei Somogyban

Közel 100 millió forintot, több mint havi egymilliót fizetett ki az Országgyűlés Hivatala Witzmann Mihály fideszes országgyűlési képviselőnek a munkájához szükséges ingatlanok bérleti díjaként az elmúlt nyolc évben. Az egyik irodahelyszínen képviselői jelenlétnek nyoma sincs, és a többi, már megszűnt szerződésnek is vannak „érdekességei”. Többek között az, hogy szinte minden eddigi bérbeadója rendkívül szerencsés a kapott EU-s és állami céges megbízásokat, pályázati pénzeket vagy földbérleteket illetően.

„Szóbeli” engedéllyel épült aszfaltos út a fideszes képviselő balatonlellei nyaralójához

A Witzmann Mihály nyaralójához vezető önkormányzati út leaszfaltozását a képviselő felesége fizette, de annak nem találtuk nyomát, hogy a hivatalos engedélyezési utat végigjárták volna.

Magánberuházásban aszfaltoztatta le a pincéjéig vezető önkormányzati utat

Magánberuházásban aszfaltoztatta le a pincéjéig vezető önkormányzati utat a balatonlellei szőlőhegyen Witzmann Mihály fideszes országgyűlési képviselő felesége. A Magyar Narancs írta meg, hogy a kivitelező, akit megbíztak a munkával, nem kért hivatalos tulajdonosi hozzájárulást, csak szóban állapodott meg a polgármesterrel.

Balatonlelle Rózsadombján áll a fideszes képviselő úgynevezett pincéje

Witzmann Mihály Somogy megyei fideszes balatonlellei családi „pincéje” kampánytéma lett, miután az Ez a lényeg című újság nemrégiben megjelent száma említést tett a 2019-ben megkezdett, azóta befejezett „mezőgazdasági” építkezésről. Az ügyet Hadházy Ákos tette országosan ismertté még 2020-ban. Witzmann akkor indulatos posztban próbált cáfolni és feljelentéssel fenyegetőzött. Most az ellenzéki újság cikkére szintén veretes nyelvezetű Facebook-posztban állítja, hogy a Badacsonyra panorámás kishegyi telkükön csak egy 50 négyzetméteres borospince és présház áll. Megtaláltuk az ingatlant. A valóság nem Witzmannt igazolja

Falu végén kurta sportpark – elöregedő somogyi településeket szórtak meg fitneszparkokkal

A néhány száz lelkes községekben ránézésre másra is lehetne költeni, de a semmi közepén most már állami támogatásból és a falvak saját pénzéből épült új sportparkok díszelegnek.

Késve, drágán és hanyagul: a pályázati vécé esete Balatonszemesen

Idén júniustól, szezonkezdettől kellett volna üzemelnie a balatonszemesi Hullám utcai szabadstrandon „két szabadstrandi, szezonális mellékhelyiségnek, amely a családbarát és a mozgássérült igényeket is kielégíti, és amelynek tervezése a csatolt elvárások figyelembevételével a strand méretéhez és a rendelkezésre álló költségkerethez igazítva történt”. Nem sikerült az időpontot tartani, de a minőséggel és az árral is vannak problémák.

Elegünk van az elzárásból, az egy diktatúra alatt volt

A kormány szerint ellenzéki hiszti a Club Aliga miatti aggodalom Balatonvilágoson, hiszen 2007-ben privatizálták az egykori pártüdülőt, a civilek pedig nyilván csak politikai játékot játszanak, amikor azt állítják, hogy veszélyben a parthoz való szabad hozzáférés az Appeninn Nyrt. Ingatlanfejlesztési projektje miatt. A civilek és az önkormányzat kisebbségben lévő képviselői szerint azonban a Balaton lenyúlásának főpróbája zajlik a településen azzal, hogy egy kormányrendelettel felülírták mindazt, amit a part védelmében a privatizáció ellenére elért az Aligai Fürdőegyesület. Szerintük a módszerből hamarosan rendszer lehet a Balaton egészén.
Találatok: [14]  Oldalak:   1 2   >  >>