language

Kulcsszavak:

zsarolás highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [351]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  >>

Egy csupor Nutella Schadl íróasztalán, számítógépes mappák utáni nyomozás

Irodai fotók mutogatásával, számítógépes mappák és fájlok létrehozásának firtatásával telt a Schadl–Völner-per csütörtök délelőtti tárgyalása. Ki hozta létre? Ki írt bele? Ki módosított? – ezek a kérdések hangoztak el egymás után a koronatanúnak nevezett F. Vivien felé, akit már többedik alkalommal hallgatott meg a bíróság a végrehajtói kar volt elnöke, Schadl György és a fideszes volt igazságügyi miniszterhelyettes és államtitkár, Völner Pál korrupciós perében. A válasz pedig általában a „nem tudom” volt. Később Schadl védője kérdezte arról a tanút, hogy pontosan milyen kapcsolat volt Schadl és Völner között, és egyáltalán látta-e, hogy a pénzek mozogtak a két ember között.

Folytatódik a Völner-Schadl per: Varga Judit négyszer találkozott Schadl Györggyel

Bűnjelként lefoglalt naptára szerint 2020 és 2021 között összesen négyszer találkozott a korrupcióval megvádolt Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar (MBVK) volt elnöke Varga Judit korábbi igazságügyi miniszterrel. Volt olyan találkozó is, amely a „Karmelita” felirattal szerepelt a naptárban – derült ki a Fővárosi Törvényszéken kedden a Völner-Schadl per tárgyalásán a védői felszólalásból.

Megzsarolt egy végrehajtót, védelmi pénzt szedett Schadl titkárnője, aztán az első pillanatban elárulta főnökét

Schadl György egyik legközelebbi munkatársa, pénzügyese és titkárnője volt F. Vivien, akit Kanál néven hallgattak le a nyomozás első időszakában. Ő nemcsak asszisztált Schadl védelmi pénzek beszedésére épülő hálózatához, de maga zsarolt meg és szervezett be egy végrehajtót, akinek aztán a nyeresége háromnegyedét elvették. A végrehajtói kamara elnökének letartóztatása után Kanál azonnal vádalkut kötött, és most a per egyik koronatanújaként vall volt főnökére.

A két K. elintézi. Szélhámosok ajánlottak „segítséget” bajba jutott vállalkozóknak

A nemzetbiztonsági szolgálat állományába tartozóknak hazudva magukat, egy bűnbanda tagjai olyan vállalkozóknak ígértek segítséget, akiknek a cégeivel szemben eljárások folytak. Büntetőperük nemrég kezdődött a Gyulai Törvényszéken. Minden ízében magyar történet következik.

Amikor az alvilág és a politika összeér (1.)

Csaknem hetven alkalommal kerül szóba Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök személye a Gyárfás Tamás és Portik Tamás közti, utóbbi által a 2000-es években titokban rögzített beszélgetéseken – derült ki a Mediaworks Hírcentrumának elemzéséből. A Fenyő-gyilkosság perében fontos bizonyítékként kezelt hangfelvételek leiratát átolvasva az is nyilvánvalóvá válik, hogy az alvilág korábbi meghatározó figurája nemcsak kapcsolatot keresett Gyárfáson keresztül Gyurcsányhoz, hanem a saját túlélését is általa látta biztosítottnak. Ahhoz, hogy megértsük, Portik miért ragaszkodott annyira a jelenlegi DK-elnökhöz, egészen az „olajos” időkig, Gyurcsány vagyongyarapodásáig kell visszamennünk.

Évekig vert át, zsarolt egy nyolctagú banda egy 64 éves férfit, rengeteg pénzt csaltak ki tőle

2017 elejétől 2021 tavaszáig több mint százmillió forintot csalt és zsarolt ki egy 64 éves férfitől közvetlenül egy férfi és két női társa: az érintettek a férfi bizalmába férkőztek, még a lakásába is beköltöztek.

A rendőrség szerint puszta "retorikai eszköz" volt, hogy a BM-es Sztojka azt mondta, tudja, ki, mikor, kivel beszélt

Szó szerint ugyanazzal mentegeti a rendőrség Sztojka Attila roma kapcsolatokért felelős kormánybiztost, a Belügyminisztérium alá tartozó Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság főigazgatóját, amivel Gyurcsány Ferenc és legfanatikusabb hívei védték az őszödi beszédet - derül ki egy lapunk birtokába került dokumentumból.

Vitézy Tamás: „Ha ez a rendszer egy szűk kör céljait szolgálja, akkor ez már nem a NER”

Egy éve nyomkövetőt visel a lábán Vitézy Tamás milliárdos jobboldali üzletember, aki a közösségi oldalán név szerint felsorolta „az intézményesített gazdasági maffia” tagjait. Úgy érzi, meghurcolták, de bízik a rendszer önkorrekciójában.

Vitézy Tamás a HVG-nek: "Töredék áron elvették a ma 300 millió eurót érő vagyonomat"

Az igazságszolgáltatással is szövetkező bűnözői maffiákat emleget Vitézy Tamás, a Fideszhez közel álló egykori csúcsüzletember, aki szerint jelenlegi oligarchák is segédkeztek az ő kifosztásában. A HVG többi forrása árnyalta a képet.

Újra bíróság előtt az üllői polgármesteri hivatalban történt víziközmű-zsarolás ügye

Két éve írtunk arról, hogy egy üllői lakost, Fricsovszky-Tóth Pétert – aki azóta önkormányzati képviselő lett a településen, s most az országgyűlési választásokon is indul – megzsarolták és megfenyegették, mert egy víziközmű-társulat működésbeli hibáit kívánta a társulat vezetőjének feltárni. A bíróság két év után most végre tárgyalni fogja az ügyet, a társulat botrányokkal kísért tevékenységét azonban még mindig nem sikerült teljes körűen feltárni és nyilvánosságra hozni.
Találatok: [351]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  >>