Megújult a K-Monitor sajtóadatbázisa. Mondd el a véleményed róla!
language

"van pénz az oktatásban, csak meg kell találni"

Az „üzlet”: -van akinek nagyon kellene az érettségi… -van olyan cég, aki ezt pénzért kínálja… -van olyan igazgató, aki él a lehetőséggel és megszervezi… -az oktatási törvény lehetőségeivel élve az iskolábajárást „optimalizálja”.. -ez jó a diáknak, jó a tanárnak… -az írásbeli érettségin „lojális” felügyelőtanár kell… -a szóbelin egyébként is komoly kihívás ma hazánkban ha valaki meg akar bukni … -a vizsgaelnöknek a törvényességre kell felügyelnie… - a ciklus végén leosztható a sikerdíj-kinek pénz, kinek elsőbbség a biztos állásmegtartásban… -még mindig van olyan tanár, akinek mindez nem összeegyeztethető a tanári mivoltával.. -minisztériumi feljelentés, kivizsgálás, a minisztériumi ember bent ül a vizsgán, néhányan megbuknak, az igazgató pénzbüntetést kap, amely kisebb mint az ügylet nyeresége.. -marad a helyén, azóta biztosan a marketing finomításán dolgozik - no meg igen kíváncsi, hogy ki „nyomta föl”-az üzlet tovább folyik… Hogy mindezt miért írom le? Szeretném ha minél kevesebb ilyen történne-a sajtóban sajnos nem jelent meg semmi róla. Én nem vagyok újságíró, akinek tetszik a sztori: Helyszín: Békés megye...

Cikk hozzászólás
Biztonsági kód
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [2]  Oldalak:   1
1.
Anonim
|
2011-12-01. csütörtök, 20:18
A helyszín lehet bárhol az országban, hiszen mindenütt benfentesek vizsgáztatnak. Kiosztják az egyentollat és meglepő módon az addig gyenge, közepes diákok most négyes, ötös dolgozatokat írnak.
0.
Anonim
|
2011-11-18. péntek, 20:46
Érdemes lenne megnézni, hogy az iskolai alapítványokba /természetesen a gazdagabb budai kerületekről van szó / mennyi pénz folyik be és azt mire használják. Vajon mennyi megy az igazgató és a klientúrája zsebébe és mennyi megy igazolhatóan iskolai célokra?
Van olyan iskola ahol a gyerekektől ellenőrzőre, fénymásolásra, polóra több ezer forintot szednek be a szülöktől számla nélkül. Csak meg kell nézni a facebook bejegyzéseit. Az osztályfőnök beszedi a pénzt és borítékban átnyújta az igazgatónak. Iskolai szinten ez évente kb 2 millió forint.
Találatok: [2]  Oldalak:   1