language

A ZMNE üllői úti kampuszának eladása

Ferencváros Önkormányzata elküldte a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem egykori kampuszának eladásáról szóló szerződést, amely itt olvasható.

A dokumentum szerint az Üllői út 133-135 szám alatti ingatlan vevője a Taltoring Ingatlanforgalmazó Kft. nevű projektcég, amely az adásvétel ideje alatt a Nanett Ingatlan csoporthoz tartozott. A szerződésben foglaltak szerint Ferencváros Önkormányzata 5.630.300.000 Ft mellett 10%-os tulajdonrészt szerzett a Kft-ben. Híradások szerint időközben a Nanett eladta a társaság 45%-át az AI Property Holdings-nak, amely az üllői úti ingatlant várhatóan tovább értékesíti. Ferencváros Önkormányzatának képviselő testülete 2008. október 1-én az addig különleges honvédelmi keretövezetet intézményi keretövezetre, vagyis lakhatást is lehetővé tevő területre módosította (a jegyzőkönyv itt olvasható).

Ferencváros Önkormányzata egyelőre nem adott választ arra a kérdésre, miért adta el az ingatlant azt megelőzően, hogy a területet lakhatóvá, vagyis értékesebb területté minősítette volna.