language

Korrupcióval vádolják a vizes sportszövetség kuvaiti elnökét, aki Novák Katalinnal találkozott annak lemondása előtt

Korrupcióval vádolják Huszain al-Muszallamot, a vizes sportszövetség elnökét, akivel Novák Katalin a lemondása előtti napon Dohában fotózkodott. Az insidethegames.biz oldal cikke szerint Huszain al-Muszallam 2021-ben a Kuvaiti Olimpiai Bizottság ügyvezetőjeként 10,4 millió eurónyi szerződést adhatott a felesége és gyerekei tulajdonában lévő cégnek.

Éveken keresztül Magyarországon mosta tisztára a kolumbiai drogmaffia pénzét egy vietnámi férfi

A Fővárosi Főügyészség vádat emelt egy nemzetközi drogkartell megbízásából, Magyarországon kiépített bűnszervezet irányítójával, valamint 19 társával szemben, akik Kolumbiából származó, majd Nyugat-Európában értékesített kábítószerek után befolyt, összesen 46 milliárd forintnak megfelelő összegű pénz tisztára mosásában vettek részt – írja a Fővárosi Főügyészség közleménye.

Több közép- és délkelet-európai országban gyakori az újságírók lehallgatása és megfigyelése

Új kémszoftverek, poloskák és más lehallgató eszközök segítségével figyelnek meg újságírókat, valamint forrásaikat az állami hatóságok több közép- és délkelet-európai országban – mondták el a Balkan Investigative Reporting Networknek (BIRN) a megfigyelés alatt álló újságírók. Az összeállításhoz az Átlátszó három hazai érintettel készült interjúval járult hozzá.

Európaiak az orosz propagandagépezet szolgálatában

Bár tulajdonosa amerikai és uniós szankciók alatt áll, a NewsFront, az orosz hírszerzéshez kapcsolódó Kreml-propagandaközpont továbbra is eléri az európai közönséget. A VSquare több oknyomozó szerkesztőséggel együttműködésben derítette fel, kik állnak a magyar nyelven is elérhető oldal mögött.

Pegasus, Black Cube, FinFisher – így kémkednek az uniós országok állampolgáraik után

A magyar független sajtó derítette ki, hogy az Orbán-rezsim titokban megvásárolta a Pegasus kémprogramot, amelyet az autokrata kormányok jellemzően újságírók, aktivisták és politikai ellenfeleik ellen vetnek be. A kémprogramot a lengyel kormány is használta, ügyvédek és ügyészek megfigyelésére. Az izraeli NSO Group által gyártott szoftver egy különleges vizsgálóbizottság figyelmét is felkeltette. A vállalat minden évben Prágában szervez konferenciát, a cseh tisztviselők mégis tagadják a technológia használatát. Románia és Szlovákia is az elhallgatás technikáját választja, egyik ország sem hajlandó nyilatkozni arról, hogy használnak-e kémszoftvereket. Bulgáriában egy kémprogramokat gyártó cég működik, miközben a főügyész azt állítja, hogy ő is a megfigyeltek között volt.

Milliárdos per lett Izraelben abból, hogy kihagyták a tiszteletbeli magyar konzult a magyar lélegeztetőgép-bizniszből

Aznap kötött előszerződést egy izraeli hátterű magyar cég egy izraeli hátterű kaliforniai cég lélegeztetőgépére, amikor a magyar állam tízmilliárdos megbízást adott a váci cégnek lélegeztetőgép-beszerzésre. Az üzletet közvetítő tel-avivi tiszteletbeli magyar konzul viszont Izraelben beperelte az amerikai céget, amely szerinte hatmilliárd forintot is meghaladó nyereséget érhetett el a magyar kormány tízmilliárd forintos megrendelésén. És nem ez az egyetlen érdekesség, amit az Átlátszónak szivárogtatott iratokból és egy tel-avivi bírósági keresetből megtudtunk a 2020-as járvánügyi nagybevásárlás részleteiről.
Találatok: [2649]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7   >  >>