language

4 400 000 000 forintba került a Sámándob felépítése Karcagon

„Engedje meg, hogy kifejezzem örömömet azt illetően, hogy érdeklődik a magyar iparművészet Milánói Világkiállítást is megjárt műremeke iránt, amelynek képében egy új kulturális központ nyithatta meg kapuit” - kezdte válaszát Tállai András államtitkár arra az egyszerű kérdésre, hogy mennyibe került a Milánói Expóra épített, majd hazahozott Sámándob épület felépítése Karcagon?

Korrupciógyanú miatt indított eljárást a szlovák ügyészség Gyimesi György ellen

A szlovákiai választások előtt Gyimesi György a 2020-ban nyertes szlovák populista párt, az Egyszerű Emberektől igazolt a Magyar Szövetségbe, aminek az alelnöke lett. A migrációról, Sorosról, a szuverenitásról alkotott elképzelései nem állnak távol sem Robert Ficóétól, sem Orbán Viktorétól.

Kiadják Romániának a korrupt nagybányai polgármestert, aki Magyarországon keresztül menekült Németországba

A német hatóságok kiadják Romániának a szökés közben tavaly novemberben letartóztatott, korrupcióért elítélt Catalin Chereches volt nagybányai polgármestert. Catalin Chereches először Magyarországra menekült, miután csúszópénz többrendbeli elfogadása miatt 5 év letöltendő szabadságvesztésre ítélte a kolozsvári táblabíróság. Chereches az unokatestvére személyi igazolványával elhagyta Romániát a petei határátkelőn keresztül.

Megszületett az ajánlat: részben állami pénzből vennék meg magyar befektetők a spanyol Talgo vasúti céget

A spanyol politika eddig ellenséges volt a magyar befektetővel szemben, de a Talgo vezetése barátságosnak ítélte a vásárlási szándékot, aminek az elfogadását javasolja.

Nehezen betartható ígéretekre kap meg Lengyelország 137 milliárd eurónyi uniós forrást, Magyarország egyedül marad

Az Európai Bizottság kezdeményezi a Lengyelországnak járó, befagyasztott uniós források feloldását - jelentette be Ursula von der Leyen bizottsági elnök Varsóban. A helyreállítási alapból és a kohéziós támogatásokból összesen 137 milliárd euróról van szó, és még az EP-választások előtt - sajtóértesülések szerint már áprilisban - lezárhatják a 7. cikk szerinti eljárást is Lengyelországgal szemben. Ezzel a Tusk-kormány legfőbb választási ígérete teljesülhet, Magyarország pedig egyedül maradhat az Európai Unió szamárpadjában.

Hiába bővítette a korrupció és a jogsértések elleni eszköztárát az EU,

„Repedések vannak a páncélzaton, pedig a jogállamiság hézagmentes védelmet érdemel” – figyelmeztet az Európai Számvevőszék (ESZ), amely szerdán publikált jelentésében annak járt utána, mennyire hatékonyak az EU költségvetését a korrupcióval és az uniós értékek megszegésével szemben védelmező mechanizmusok. Magyarországon kívül Bulgáriát, Görögországot, Lengyelországot, Olaszországot és Romániát vizsgálta.

Megsimogatta néhány adóparadicsom buksiját az EU

Az Európai Unió illetékes tanácsa felülvizsgálta és frissítette az adózási szempontból nem együttműködő országok és területek uniós jegyzékét, a Bahama-szigeteket, Belize-t, a Seychelle-szigeteket, valamint a Turks- és Caicos-szigeteket törölte onnan, így a lista 12 szereplősre apadt.

Euró-százmilliókat tol a magyar állam a spanyol vonatgyártásba

A MÁV-ot lerohasztja, de a haverok spanyol vonatgyárába euró-százmilliókat tol a magyar állam A fenti cím maga a sztori is egyben, feltéve, hogy pontosak a spanyol Expansión gazdasági portál információi, miszerint a magyar állami Corvinus Zrt. megtámogatja, hogy a Hernádi Zsolt MOL-vezér érdekeltségében álló Magyar Vagon cégcsoport megvásárolja a madridi tőzsdén jegyzett Talgo vonatgyárat. Potom 632 millió euróért.
Találatok: [2652]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7   >  >>