Támogasd a K-Monitort! K-Monitor a Facebookon
K-Monitor
Ft
Az elmúlt évek becsült kárösszege.
Korrupció, Közpénz, Közbeszerzés, Kartell
Címkék
Lapok:
HVG [X]
Intézmények:
Esztergom Város Önkormányzata [X]
Találatok: [13]  Oldalak:   1 2   >  >>

Századvég-sztori: milliárdos birodalmat épít Orbán háttérembere

Közel egymilliárd forintot keresett pár hónap leforgása alatt a Fidesz-közeli Századvég-csoport – derült ki egy októberi bírósági tárgyaláson. Ám a miniszterelnök főtanácsadójához köthető csoport nemcsak a kormány támogatását élvezi, a Fidesz-frakciónak és az MFB-nek is adnak tanácsokat, továbbá a kormányváltás óta a piacon is lendületet vettek, miután felismerték, az egészség jó befektetés. Megpróbáltuk feltérképezni a századvéges társaság szövevényes érdekeltségeit.

Milliós hűtlen kezelés az esztergomi önkormányzat cégénél?

Gyanúsan kevés, mindössze 10 millió forint nyereséget "ismert be" a városgazgálkodási feladatokat ellátó esztergomi Strigonium Zrt. annak ellenére, hogy kifejezetten nagy jövedelmeket hozó tevékenységekkel foglalkozik. A város vezetője emiatt jogi lépéseket fontolgat a cég ellen.

A polgármesterek zsebcicáivá válhatnak a jegyzők a kormány tervei szerint

Nagyobb hatalmat kapnának a polgármesterek, amennyiben a parlament is jóváhagyja a kormány önkormányzati átalakítással kapcsolatos elképzeléseit. Egyesek szerint azzal, hogy a polgármesterek nevezhetnék ki és menthetnék fel a jegyzőt, utóbbiak a jelenleginél is kiszolgáltatottabb helyzetbe kerülnének.

Egy asztalhoz ült Esztergom polgármestere és Budai Gyula

Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztossal tárgyalt kedden Tétényi Éva, Esztergom független polgármestere.

„Meggyes Tamás” feliratú homokzsák a Fidesz léghajójában

A demokrácia komoly erőpróbája lesz április 9-én az esztergomiak demonstrációja a fővárosban. Az eladósított, működésében csaknem ellehetetlenített Esztergom polgárai önkormányzati választást követelő petícióval vonulnak a Parlament elé, s a kormányzattól remélik a városvezetésben kialakult patthelyzet megoldását.

Közétkeztetési botrány egy Fideszhez kötődő cégcsoport körül

Milliárdos értékű budai ingatlant szerezhet meg követelése fejében a közétkeztető Hungast. A Fideszhez kötődő cégcsoport Pest megyével csatázik.

Meggyes Tamásnak elküldték a selyemzsinórt

Talicskák, csontvázak, hűtlen kezelés, hivatali visszaélés, halállista, sorozatos szabálytalanságok, vádaskodások, hazudozások, perek – az esztergomi polgármesteri hivatalban és környékén az őszi választás óta „zajlik az élet”, ám a helyzet feltehetőleg most tovább „fokozódik”.

A Fidesz szerint nincs gond Esztergom gazdálkodásával

A Fidesz esztergomi szervezete szerint az ÁSZ-jelentésben semmilyen visszaélés nem olvasható, apróbb, leginkább adminisztratív hibák fedezhetők fel benne.

Frei, Pálffy, Farkasházy, Rákay, Bayer – mi a közös bennük?

Senkit nem lep meg, ha kiderül, hogy egy közéleti személyiség politikai kapcsolataiból előnyt kovácsolt. Azon sem döbbenünk meg, ha valaki annak ellentétét teszi, mint amit korábban mondott. Többnyire a szereplők sem feszengenek. Még akkor sem, ha okuk lenne rá.
Találatok: [13]  Oldalak:   1 2   >  >>

Akták

Visszaélések az esztergomi polgármesteri hivatalban

Visszaélések az esztergomi polgármesteri hivatalban

Esztergom neve az önkormányzatban kialakult patthelyzet és különböző korrupciós ügyek kapcsán újra és újra felbukkant a médiában, miután 2010-ben új városvezetés alakult, és Meggyes Tamást Tétényi...
Kaszinóváros - Sukoró

Kaszinóváros - Sukoró

A főügyészség különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés és más bűncselekmények miatt 2009 áprilisa óta folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen a sukorói és az albertirsai,...
Belépés
Regisztráció
Támogatás
Cikk beküldése
Hírlevél
Blog
Média
 
 
Tasz Transparency International CEE Trust OSI