Támogasd a K-Monitort! K-Monitor a Facebookon
K-Monitor
Ft
Az elmúlt évek becsült kárösszege.
Korrupció, Közpénz, Közbeszerzés, Kartell
Címkék
Kulcsszavak:
klientúra [X]
Intézmények:
IFUA Horváth & Partners Kft. [X]
Találatok: [7]  Oldalak:   1

"Polipszerű" összefonódásokra bukkant Papcsák

Az elszámoltatási kormánybiztos közlése szerint a filmekben látott érdekhálóként működő, "polipszerű" összefonódásokról ad számot az a több száz megvizsgált tanácsadói szerződés, amelyet 2002 és 2010 között közpénzzel gazdálkodó költségvetési szervek és állami cégek kötöttek magántársaságokkal.

Tanácsadási cunami a szaktárcáknál

Elképesztő mennyiségben kerülnek elő újabb és újabb tanácsadói megbízások, illetve aranyárú tanulmányok a minisztériumok üvegzsebeiből. Bizonyos tanácsadók esetében a szerződések összege feltűnően sokszor épphogy a közbeszerzési határ alá esett, vagy olyan szolgáltatásnak minősült, ahol 25 millió forintig versenyeztetés nélkül rendelhettek a szaktárcák.

Egyre rejtélyesebb IFUA-közbeszerzések

Nincs érdemi válasz arra, hogy a kormányzati körökben számos alkalommal közbeszerzés nélkül munkákat elnyerő IFUA Horváth and Partners Kft.-t miért épp csak egy hajszállal a közbeszerzési értékhatár alatti összegért bízta meg az Autóbusz Rekonstrukciós Programiroda, amelynek megrendelése többek között az autóbuszgyártók együttműködésével kapcsolatos tanácsadásra vonatkozik.

Naponta 180 ezer forint

Egy orvos havi fizetésénél is magasabb összegű napidíjakért bízott meg külső tanácsadó cégeket értékelési feladatokra az NFÜ, amely összesen 900 millió forint értékben kötött keretszerződéseket 2013-ig. A szervezet közbeszerzés nélkül is jócskán adott megbízást értékelésekre, képzésekre és egyéb feladatokra, egyebek mellett a kormányzati megbízások egyik visszatérő alanyának, az IFUA Horváth and Partnersnek.

Hagyó vagyona: elmentve

A BKV kézi vezérlésének gyanújába keveredett Hagyó Miklós folytatta vagyonkimentési sorozatát: lánya nevére íratott, párttársának eladott érdi háza és cégén keresztül értékesített budai ingatlanjai után a szocialista politikus ezúttal barátnője nevére jegyeztette be saját lakásának haszonélvezeti jogát. A jelek arra mutatnak, hogy továbbra is külföldre készül a szocialista politikus.
Találatok: [7]  Oldalak:   1
Belépés
Regisztráció
Támogatás
Cikk beküldése
Hírlevél
Blog
Média
 
 
Tasz Transparency International CEE Trust OSI