Támogasd a K-Monitort! K-Monitor a Facebookon
K-Monitor
Ft
Az elmúlt évek becsült kárösszege.
Korrupció, Közpénz, Közbeszerzés, Kartell
Címkék
Kulcsszavak:
önkormányzat [X]
Intézmények:
Alstom [X]
Találatok: [76]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8   >  >>

Tarlós: A jelenlegi városvezetés teljesen érintetlen

Teljesen érintetlennek nevezete Budapest jelenlegi vezetését Tarlós István főpolgármester a Csalás Elleni Európai Hivatalnak (OLAF) a 4-es metró beruházásáról szóló jelentésében észrevételezett szerződések ügyében.

Folytatódik a metróügy nyomozása

Az ügyészség – csaknem négyéves nyomozás után – novemberig újból meghosszabbította az idén átadott 4-es metró szerződéseit vizsgáló nyomozást – értesült lapunk.

Trükkök és tuják

Dilettáns pályázatok, megtorpedózott eredmények, önkormányzati leszámolási kísérletek közepette zajlanak az uniós támogatású közlekedésfejlesztési projektek.

Mennyiben fogadna most Tarlós az Alstomra?

40 éve van napirenden a 4-es metró építése, ezalatt egyetlen határidőt, költségvetést sem sikerült tartani, az 1998-ban 137 milliárdra becsült költséget tavaly már 370-nek mondták. Ráadásul ezer kivitelezői követelés vár elbírálásra, köztük a metró áramellátását és biztonsági berendezéseit kiépítő Siemens 10 milliárdos tétele. De jelentős pénzügyi kockázatot rejt az újra aláírt Alstom-szerződés is.

Lezárult az Alstom-ügy – aláírták a szerződést

Aláírta a metrószerződés módosítását Tarlós István főpolgármester és Patrick Kron, az Alstom elnök-vezérigazgatója. Ha a francia cég tartani tudja a szerződésben vállaltakat, pont kerülhet az elmúlt hónapokban egyre kilátástalanabbnak tűnő metróügy végére.

Tarlós: „kijöttünk a metróügyből”

A főpolgármester szerint az a legfontosabb, hogy a 4-es metró uniós támogatása megmaradjon és 2014-ben elindulhasson a metró; ez nemcsak a város, hanem az ország érdeke is.

Szerdán aláírják az Alstom-megállapodást

Tarlós István főpolgármester és Patrick Kron, az Alstom igazgatója szerdán este fél hétkor írja alá azt a szerződés-módosítást, amelyet a napokban fogadott el a fővárosi közgyűlés, tudtuk meg a főpolgármesteri hivataltól.

Nincs idő új tenderre, mert elveszítik az uniós támogatást

Tarlós István (Fidesz-KDNP) főpolgármester szerint a metrókocsi-szerződéssel kapcsolatos megállapodás a "maximális siker", amely elérhető volt.

"Maximális siker" - Tarlós nagyon elégedett

Sajtótájékoztatóján a főpolgármester beszámolt arról, hogy megbízottaik útján a megállapodás tervezetéről már megállapodtak az Alstommal, így nagy esély van rá, hogy a július végi találkozón aláírják a módosításról szóló megállapodás.
Találatok: [76]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8   >  >>

Akták

Négyes metró

Négyes metró

 A negyedik budapesti metróvonal ötlete még a 70-es években született meg, ám a 1996-ban elkészült el a megvalósíthatósági tanulmány után csak 2003-ban írták alá a kivitelezési szerződést. Közlekedési...
BKV-ügyek

BKV-ügyek

A „BKV-ügy” a 2009 nyarán kirobbant, a BKV túlzott végkielégítési, valamint a korábbi, a cég számára állítólagosan aránytalanul hátrányos szerződéskötések körüli botránysorozat, mely...
Korrupció a HM-ben (2004-2006)

Korrupció a HM-ben (2004-2006)

A katonai ügyészség - Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos feljelentése nyomán - nyomozást indított a Honvédelmi Minisztériumban (HM) történt vesztegetések és más bűncselekmények gyanújával....
Belépés
Regisztráció
Támogatás
Cikk beküldése
Hírlevél
Blog
Média
 
 
Tasz Transparency International CEE Trust OSI