Támogasd a K-Monitort! K-Monitor a Facebookon
K-Monitor
Ft
Az elmúlt évek becsült kárösszege.
Korrupció, Közpénz, Közbeszerzés, Kartell
Címkék
Kulcsszavak:
önkormányzat [X]
Személyek:
Bajor Zoltán [X]
Találatok: [16]  Oldalak:   1 2   >  >>

Felmentették a vesztegetés vádja alól a volt alpolgármestert

Első fokon felmentette a bíróság Bajor Zoltán volt terézvárosi alpolgármestert a vesztegetés vádja alól, miután a Fővárosi Törvényszék bírája nem látta bizonyítottnak, hogy a férfi az egyik VI. kerületi ingatlan bérlőjétől 18 millió forintot kért volna az adásvétel támogatásáért.

A Fővárosi Törvényszék sajtóközleménye

A Fővárosi Törvényszék 2012. január 12-én elsőfokú ítéletet hirdetett a J. Károly és társa ellen hivatalos személy által elkövetett vesztegetés bűntette miatt indult büntetőügyben. A bíróság J. Károly vádlottat vesztegetés bűntette miatt 2 év börtönbüntetésre és 3 évi közügyektől eltiltásra ítélte. Dr. B. Zoltán Tamás vádlottat az ellene vesztegetés bűntette miatt emelt vád alól bizonyítottság hiányában felmentette.

Így leplezi le a korrupciót a magyar FBI

Minta feliratú bankjegyköteggel és egy hagyományos mobillal „bedrótozva” vetette be a magyar FBI Berecz Károly vállalkozót, hogy leleplezzen egy VI. kerületi korrupciós ügyet. Berecz élményeiről adott videóinterjút a TASZ-nak.

Terézvárosi pénzeszsákok

Vezető beosztású hivatalos személy által elkövetett vesztegetés bűntettével vádolta meg a Központi Nyomozó Főügyészség Bajor Zoltánt (SZDSZ), Terézváros alpolgármesterét – válaszolta kérdésünkre Fazekas Géza, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője.

A korrupció terhe

Senkinek nem jut eszébe, hogy inkább lefizet valakit, csak hogy ne kelljen megvásárolnia az autópálya-matricát, vagy éppen annak hiányában megússza a büntetést. Ezt a példát hozza fel Tóth István János a Budapesti Corvinus Egyetem Korrupciókutató-központjának egyik vezetője annak igazolására, hogy Magyarország nem szükségszerűen korrupt, csupán a rossz szabályozás következtében válnak „fertőzötté” egyes területek.

Vádat emeltek a terézvárosi vesztegetésben

Vádat emelt a Központi Nyomozó Főügyészség a terézvárosi vesztegetési ügy két közreműködője, bűnsegédei ellen – értesült lapunk.

Ahol mindenki gyanúsított

Első fordulós Fidesz–KDNP-s győzelem esetén már csak néhány napig „élvezheti” Hatvani Csaba (MSZP), Terézváros alpolgármestere országgyűlésiképviselő-jelöltként szerzett mentelmi jogát, és folytatódhat az ellene két ügyben is indított büntetőeljárás – jelentette ki Wertán Zsolt VI. kerületi önkormányzati képviselő.

Vesztegetési ügy a Terézvárosban

Vezető beosztású hivatalos személy által elkövetett vesztegetés bűntette megalapozott gyanújával hallgatták ki tegnap a 18 millió forintos korrupciós ügyként elhíresült büntetőeljárásban Bajor Zoltánt, Terézváros SZDSZ-es alpolgármesterét – közölte Keresztes Imre.
Találatok: [16]  Oldalak:   1 2   >  >>

Akták

Belvárosi ingatlanpanama (VI.-VII. kerület)

Belvárosi ingatlanpanama (VI.-VII. kerület)

A főváros VII. kerületének önkormányzata 2003-ban és 2004-ben értékesített tisztázatlan körülmények között nyolc Belső-Erzsébetvárosban található, önkormányzati tulajdonban lévő ingatlant....
Belépés
Regisztráció
Támogatás
Cikk beküldése
Hírlevél
Blog
Média
 
 
Tasz Transparency International CEE Trust OSI